kolmapäev, 29. mai 2019

Päevik: 2012.

Päevaraamat: 2012 anno Domini.
MMXII 37. Talv.

Enero: 2012.

W. Shakespeare: „Kuningas John“. („King John“).
...Vaadake,
mis eas on veetlev neiu ja dofään.
Kui lustlik arm peaks ilu otsima,
kust peaks ta leidma Blanche´ist kaunima?
Kui vaga arm peaks voorust otsima,
kust võiks ta leidma Blanche´ist puhtama? (II, 2.) (Lk.: 116.)1

5. jaanuar.
Kirjutades esimest korda alanud aastal nagu 2012. -- See aasta on siis alanud, veel ei tea, mis sellest aastast saab.2 Täna siis kirjutades esmakordselt sellest uuest alanud aastast nagu – MMXII – Lootes, et see aasta tuleb vaid midagi kenat, midagi kenamat kui eelmine oligi. Viimati kirjutasin eelmist korda päevikusse siis 30.12.´011. Siis tuli aastavahetus, mis möödus NÕMMEL. SILVESTER-Abend 2011/012. See möödus kenasti ja nõnda see eelmine aasta möödus. Sii oli muidugi see aastavahetuse hetk, viimased minutid eelmisest aastast. Oli ka ilutulestikku seal NÕMMEL, justkui vaid minu jaoks kujundatud. Nõnda see uus aasta algas, taevas sähvivate tulede ja kogu selle värvidemänguga seoses seal öises taevas. Oli kena aasta vahetumine. (Kuid järgneval päeval oli ka jama, „Wiener Philarmonikern“ = sic!). Kuid praegu paistab, et see aasta algas ikka kenasti, lood on hakanud siin taas laabuma soovitavas suunas...? See aasta saab pikk olema, ikkagi alles aasta algus. EHK ometigi tuleb uuest alanud aastast vaid midagi kena. Soovides edu kõiges sel alanud aastal. Edu kõiges järgnevuses ja seda igas mõttes...!
Tänasega olen Tallinnas, Nõmmel olnud juba 11. nädalat. Seega siis juba 8. nädalat elik siis varsti 2 kuud siin Männikul. Põhitegevuseks oli siin ka lugemine. Lugesin eelmise – 2011 – aastaga läbi ikkagi 50. raamtut. See aasta loen rohkem. (2010 oli vaid 41. raamtut). Eelmise aasta viimane lugemine oli anglosaksi poeetika (13. sajandist). Aasta algas aga Carlos Castanedaga: „Tales of Power“ (IV. osa). Järgnevat kirjandust veel vaatan. JA hakata ka rohkem kirjutama, aasta lõpus kirjutasin vaid vähe; kuid eks aega ole ka sel aastal palju kirjutada. JA maalida pastellidega ja võimalusel asuda redigeerima ka esteetikat. JA nõnda see aeg siin möödub. Jaanuaris pole midagi eirlist plaanis. [Kuigi jaanuar tuleb finatsiliselt kindlustatud; täna oli pajuki-päev (= 285.- EUR) ja on oodata ka sünnipäeva lisaraha (1ooo.- EEK); seega tulen kenasti välja ka veebuari alguses]. Kuid vahest tõesti muuta selle aasta päevik kuidagi kirjanduslikumaks...? Vähem päveakajalist ja rohkem kirjanduslikku lähehenemist?! [Kas jätakata ka võõrkeeltes nagu eelmine päevik oli? Ja mitte Vicist, vähemalt eislagu?]. Aastavahetumine oli vaid kena ja saab siin Männikul ka edaspidigi hakkama vaid hästi. Olla siin siis kuni maini, siis taas maale. Kuid jõuan kirjutada siia veel kõigest. Lootes, ja oodates, et järgnev – MMXII – aasta tuleb vaid midagi kena ainult. Edu ja õnne kõigesjärgnevuses...!
____________________________

10. jaanuar.
Kirjutades siis alles teist korda alanud 2012 aastal. Täna siis kirjutades uuel alanud aastal nagu – MMXII – alles teist korda. [Ilmselt tuleb ka sel aastal umbes 74. lk. seda päevikut nagu eelmiselgi. Kirjutades kogu sel aastal ligi 6 x kuus, vastavatel kuupäevadel. Hakata rohkem kirjutama nüüd aasta alguses igas mõttes!]. OLEN olnud siin Tallinnas, Nõmme linnaosas juba üle 11. nädala ja üle 80. päeva ja öö. JA see aeg on siin erineval kombel möödunud. Maalt (kus olin ligi 5. kuud) linna tulin siis oktoobri lõpus. Möödus siis 3. nädalat seal nn. „endises kohas“, vahelduva eduga. Siis sel milleniumi kuupäeval nagu – 11. 11. ´011. -- tulin siia Männikule ja ka siin on möödunud need kuud vahelduva eduga. See aasta lõpp oli nagu ta oli. Lugesin küll hoolega ka sel aasta lõpul, kuid kirjutasin üsna vähe. KUID hakkama sai nii 37. aastase sünnipäevaga kui ka Jõuludega. Ka aastavahetuse moment oli kena. [Kuid oli ebameedlivusi 1.jaauaril ja siin eelmisesse kohta niipea ei satu]. JA täna on siis juba 10. selle uue aasta päev. Aasta algas jällegi lugemisega, olen vähamalt seda aastat (erinevalt eelmisest = sic!) -- kenasti lugemisega alustanud. Esimeseks raamatuks oli Carlos Castaneda & „Tales of Power“. Teiseks oli Elmar Salumaa & „Sören Kierkegaard. Ühe kristliku aatleja elu“ (lõpetasin täna). Järgmiseks: Hermann Hesse & „Lõputu unenägu“. Niipaljut lugemisest. Eelmine aasta (2011) lugesin täpselt 50. raamatut. Üle-eelmine (2010) lugesin 41. raamtut. See aasta siis rohkem. [Hakata nüüd aasta alguses ka rohkem kirjutama ja maalima (valmis on 3. pastelli & 1. joonis, materjale jagub). Soovides siis kõike head selle uue aasta alguses: edu ja õnne kõiges ja seda jätkuvuseski. Edu kõiges järgnenvuseski...!
Olen olnud linnas, Nõmmel juba üle 80. päeva elik siis üle 11. nädala. JA see aeg on möödunud erineval kombel. Peamiseks saavutuseks on olnud seni vaid rohke lugemus, kuid kirjutanud olen veel vähe. KUID jõuab selgi aastal nii lugeda-kirjutada-maalida. [Finatsiliselt on nüüd jaanuaris siin Männikul ju paremad lood kui kunagi varem siin, seoses selle n-ö „sünnipäeva-rahaga“ on raha rohkem kui siin kunagi varem (u. 5. aasta jooksul?) olnud ongi. Senise 4,6 krooni eest isegi 5,6 krooni järgnevaks kuuks! Võib endale ka veidi luksust lubada ja laenama ei pea kelletki ilmselt kunagi. Finantsiline olukord seega OK!]. See on siis u. kuu hiljem kui minna Estonia Ooperisse (HÄNDEL & „Julius Cesar“); koos emaga. Jätkates igapäevase lugemisega ja hakata nüüd aasta alguse ska rohkem krijutama, teades juba mida nimelt. [Vähemalt korra kuus pean kirjutama nii mõndagi; vähamalt korra nädalas ka pastellidega maalima. Maalimis-tarbeid nagu jagub kauakski]. Veeta see jaauari kuu rahulikult ja kenasti. Üritades oma parimat ja seda: igas mõttes...! -- Midagi keerulist pole oletada ei finantsilises ega ka mentaalses mõttes... Ilmselt tulevad järgnevad 4. kuud siin vaid rahulikud ja kenad. Siis mais jälle maale, ligi pooleks aastaks, kuid sinna-maani on veel palju aega. Veetes oma aega nii, et ei peaks kahetsema vältimatut ajakulu. See praegune on juba 16. päevik mul (sisuliselt ometigi) elu jooksul pidada. Soovides endale ja omastele selle uue aasta alguses vaid: kõike head ja veelgi paremat. Edu ja õnne kõiges! Edu kõiges soovides sellel alanud aastal nagu – MMXII -- !!! Edu kõiges järgnevuseski...!
_______________________________

15. jaanuar.
Kirjutades siis kolmandat korda sel uuel alanud aastal nagu: 2012. See aasta on oma alguse siis juba saanud. Täna on siis selle talve kekspaik. Pool talve on möödas, teine pool ootab veel ees. OLEN olnud siin linnas, Nõmmel juba 12. nädalat; seega: siin Männikul olen olnud juba 9. nädalat. Tänane on linnas veedetuna juba 87. päev ometigi. JA lood edenevad hästi ja kenasti. Olen juba ammugi harjunud siin Valdeku tänaval elutsema. Loen palju, kirjutan ja maalin järjest rohkem. Viimaseks lugemiseks oli Elmar Salumaa & „Kierkegaard“, homme lõpetan Hermann Hesse & „Lõputu unenägu“. Lugedes iga päev nüüdki talve teisel poolel ja ka kogu kevade, mis kunagi tuleb... JA hakata järjest rohkem ka pastellidega maalima (juba täna ka nt. 4. pastelli-maal). JA nõnda see elu siin möödub, täna oli üsna optimistlik päev näitena.
KA talv on kätte jõudud, lumi maas (juba 07.01. alates). Kena on akna taga see lumine maastik, kuid nii sooja detsembrit pole Eestis kunagi olnud, Ka jaanuar on olnud soe [säästab küttearvetelt]. Veeta oma aega kenasti, rahulikult ja ratsionaalselt. [Ühest pahest olen vist alatiseks lahti saanud ja loodetvasti alatiseks, se eoli lihtne ja see otus jääbki kehtima, loodetvasti tõesti...! (=%)]. Veeta see talve teine pool siin Männikul rahulikult ja kenasti. Midagi erilist plaanis ei ole, ikka nagu senini: lugedes iga päev ja hakata nüüd sest rohkem kirjutama ja maalima. Edu kõiges siis sel alanud aastal nagu – MMXII – edu kõiges midagi iganes ette võtan...!
Olen olnud siin Nõmmel juba üle 12. nädala, seega siis just 87. päeva ja ööd. JA see aeg siin Männikul eriti on möödunud kenasti ja rahulikult. JA paistab, et järjest kenamini siin Valdeku tänaval veelgi kujuneb. Juba on aimatavalt teada järgnevgi aastaring. Mais maale, oktoobris linna tagasi. [JA lõplik loobumine teadagi millest ja seda alatiseks (=%)]. Lugedes iga päev, järgmiseks ilmselt midagi soome keelset. Kirjutama hakata nüüd jaanuari keskel rohkem kui senini ja hooliklat ja kenasti kirjutades. JA maalides juba täna, nõnda nagu ka järgnevalt. [Jaauaris oli sisi rohkem raha siin kui kunagi varem; sellevõrra kenam siis järelikult]. See on siis veebuaris (09.02.) kui lähen sel sajandil esimest kroda Rahvusooperiss enagu „Estonia“. Vaatama HÄNDEL´i ooperit nagu „Julius Cesar“. Selleni on veel aega, aga saab muidugi vaid kena olema. (Koos emaga). [Teised lähevad siis veebuaris isegi EGIPUTSESSE – Tõnn perega ja ema ja Nele. Kena, las reisivad, edu neile seal, kujuneb vaid kenasti neil seal kindlasti... Ema alles teist korda sinna Egituse-maale, vennas perega eismest korda]. BON VOJAGE...!
// ENDALE loodan sellest talve teisest poolest ja järgnevaks kevadeks siin Männikul vaid kõike head. Juba umbes teada, kuidas ja, et kenasti mööduvad siin järgnevad kuud. JA aimatavalt on teada kogu selle aasta ring, vahest järgnevadki...? -- Et on umbes teada, et vaid kenasti kujuneb see aeg kõik. Pidades end ülal mõistlikult ja ratsionaalselt. // JA see preili nagu -- VICTORIA -- ?! -- Esimest kroda mainin teada selle aasta päevikus. Kuigi eelmise aasta päevikus kirjutasin tast iga kirjutuskord (ja isegi ligi 30. keeles). EI tea, kuidas meil kahel läheb. On teine praegu vallaline ja omaette. JA tahab Tallinnas tööle tulla veebuaris. Ei tea, kas ta minust enam huvitatud on, ja võtta endal ekuu veel mõtlemiseks, kas teda üldse enda juurde kutsuda...? Kaaluda hoolikalt ja ka arvestades võimalusega, et hoopis preili ei tahagi...?! -- Hoida temaga ühendust ja vahest tõesti? -- selgitada välja, kas meid midagi ühist võibki enam kunagi tulevikus ees oodata?! Vahest tõesti on kõik läbi ja ei peagi sel aastal kirjutama, nagu eelmisel, igal päeviku kirjakohaga, ometigi teades, et pole vaid head kirjutada...?3 // EDU ja õnne siis uuel alanud aastal, edu ja õnne järgnevaks talve teiseks pooleks ja kevadeks siin MÄNNIKUL. Edu ja õnne kõiges järgnevuseski...!
______________________________

20. jaanuar.
Kirjutades siis esimest korda öösel, selle aasta päevikusse. On siiski mainitud kuupäev, sel selle aasta esimesel kuul. Kuigi jah, kirjutan esimest korda öösel. Kuna olen öösiti üleval olnud viimasel ajal. JA seega võib ka aega nii mõtestatult sisustada nagu kirjutades. ON juba jaanuari teine pool. Olen siin linnas, Nõmmel olnud tänase ööga juba 92. ööd (ja päeva siis järgneva päevaga). SEEGA: juba rohkem kui 13. nädalat. JA see aeg on möödunud rahulikult. Sel milleeniumi kuupäeval siia tulin (11.11.´011) ja möödunud on tänaseks juba palju aega siin MÄNNIKUL. Peamiselt on see aeg siin möödunud just lugedes, lugeda, õnneks, olen jõunud siin juba paljugi. Seda nii eelmise aasta lõpus kui nüüd, uue alguses. KUID kirjutanud olen veel üsnagi vähe ja vähe ka pastellidega joonistanud. KUID: ehk jõuab siin veel kõikegi järgnevuseski. Viimasteks, selle aasta eismesteks raamtuteks oli siin siis: C. Castaneda & „Tales of Power“. Siis Elmar Salumaa & „Kierkegaard“. Siis Hermann Hesse & „Lõputu unenägu“. JA nüüd siis selle aasta esimene soome-keelne raamat nagu: William Golding & „Rites of Passage“ (= „Merimatka“). Sest igal järgneval aastal pean nüüdsest läbi lugema vähemalt 2-3 soome & saksa keelset raamatut. Selleks, et oleks tulevikus noist kahest keelest kunagi midagi rohkemgi tõlkida. Sest mis minust saab, kui minust just noist kahest keelest tõlkija ei saa...?! KUID: soovides endale kena talve ja ehk tuleb kevadki siin Valdeku tänaval vaid kena. JA suve veedan siis jälle maal. Soovides endale kena talve ja kevadet siin Männikul esialgu kõigiti...! Loodetavsti tuleb selle 2011/2012 aasta talv mingis mõttes kõige mõistlikum. Edu ja õnne selle talve teisel poolel siin Männikul...!
Olen juba 92. ööd olnud siin Nõmme linnas; seega: 13. nädalat. Järelikult olen olnud siin Männikul juba 10. nädalat. Jätkates hoolega lugemisega ja hakata ka rohkem kirjutama ja maalima, selleks oleks viimane aeg tõesti. JA muidu elutsedes siin rahulikult. Pole midagi erilist plaanis jaauari kuul. [JA: finantsiliselt on see üks edukaimaid kuid, raha jääb ülegi; 22.01. on raha 2200.- EEK! Poole kuu rahast veelgi, kuigi üle just ei jää.]. Veeta see jaanuar rahulikult. Veebuaris (09.02.) siis ESTONIA Ooper ja HÄNDEL & „Julius Ceasar“. Kuid muidu veeta see talve teine pool rahulikult ja mõistlikult ja kenasti. JA siis veeta ka järgnev enamik kevadest siin kenasti. Pole midagi eirlist plaanis, kedagi eriti külla ei oota. VICTORIA ?! -- ei tea tast midagi, midagi eriti loota ei tasu, ja ei ootagi. (JA ei tee seda viga, et tast ainult kirjutaksin nagu kogu eelmine aasta). // Tuleb ka sellel aastal päevikut ligi 74. lk. nagu eelmiselgi. Kuid hakata nüüd juba jaanuari ja talve keksel rohkem kindlasti kirjutama ja maalima. Siis on siin veedetud ajal nagu rohkem mõtet kuidagigi. Sest see aeg on määratud siin mööduma. Saan loodetavasti hästi hakkama nii selle talve teise poole kui ka enamiku kevadega, mis on plaanis siin veeta. Seega üritades oma parimat ja seda igas mõttes. EDUKAT talve siis endale siin soovdes. KUID: kõigepealt veeta see talve teine pool siin vaid kenasti ja rahulikult ja mõsitlikult. Edu kõiges sel alanud – MMXII – aastal...! EDU ja ´õnne´!
________________________________
25. jaanuar.
Kirjutades siis taas. Eel-viimast korda kirjutades selle talve teisel kuu lõppedes. See talv on juba oma teise poole peal ja kunagi lõppeb jällegi seegi talv. Ja siis algamas järjekordne kevad, millele järgneb järgmine suvi... SEE aeg on siin võrdlemisi rahulikult möödunud. OLEN olnud siin linnas, NÕMMEL, tänasega juba 97. päeva ja ööd; homsega: 14. nädalat. Seega: olen juba 11. nädalat siin MÄNNIKUL veetnud. On olnud erinevad ajad, midagi kehva pole nagu olnud, lihtsalt see kogu tüütu ja mõtetu igapäevane „vaev“...? Midagi sellist, mida ei peaks ju tegelikult olema; kuid: millega siiski kuidagi hakkama saab. Peamiseks saavutuseks siin linnas seekord on olnud rohke lugemus. Eelmine raamat oli Hermann Hesse & „Lõputu unenägu“. Kaua võttis/võtab aega see esimene soome-keelne ilukirjandusteos nagu William Golding & „Merimatka“ („Rites of Passage“). Järgnevaks ilmselt siis: Berndtrand Russel & „Valik esseesid“. [Peale kahte juturaamatut ka veidi Briti filosoofiast]. MUIDU: on möödunud see aeg kuidagi. Kirjutanud ja maalinud olen veel kahetsusväärselt vähe, kuid eks jõuab veel tegeleda mainituga. Akna taga on talv, see talv on juba oma teises pooles... Veetes oma aega rahulikult ja loodetavasti ka: mõistlikult... Lugedes soome keelt ja sisutada oma päevi ratsionaalselt. Lootes, et selle talve lõpu ja järgneva kevadega saab siin kenasti vaid hakkama. JA siis suvel ja sügisel olen jällegi mujal. Nõnda need aastaringid ju möödunud on viimased ja mööduvad ka järgmised. -- Oodata ja loota...?
Olen olnud siin Nõmmel juba 97 päeva, homsega: 14. nädalat. Seega olen olnud Männikul juba 11. nädalat. Peamiselt lugedes mööda saadetud aeg. Hakata rohkem kirjutama ja maalima järjest, järjest rohkem ja rohkem. [Laupäeval (21.01.) sai tehtud interneti-panga konto (Järve Selveris) ja osaletud ka siis sellel „rahvaloendusel“]. Esmaspäeval (23.01.) algas siis Oriendi Draakoni-aasta („The Dracon-Year, YANG, blue/black Water-Dracon). See aeg saab ehk kenasti siin kulgema. Lugedes, kirjutades ja maalides. // -- VICTORIA -- ?! -- See preili on ilmselt siiski seal Kohilas, oletatavasti. Ei looda enam midagi ja ilmselt selle aasta päevikus vavevalt nii palju temast kirjutan kui eelmise omas (mis oli põhjendamatu). KUID: mina jäin korrketseks igas olukorras, lihtsalt selgus (3. aasta vältel, vähemalt 3. kuu jooksul!), - et me ei sobinud omavahel kuigivõrd. Ilmselt oli põhjuseks suur vanusevahe, jms., ETC! Vahest järgida ta soovitusi ja leida keegi teine, lihtsalt niisama, kõnelemisekski...? KUID muidugi on selles mõttes paremad ajad juba möödas... Kuid palju ei soovikski, ometigi?4 Veeta rahulikult oma aega, veeta rhaulikult seda talve ja järgnevat kevadeki. JA lootes, et ajapikku hakkab siiski edenema ja vahest normaliseerub kunagi kõik. Esialgu on ikka seda nn. „psühholoogilist adjektiviseeritust“, kahjuks tõesti. [Veebuaris saab selles „omasemas keeles/meeles“ juba 12. aastat täis. Kuid polnud midagi ette võtta ja vaadata kuidas ednenema saab sätitud.] Lootes kena talve lõppu ja siis kena kevadet muidugi... Üritades oma parimat jätkuvuseski...! Edu ja õnne kõiges...!
_______________________________

30. jaanuar.
Kirjutades siis selgi korral , viimast korda sel jaauari kuul 2012. See kuu on siis kohe läbi ja pole vaja siia enam kirjutada. Tänasega on juba 102. päeva linnas, Nõmmel ja Männikul veeta, varsti juba 15. nädalat kokku. Olen peamiselt vaid lugenud. KA jaauaris ei saanud veel eriti kirjutamisega algust tehtud. Eelmine raamat oli William Golding & „Merimatka“. Praegu alustades Bertrand RUSSEL & „Philosophical Essays“. Jätkates hoolsa lugemisega ja kirjutada tõesti veebuaris rohkem ja ka maalda veidigi. // [Pole olemas jälestusväärseimate ebardite ilgeimat keelt kui see rõvedate ilguste nn. „vene keel“. Olgu nad neetud, nüüd ja igavesti, Amen!]. Kuid veetes seda veebuari ikka rahulikult, olla hoolikam ja kindlasti saab hakkama...? -- Lootes, et tuleb kena talve viimaene kuu nagu veebuar. JA siis loodan vaid kena kevadet selgi aastal. Kuidagi saab hakkama kindlasti ja igaski mõttes. .-- Edu siis! Siiski sain 100. päevaga hakkama ja saan ahkkama ka veel 3,5 kuuga siin korteris. Edukat veebauri ja kevadet endale soovides!
Olen tänasega juba üle 100 päeva Nõmmel elutsenud. Varsti juba 15. nädalat. Jätkates hoolega lugemisega ja rohkendada kindlasti ka kirjutamist ja maalmist (pastellidega). JA nõndamoodi lootes kena veebuari, mis peagi algab. JA siis lootes kena kevadet ja siis olen juba jälle kaugel Raplamaal. See talv oli nagu ta oli, oli eksimusi, igas mõttes; kuid üritades siiski oma paremat. Jälkus seisneb selles, et kõik pole enam kui „Minu teha“. Kuid seda ettevaatlikumalt ja tõhusamalt tuleb reageerida. [Olgu need vene jätised igavaeks ajaks neetud.]. MOT. // Veeta see talve viimane kuu siiski kenasti, ehk tuleb see veebuar ikka vaid kena kuu. JA siis saan kenasti hakkama ka kevadega. JA siis kunagi (3,5 kuud hiljem) selgub mis saab järgnevast suvest. Kuid olla hoolikas ja loota kõige paremat. Edukat talve lõppu endale soovides ja kena kevadet...
______________________________

KOKKUVÕTVALT: JAANUAR – MMXII

28. 01. ´012.
Kirjutades siis esimest korda selle aasta päevikusse kokkuvõtval kombel. JA alustades siis muidugi just jaauari kuust. Seda tänasel hommikul, peale unetut ööd, mainitud kuupäeval. Seda jaauari võib kiitvalt mainida, oli teine üsnagi kena kuu ju oma peamises. Peale viimast suve/sügist tulin linna, Nõmmele, siis 20.10.´011. Olles veetnud maal umbes pool aastat. JA siis veetsin umbes 3. nädalat seal endises elukohas, peamiselt lugedes möödus seal see aeg. Siia MÄNNIKULE tulin siis sel mileeniumi-kuupäeval: 11.11.´011 – ja siin olen praegugi veel, siin olen veel veidi üle kuu aja, siis jälle kauaks sinna Raplamaale. See aeg on siin möödundu erineval kombel. [Novembri kekspaigast ei ole enam tarbinud midagi ja jäägu see ka järgnevuses just nõndamoodi]. Detsembri ja jaanuariga sain üsna hästi hakkama, lugesin palju, veidi kirjutasin ja maalisin. Kahjuks oli veebruar, eriti selle kuu lõpp juhuslikul kombel kehvem. Kuid märsti esimese poolega sain jälle hakkama ja märtsi teine pool näis kujunevat isegi kenasti, vähemalt sama kenasti kui jaanuar. SEEGA: lootes, et tuleb kena kevade siin korteris, et saaks aprilliga ka kenasti hakkama ja siis mais lähen jälle kauaks maale. Juba heiastub see järgnev aasta-ring vaimusilmas, ja polegi nagu midagi keerulist, ega mõttetut ehk ette näha. Edu soovides kõiges järgnevuseski! -- Lootes, et saab hakkama kevadega siin korteris ja siis ka kevad-suve-sügisega seal kaugel Raplamaal...!
Aasta lõpp oli küllaltki rahulik. Kuigi nii mõneski mõttes ei saa rahule jääda ei eelmise suve ega sügisega. Vahest võtan sellest õppust sel suvel, mis järgneb ja siis sügisel veelgi. Midagi peab välja mõtlema, samal kombel enam jätkata ei tohi nii mõttetul kombel. Kuid detsember ja jaanuar olid küllaltki rahulikud kuud, mida iseloomustas peamiselt rohke lugemus. Mida muidugi ei kahetse. See veebruar tõesti juhuslikult veidi ebaõnnestus, kuid unustda see lihtsalt ära ja loota paremat kevadest. Märtsis sai nagu jälle edenema need lood, eriti praeguse kuu teisel poolel. Lootes, et tuleb kena ka aprilli kuu. JA siis varakult maale mais (05.05. või 12.05.), mida varem, seda parem. JA maale jään muidugi kauaks, ilmselt ka enamikuks sügiseks. Aasta-ring juba heiastub silme ees. -- Mai alguses maale, ja siis juba juunis see kaua-mõeldud ITAALIA-reis. See ei olnud vähemalt uitmõte, olen seda Itaaliat ligi paar aastat plaaninud. JA siis juunis juba läheksingi korraks sinna kaugele turismi-reisile (kuna juba 8. aastat Eestis veetnud ometigi!). JA siis maale jälle, et veeta seal kogu sügis. JA vahest siis kunagi novembris otsustan õieti ja tuleb elu 1. maatlv, selle asemel, et taas üks talv siin korteris veeta (kus on möödunud juba 6. talve, küllatki mõtetul kombel). KUID: esmalt soovides endale kena kevadet siin linnas ja siis ka maal kus veedan ju järjekordse pika suve. Edu kõiges jätkuvuseski!
JAANUAR – MMXII -- ? -- See oli vaid rahulik kuu peamiselt, mis jääb meelde rohkema lugemise (ja rohke õllega =sic!). Taas ühe aastavahetuse veetsin eelmises kohas, sai sellega kuidagi ka hakkama. [Hiljem pole seal enam käinud, eri põhjustel siis ilmselt. Olen seda „endist kohta vältinud juba pea 3. kuud, selle alanud aasta alguses. JA ega eriti ei plaanigi sinna enam kunagi kuigivõrd sattuda]. Jaanuaris lugesin tõesti palju (ka soome keeles ja filosoofiat samuti). Kuid näiteks eriti ei kirjutanud ega palju ju ka ei maalinud/joonistanud. [Huvitaval kombel olen need 6. korteri-talve tõesti hämmastavalt vähe tegelikult kirjutanud, võrrledes, kuivõrd maal harilikult kirjutanud olen, viimased suved?!]. Viimastel päevadel olen juba hakanud mõtlema, et järgnev aastaring, kuni järgmise kevadeni ja kauemgi veel oleks kui pea-aegu selge, kuidas kujuneb. Minna nüüd umbes kuu aega hiljem mai alguses (05.05.) maale ja jääda sinna kauaks. Juunis võib siis tulla see vaheldus, et peale 8. Eestis veedetud aastat lähengi juuni esimesel poolel (07.15.06.) sinna ITAALIA ringreisile. Hoolimata sellest, mida sai mõeldud viimastel nädalatel (eri sihtkohad Vahemere laiukraadil ja siis Pariis); -- on siiski ilmne, et Itaalia ringreis oleks kõige õigem variant alustada. Juba fimragi ammu välja otsitud („La Strada“) ja see Itaalia on olnud juba, siis juunis minnes,-- pea paari aasta kinnis-idee. JA muidugi möödub maal enamik suvest ja sügisest. JA siis novembris otsutada, loodetevasti õieti, et kas tuleb elu esimene maatalv või järjekordne (arvult juba 7.) korteritalv siin Männikul. Kuid selle otuseni on veel plaju aega; loodetavasti otsustan kunagi siis ikka õieti. JA esmalt: soovides kena kevadet...!
JAANUAR 2012. -- See aasta algas nagu ta algas, jälle üks aasta-vahetus endises kohas. Oli ilutulestik ja puha. Aasta esimene päev oli siiski selline, et ligi 3. kuud pole tahtnud sinna sattuda. Aasta alguses siis lugesin siin oma korteris rahulikult ja kuulasin muusikat. Nt. 08.01. olin olnud Nõmmel/Männikul juba 80. päeva elik üle 11. nädala. Alles jaanuari alguses (07.01.) sadas maha esimene lumi.... Lugesin isegi soome keelt, esimene raamat sel aastal selles keeles (2011 oli vaid üks kokku). Tegin ka interneti-panga eismest korda (21.01.); ja samas osalesin ka rahvaloendusel. Jaauari lõpus oli juba pakast (üle – 20 C – 30 C). See oli siis (28.01.) kui olin linnas, Nõmmel/Männikul olnud juba täpselt 100. päeva ja ööd. /---/ Üldiselt jääb siiski selle aasta esimene kuu nagu jaanuar meelde kena ajana. Sain hakkama, kuigi oleks võinud ka paremini minna. (Kuid ikkagi sain 3. jaanuariga hakkama = Signe). Nüüd juba märtsi lõpp ja lumi on pea sulanud. Veel umbes kuu siin korteris siis mai alguses maale ja siis ootab pikk suvi ja sügis seal maal ees. JA juunis siis ilmselt vaheldus nagu ITAALIA-reis, millest olen juba paar aastat mõelnud. Tulgu sellest käesolevast kena aasta, et tulevik oleks helgem. Üks turismi-reis, mõsitlikult veedetud suvi ja sügis. JA vahest siis tõesti: elu esimene maatalv. JA siis tuleb kevad, mil võin vahest tõesti isegi PARIISI minna...?! JA siis tuleb teine suvi järjest maal veedetuna. JA ehk just nõndamoodi saan oma elu joonde...? Edu ja õnne nüüd kevadel ja suvel ja sügisel ja talvel!
_________________________________

Febrero: 2012.
__________________________________

Shakespeare: „Kuningas Richard II“. („King Richard II“).
... Te tahe sündigu. Mu trööstiks jääb,
et silm ka võõrsil sama päikest näeb,
et sama kuldne kiir, mis teid siin paitab,
mu pagendustki kaunistada aitab.“ (I, 3.) (Lk.: 186.)
5. veebuar.
Kirjutades siis esimest korda selle talve viimasel kuul nagu veebuaris. ON jällegi möödunud vaheldusrikkad päevad ja nii mõndagi on teiseks saanud. KUID kirjutan ka sellel kuul oma (juba 16.!) päevikut... See oli siis jaauari lõpus kui viimati kirjutasin. TÄNASEGA olen siin linnas, Nõmmel ja ka Männikul olnud juba 108. päeva umbes; seega: üle 15. nädala. ON pühapäevane päev ja taas ma saan kuidagi hakkama oma liiga lihtsa ja liiga keerulise eluga... OLI siin natuke mingit vaheldust (ja n-ö „pidutsemist“); üle-eile (03.02.) oli siis selle endise vangi nagu Gustav Reinopi 40. aastane sünnipäevapidu. [Kahju, et sinna „Dzingilsse“ üldse läksin, oli vaid võõrik ja ebameeldiv kogemus, eilne oli täielik „pohmell“. Unsutada lihtsalt ära ja täielikult!]. MUIDE: üritades ka see talve viimane kuu nagu veebuar siin rahulikult veeta.
Eelmine raamat oli see soome-keelne William Golding & „Merimatka“ („Rites of Passage“). Praegu lõpetamisel see Briti filosoof nagu Bertrand Russel & „Valik esseid“. Järgmiseks Ingrid Möller & „Maja kanali ääres“ (Hollandi maalikunstniku nagu Vermeer van Delf´i biograafia). Jätkates ka veebuaris hoolega lugemisega, kirjutada rohkem ja ka maalida rohkem. // Akna taga on talv ja pakane. Alles see oli kui öised külmakraadid jõudsid – 20. C. Nüüd on juba -30. C. ( JA Virumaal, ja vahest ka siis siin linnas varsti juba -40.- C.?! Nii külma talve ei mäletakski varasemast?). Kuid: soovdies endale kena talve lõppu sel aastal, kena veebuari. Edu samuti igaljuhul...! See talv ja järgnev kevad lihtsalt pevad kenasti kujunema siin Männikul. EHK kujuneb ka kogu see aasta kenamini kui eelnev oligi. Lootma ju peab?! Edukat uut alanud aastat siis endal esoovides kõigiti ja kõiges!
OLEN olnud siin linnas, NÕMMEL juba 108. päeva tänasega, seega: üle 15. nädala. Seega: juba 13. nädalat siin MÄNNIKUL. Ja olen peamiselt lugenud vaid, veel vähem kirjutanud ja üsna vähe veel maalinud. Kuid eks jõuab kõike noist huvipakkuvatest tegevusvaldkondadest. [Oli mingi oleng üle-eile, vastikud muljed, ebameedliv kogemus, poleks purjus olnud, poleks läinud. Mingi värdja sünnipäev siin läehdal. Vastik meenutadagi. „Jälk pohmell“ järgneval päeval. Praegu taastumisi.]. // Akna taga õues on karm pakane, juba ligi -30. C., varsti vahest tõesti üks minugi elu külmarekordeid nagu umes -40. c. ?! Kuid tuba on soe ja tuju on hea. Küll jõuab maal suvel palavaga higistada...!? // Täna on plaanis vaid Gognac/Brady nagu „Kvint“ (from Moldova).
// JA see kena preili nagu VICTORIA -- ?! -- Paistab, et see preili on „mulle truuks jäänud“ ja elab juba kuid tõesti seal Raplamaal, Kohila vallas. Vahest ootab meid tõesti midagigi kunagi ees. Ikkagi nagu „pikajaline investeering“, vms. Üsna kaua juba mõelnud/kirjutanud tollest...? Kogu eelneva aasta vältel kirjutasin sellest preilist (u. 30. eri võõrkeeles!); -- ja midagi konkreetset pole nagu järeldunud...? // Kuid hakkama saada omagi eluga, siis kedagi teist õnnelikuks teha.5 Jätkates siin nagu ikka: lugedes, kirjutades ja maalideski. JA muide on järgmine neljapäev (09.02.) see Rahvusooperi nagu „Estonia“ külastamine ees. Friedrich HÄNDEL & „Julius Cesar“. (Loodetevasti õnnestub vaid kenasti!). Seniks aga edu edaspidiseks ja kõiges ja kõigiti...!
_______________________________

10. veebruar.
Kirjutades siis teist korda veebruari kuus, sel aastal. See aeg on juba niikaugel, et näitab mainitud kuupäeva. ON möödundu vaheldusrikkad päevad, see veebruari algus oli vaheldusrikas. See oli siis pajuki-päeval kui oli mingi ebameedliv peokene, parem olnuks, kui poleks huvitnud, kuid juba ununenud täiesti. [Siis viimane esmaspäev oli toimekas päeva (06.02.) kui sai käidud nii juuksuris kui ka toidupoes]. JA selle päeva õhtul nägin ka VICTORIAT sel aastal esimest korda. Volbriööst teda siis vaid kolmandat korda nähes [01.05.´011 & 11.´011 & 06.02. ´012]. Sellest preilist enam midagi eriilst ei looda, elab teine oma elu ja minagi peaksin oma eluga (selleski vallas = sic!) kuidagigi paremini hakkama saama. Telefonitutvus pelgalt ilmselt sel alanud aastal, midagi ühist pole enam ammugi oletada. Kogu eelneva aasta vältel kirjutasin (30. eri keeles =sic!), et see tutvus peab lõppema, kuna midagi loota ei tasu sellest. MOT. JA siis eile oli tähtis päev: ligi 15. aastat hiljem sai käidud Rahvusooperis nagu „Estonia“. See oli siis Georg Friedrich HÄNDEL ja tema ooper nagu „Julius Cesar“ (1724). See oli siis eilse päeva ja õhtu tähtsündmus. Kuidagi sai ikka hakkama, kuigi peaksin ju ometigi parema mulje jätma kõigiti?! Siiski oli see üle 15. aasta ainuke ooperikülastus. Järgmine kord läheb paremini. Edu selleski mõttes! See ei olnud eile lihtne, kuid hakkama sai. JA oli ka kena niisugusel kultuuri-üritusel osaleda. ETC! See oli siis – 09. 02. 2012. -- [Muide: Tõnisel jälle kenasti juurdekasvu oodata! Edu]
Ikkagi polnud seal ooperihoones käinud juba ligi 15. aastat (!). Kuidagi sai hakkama, kuigi oleks nagu parem mulje pidanud jääma. Ikka see „psühholoogia“ segas nagu tuntavalt ja lihtne just ei olnud; kuigi: hakkma kuidagi ehk ikka sai. Lihtne ei olnud; kuid: järgmine kord tuleb ehk parem. Polnud ju aimugi mis seal ees ootab ja ei olnud piisvalt hästi ette valmistatud. Kuid peale 15. aastast vahet oli see mõistetav. Mõelda vaid: 1997 aasta sügisel oli viimane ooperielamus [Giuseppe Verdi & „Nabucco“]. Kuidagi sai hakkama selle „kultuurisündmusega“; kuigi: sellega kaasnes omalaadi n-ö „kulturoloogiline konflikt“, seega kogu see feminiinne „psühhopatoloogia“ oli kui aktiviseeritud. Kuid kuidagi sia hakkam selle eilse ooperikülastusega ja teist sellist enam ei tule niipea. Detsembri lõpus (sel aastal) alles kinno (3. korda sel sajandil!) [Vaatama J.R.R. TOLKIEN´i „The Hobbit“]. // Seega lootes preagu, et tuleb kena talve lõpp ja siis kena kevade ja siis jälle suveks ja sügiseks kaugele Raplamaale (seekord ka novembris veel maale jäädes). Edu kõiges jätkuvuseski! See talv on lähenemas juba oma lõpule ja siis algab kevad. Mais siis maale ja jään sinna kuni novembrini. JA üldse: lootes kõike kõige paremat tulevikustki! Edu kõiges, mis järgnevuseski toimuma saab ja on määratud...!
TÄNASEGA olen siin Tallinnas, Nõmme linnaosas, viibinud juba 113. päeva ja ööd. Seega juba üsna kaua aega. [Vaid 3. nädalat vähem olen siin MÄNNIKUL viibinud]. Peamiseks tegevuseks on olnud iga päev ikka lugemine. (Ka juba sel uuel aastal loetud juba 5. raamatut; seega: palju rohkem kui aasta tagasi, samal ajal). Viimane raamat, mis täna lõpetasin oli Bertrand RUSSEL & „Valik esseid“. (See filosoofia-raamat, loogilise positivismi esindaja esseede-kogu võttis aega pea 2. nädalat]. Üle-eelmine raamat oli siis soome-keelne William GOLDING & „Merimatka“ („Rites of Passage“). Järgnevaks raamtuks on Ingrid Möller & „Maja kanali ääres“. [Biograafia Vermeer van Delf´i elust, mis kunagi meeldis]. Siis lugeda eesti keelega paralleelselt saksa keelt. J.R.R. Tolkien & „Tuor und seine Ankunft in Gondolin“. JA kevadel lugeda TOLKIEN´i siis suures mahus eesti keeles. -- „The Lord of the Rings“. -- „Der Herr der Ringe“. -- „Taru sormusten Herrasta“. -- „De senjor los anilljos“. -- JA ka kirjutada kindlasti veebuaris rohkem ja kindlasti ka maalides pastellidega! // Muidu on oodata rahulikumaid nädalaid ja kuid. Pool siin korteris veedetavast ajast on juba möödas, 3. kuud veelgi veet ees. Lootes, et selle talve lõpp tuleb vaid midagi kena; edukat veebuari ja talve lõppu! JA siis lootes muidugi kena kevadet 2012 siin Männiku korteris. JA siis suve ja enamiku sügist veedan jälle Raplamaal. -- Edu ja õnne kõiges!
______________________________

15. veebruar.
Seegi kord siis siia kirjutades. On kolmapäevane päev ja olen siin võrdlemisi kenasti endiselt. Selle talve viimase kuu keskel siis ometigi. See talv hakkab juba lõppema. Õues on pakane ja külmad ilmad, kuid muidu rahulikult... ON juba 118. päeva siin linnas, NÕMMEL veeta. // -- Täna käis külas see sugulane nagu TAAGO T., sai taga vesteldud veidi. Sümpaatne vennike, huvitub samuti kunstist ja kirjandusest. Elab siin lähedal ja vestelda ju võis. [Ka Lilian saab lapse, nagu ka Tõnise Evelyn, muide... (Kes on mõlemad Egituses praegu muide!). Eks see liik peabki edasi kestma, mõneski mõttes...] Muud huvitavat polegi olnud, kui et tarbimine on suurenenud. JA lugemine kahjuks vähenenud. Jätta pooleli selle debiilise („ddr“) nn. „naiskirjaniku“ raamat, mingit armetut idiootsust sellega seoses. Valida mingi parem raamat. Midagi erilist plaanis ei ole need viimased mitu kuud siin Männikul. Veeta oma aega mõistlikult ja ratsionaalselt. Siis jälle üks maasuvi, mida ei tasugi eriti oodata, vaevalt, et seal kenasti hakkama saab. [See võõrik feminiinne antus on ikka tõesti tülgastust vääriv. Küllap nood jäledikud karistada saavad!]. KUID: lootes, et saab kuidagi hakkama ka selle talve lõpuga. JA siis soovides endale kena kevadet. Mais maale kuni novembrini. EHK see psüholoogia kuidagi ikka laabub. Mida muud ikka loota ja oodata. Edu siis kõiges ka järgnvusekski...! EHK ikka edneb järjest kenamini ja saab kuidagi hakkama edasise eluga. Muidu oleks nii, et kasvõi nöör kaele või hüppaks või aknast alla. = SIC!
Täna on siis 118. päev siin linnas, NÕMMEL. Täna käis külas see Taago „Wiseman“, vesteldud sai veidi. Tõnn naisega on EGIPTUSES. Nii Tõnni kui Liliani peresse on järelkasvu tekkimas. Mina ei sa aga lugemisegagi hakkama. Homme valida parem raamat. [Tolkien nii eesti kui saksa keeles korraga?]. Muidu jätkates nagu ikka: lugemise, kirjutamise, maalimise ja ehk ka tõlkimisegagi. SEE veebruari eismene pool oli eri põhjustel natuke sassis ja segane. Oli mingeid ettevõtmisi. (Mingi jäle „sünnipäev“ + „toidupood“ + vastik plika = ETC!). JA siis muidugi mingi „ooperi“ külastamine (15. aastat hiljem!); mis mingiski mõttes head muljet ei jätnud. SEE oli siis G. F. HÄNDEL & „Julius Cesar“. -- Üle pika aja taas „Estonia“ Rahvusooperis. /---/ KUID: veeta, üritades veeta oma aega siin rahulikult. Üritades ikka ka lugeda (Tolkien) ja kirjutada ikka veidi veebruaris samuti. Veidi maalida ja ehk jõuab vastu kevadet ka tõlkimist korrigeerida? // Finantsiliselt olen kindlustatud (kuni 41. eluaastani!) ja kuidagi ehk saab ka eksisteerimisega hakkama. EHK edeneb kuidagi siin talve lõpul ja järgneval kevadelgi. SIIS muidugi maale, mida aga ka ei tasu eriti oodata. Kuid: eks selgub kuidas kujuneb...?
______________________________

25. veebruar.
Kirjutades siis taas. Üle pika vahe, eismest korda siin Nõmmel ja Männikul ei kirjutanud päevikut üle 10. päeva. Juhtus lihtsalt nõndamoodi, edaspidi kirjutan päevikut harjul kombel. Olen olnud siin NÕMMEL juba 128. päeva, elik siis veidi üle 18. nädala; seea: juba 15. nädalat olen olnud siin MÄNNIKUL. Ja see aeg on möödnud eribneval komel. Kunagi sügisel olid need 3. nädalat seal Kivimäel. Siia tulin siis selle aasta milleeniumi-kuupäeval. JA nüüd tagantärgi vaadates võib öedla, et nii detsember (ja seekord ka) jaanuar olid kenad kuud. Väga kenasti veetsin niisiis need kuud siin Männikul. Lugesin palju ja eelistasin lahjemat kraami. KUID veebuar kahjuks siiski ebaõnnestus, eri põhjustel, õieti ilma mingi põhjuseta ei olnud veebuar kuigi kena kuu. Jaanuar oli palju kenam.
Veebruaris pole ei kirjutanud eriti ega õieti lugenduki ega veelgi maalinudki. Miks siis veebuar ebaõnnestus? -- Ei teagi, ilmselt „psühholoogilistel põhjustel“; ikka see sama ja äärmiselt vastrumeelne jama nagu viimased 12. aastat juba kahjuks tõesti. Oli üks sünnipäev, isegi Ooperi külastamine ja viis külalist. /---/ Kuid seda veebuari ja talve on jäänud vaid 4. õhtut. Lootes, et järgnevad kevadised kuud tulevad paremad. Lootes, et saab hakkama nii märtsi kui aprilliga siin korteris. JA praeguseks on juba otsustatud, et maale siiski 11. mai 2012. Selleks, et jääda sinna vägagi kauaks, isegi aastateks...?Lootes siis jätkuvalt, et saab oma lihtsa olemisega kenamini hakkama!
OLEN olnud siin NÕMMEL juba 128. päeva ja ööd. Üldiselt hakkama saanud, kuigi kahjuks veebuar sisuliselt ebaõnnestus. KUID üritades iin ikka veel 2,5 kuud, kuni mai kekspaigani. Hakata taas rohkem lugema, kirjutama ja maalima. Kuidagi saab ehk hakkama siiski. // -- Viimasest kirjutamisest on möödundu 10. päeva. /---/ --- TÕNIS oli naisega vahepeal EGIPTUSES kenasti, juba ka tagasi tulnud sealt kenasti. Ilmselt oli tal vaid kena puhkus. On oodata järelkasvu Tõnise peresse. JA ka LILIANI peresse. Rõõmustav, et sugulasi jälle rohkem! Edu neile!
Oli siis veidi külaslisi, oli keerulisemaid päevi. Lootes, et läheb nüüd kevade alguses jälle paremini. Midagi eilist plaanis ei ole. EILE alles tähistati minu järjekordset nimepäeva. Kuidagi sai „isegi“ sellega hakkama. Ehk ootab ees kena kevade. JA siis kena suvi. JA sinna maale plaanin jääda ligi 1,5 aastaks. Linnast pole midagi soovida ega tahata enam jäänud. Jään parem aastateks maale ja siis olen jälle mina ise, kes oma allesjäänud eluga midagigi mõistlikumat oskab peale hakata. Jäänud on vaid neli õhtut seda talve. Soovides endale kena kevadet. JA siis maale, selleks, et jääda sinna aastateks. Kuid kõigest sellest jõuan veel siia kirjutada...!?
_________________________________

KOKKUVÕTVALT: VEEBRUAR – MMXII

04. 08.´012.
Kirjutades siis praegu ja nüüd, agusti alguses käesoleval aastal nagu – 2012 -- alles teist korda kokkuvõtlikult selle aasta pävikusse. See oli üllatav endalegi, arvasin otsekui, et olen rohkem kirjutanud. Kuid vaid jaauarist senini. Kuid aitab mõttetusest. Homsega olen siin maal olnud sel aastal juba täpselt 80. päeva ja ööd. See aeg on siin erinevalt kujunenud. On olnud paremaid ja kehvemaid aegu, ja see aeg on lihtsalt möödunud siin kuidagimoodi. Juba on selle suve viimase kuu algus. Tulin maal esiis sel aastal kahel korral – esimesele katsele 27.04. ja siis mai alguse slinna tagasi ja isegi erilisse kohta (nagu 9. osakond); ja siia maale lõplikult tulin alles 25.05. -- seega õnnestus ebameeldival kombel sel aastal pea kogu mai kuu isegi linnas, ka korteris veeta. See mai kuu oli täiesti ebaõnnestunud. Juba aprillis sain teada “põrutavaid uudiseid“ ja umbes nõndamoodi need siis ka mõjusid. Kuid maid ei tahtnudki siin maal veeta, kuigi tulin siia ju juba aprilli lõpus. Mai veetsin seal korteris, kuigi mai on ju juba üsna suvine kuu. Kuid minema sealt sain (mis oli kena) ja maale ma tulin, ja siin juba veetnud 80. päeva sel aastal kokku. Kummaline, et pole selle aasta kuude kokkuvõtteid veel kirjutanudki, pole nagu selle peale tulnudki...? Kuid kogu see aeg on siin maal kuidagi möödunud, rohkem kui 2. kuud juba ometigi. -- Põhitegevuseks on olnud lugemine, olen lugenud pea iga päev. KA kirjutanud olen, eriti juuni lõpust alates ja juulis ja jätkates kirjutamisega´hoolega ka augusti kuul. Maalinud ei ole veelgi (isegi mitte joonistusi ega pastelli-maale), pole ka veel tõlkinud; alles eile alustasin esteetika redigeerimist. On olnud siin tähtpäevi, pole eriti kedagi siiski kohanud. Oli (01.06.) ema 66. aastane sünnipäev. See oli siis sel päeval (18.07.) kui Nele sai 10. aatsat vanaks, -- esimene juubel. Korra olen näinud Kadit ja Almarit, muidu perekondlik siin olnud. Remont käib siiani täiel hoolel, see „majavamm“ tuleb korda teha. Tulevikku ei tea, olen siin augusti (kuu lõpus 4. test sel aastal); ning siis ka septembri olen samuti siin. Oktoobri keskel tuleb otsutada kas plaanida elu esimest maatalve (sõltub remondi kulust) või plaanida 7. Männiku korteri-talve. Reisplaane sel aastal ei ole. Lootes, et kujuneb kenasti siin järgnevuseski kõigiti...!
VEBRUAR 2012. -- Veebruari alguses olin olnud Männikul juba 105. päeva. -- JA siis see oli sel päeval (9.02..) kui sia käidud nn. „rahvusooperis“. -- Igaljuhul oli see ooper ebameeldiv kogemus. Midagi huvitavat küll ei olnud. Vastik elamus oli see Rahvusooper „Estonia“ ja „Julius Cesar“. // Muidu lugesin filosoofiat (B. Russel ja vaatasin filme (nii TV-st kui ka „MATRIX“). // Käis külas see Taago T. /---/ -- Tõnn käis toona naisega Egiptuses kenasti ja tuli tagasi ka. // Siis oli minu nimepäeva tähistamine, jällegi ja uhkesti -- (Military Parade, Symphony Concert & President Gala). // JA nõnda oli see veebruar 2012. -- EI midagi erilist ei midagi eriti konstruktiivset ega uuenduslikku. Kuid sai hakkama sellegi kuuga, midagi eirlist pole meelde jäänud. Lugesin ja kirjutasin ka veidike. KUID tuleb mõtlema hakata sellelegi, et need kuud ei ole vaid „kuidagi hakkama saamiseks“, tuleb midagi ka ette võtta ja saavutada. KUIGI on olnud ünsa keeruline 12. aastat juba; siiski – tuleb kuidagi konstruktiivsemalt hakkama saada ja kuidagi oma elulugu edendada ikka positiivsemas suunas...?! -- Sest muidu mööduvad lihtsalt kuud ja aastad ja midagi erilist nagu ei toimugi?! -- Peab välja mõtlema midagi edendavat ja konstruktiivset järgnevuseks, ja seda igas mõttes...!
_______________________________

Marzo: 2012.
________________________________

Shakespeare: „Kuningas Richard II“. („King Richard II“).
... Kõik kohad, millel puhkab taeva silm,
on tarkadele õnne sadamaiks.
Su häda sulle seda õpetagu,
et iga häda voorust karastab.“ (I, 3.) (Lk.: 190.)

5. märts.
Kirjutades siis siia taas, üle pea nädalast vahet. ON alanud märsti kuu ja sellega on alanud ka selle 2012 aasta kevad. KEVAD on siis juba alanud, huvitav, mis sellest kevadest kujuneb...? Tulin siia linna, Nõmmele siis 20.10.´011. Siis olin 3. nädalat endises kohas, kena see just ei olnud, kuigi seal ei olnud lugenud juba dekaad umbes. Siis tulin MÄNNIKULE, see oli 11.11.´011. JA tänasega olen olnud siis siin juba palju kuid. Järgmine neljapäev olen olnud Nõmmel/Männikul just 140. päeva ja ööd, elik siis: 20. nädalat, nendest 17. nädalat siin Männiku linnaosas. Sai siin kenasti hakkama nii novembri lõpuga kui ka detsembri ja jaauariga ometigi. Lugesin palju, veidi kirjutasin ja maalisin isegi. Kuid veeburari lõpp oli kahjuks kehva, ei saanud hästi hakkama, ikka noil samustel põhjustel. Ikka see sama jama ja vaev, nagu viimane dekaad, isegi juba: ligi 12. aastat samad jamad ja vaveused. Midagi peab lihtsalt välja mõtlema, kuidagi peab oma elu jälle joonde sättima. Kuid kuidas seda veel ei tea.
SEEGA: talve lõpp ei olnud just kena, kuigi enamiku talvega just pigem kenasti hakkama sain. See veebruari lõpp ebaõnnestus minust täiesti sõltumatutel põhjustel, olin veidi aktiivsem [Ooperi-külastus, palju külalisi]; ja muud ei midagi. Lootes, et alanud kevadest tuleb midagi kenamat. Midagi erilist ju plaanis ei ole, rahulikult omaette elutseda. Lihtsalt hakata taas kirjutama ja lugema ja isegi maalima...? JA veeta selle kevade simene kuu nagu märts siin rahulikult. Siis hiljem selgub, kuidas kujuneb ja mis edasi saab. EDU siis sellel alanud kevadel ja seda igas mõttes...! EHK ometigi tuleb see äsja alanud kevad vaid midagi kena ja rõõmustavat, ehk ometigi saab hakkama millegi nii lihtsaga kui „lihtsalt olemisega“...?! Miks peaks keeruline olema?! Edu sellel alanud kevadel kõiges!
Olen varsti olnud linnas [Nõmmel/Männikul] juba 140. päeva ehk siis 20. nädalat. Teadagi, kuidas see aeg on möödunud. Võinuks olla parem, hea, et niigi on kujunenud, mida muud arvata?! Veebruaris ei maalinud ja lugesin väga vähe ja kirjutasin ka liiga vähe. Üritades noid aktiivsusi märtsis nüüd ennistada. Peale “Estonia“ ooperi külastamist läks kehevemini ilmselt? Käis palju tuttvaid külas; kas see sai siis olla põhjus virelemiseks?! Kuid see teatud loogika käib ilmselt oma rada... // On olnud erinevalt mööda saadetud aeg; on olnud ka eri ideid. Kuid kuhu ja millal ja kuidas, seda veel ei tea... KUID: kül ma juba midagi välja mõtlen. Maale, siis turismireis ja siis eismene maatalv. JA siis ehk ikka edneneb ehk ometigi.
Kuna Tõnn naisega käis veebruaris EGIPTUSES, siis sonisin nädalajagu päevi, et äkki läheks ise ka sinna just. Kuid EGIPTUS ei ole sobiv, nagu näis ilmnevat on see kauge koht (1o ooo km! = sic!) siiski veidi liiga „lähedal“. Kuid siiski: kuhugi palju kaugemale lennates kui see Egiptus. Euroopast pole nimelt nagu enam midagi otsida ega loota. Olen ju aasta Euroopas elanud ja peaksin teadma.
__________________________________

10. märts.
Kirjutades siis teist korda alanud märtsil ja sellega alanud kevadel. Olen olnud siin Tallinnas, Nõmmel juba 142. päeva ja ööd. Elik siis 20. nädalat Nõmmel, millest 17. nädalat siin Männikul juba. JA viimane aeg on olnud teadupärast vaheldusrikas. Destembri ja jaauariga sain kenasti hakkama, kuid veebuar, eriti veebruari lõpp oli kehvem. Minust sõltumatutel asjaoludel. Olen olnud siin linnas juba pikka aega. Kahjuks selle küllaltki õnnestunud talve lõpp ebaõnnestus. Kuid lootes alanud kevadest vaid midagi kenamat. Ehk tuleb kena see kevad sel aastal nagu – MMXII -- !!! --- Olen kindlasti kogu märtsi ja aprilli siin korteris veelgi. Ilmselt siis mais maale (hiljemalt 12.05.) ja siis vaadata kuidas seal maal kujuneb järgneval suvel. Ikkagi kogu elu kõik suved ju maal veetnud, midagi kehva polegi oletada. Ilmselt midagi üle-eelmise suve taolist. Viimasel ajal, seega veebruaris eriti ei kirjutanud pea üldsegi, ka lugesin vähe ja ei maalinud veebruaris üdlsegi. Nüüd kevadel üritades nii lugeda kui ka kirjutada rohkem ja ka maalida. Plaanis on SHAKESPEARE ja „Othello“; ja vahest ka „Hamlet“ & „Julia ja Romeo“. Vahest ka Jack London & „Martin Eden“. Selle kevade lugemiseks, enne maale minekut. Kirjutada hoolega päevikut ja maalida vähemalt veidigi. EDU siis kõige salanud kevadel, loodetavsti tuleb vaid kena kevade hiljem meenutamniseks. /---/
Olen olnud siin linnas juba 142. päeva, seega üle 20. nädalat. Maale plaanin jääda kauaks, kuni novembrini kindlasti. Kuid juba aastaid on plaanis olnud ka eismene maatalv elu jooksul. Olen olnud siin Männikul ometigi juba 6. korteritalve. Vahets polegi rohkematel siin mõtet? Kuid kas on mõtet maal kehvasti aega veeta?! -- Seega juba veebruaris tulin ideele, et vahest üks turismireis sel aastal ikkagi. JA justnimelt EGIPTUS -- ?! -- Tõnn naisega käis seal veebruaris ja soovitas ka mulle. See oleks esimest korda kui Euroopast kaugemale saan. JA juba 8. aastat pole väljamaal käinud. Esimest korda Aafrika mandile. JA Taani (2003) olin viimati välismaal. Midagi peab välja mõtelma, et mõtetega paremini hakkama saada. Hind oleks odav (vaid 450.- EUR) ja küll T. broneeriks selle tuusiku ja siis läheksin ju tõesti. Vahest juba peale 05.07.´012.?-- Seega vaid kuu seal maal hakkama saada, või poolteist ja siis Euroopastki kaugemale?! See oleks mingi vaheldus ja midagi mis tuleks kasuks isegi „psühholoogilises“ mõttes. Küll oskaks juba sättida, et kasuks tuleks. Kuid on veel aega mõelda pea 3,5 kuud sellele. Võib ju minna ka hiljem (agust-september). KUID selge on see, et midagi peab siiski välja mõtlema. Et elu ei kujuneks nii mõtetult nagu viimased 12. aastat, mis oli ju liiga pikka aeg. Seega praegu mõeldes, et mai keksel maale, suvel, juulis siis Egiptus, siis eismene maatalv. JA kui kena tuleks esimene maakevad ja teine suvi järjest maal...?! JA siis , kui tõesti peale esimest maa-aastat hakkama veelgi ei saa, siis vahest INDIA...?! Kuid soovides endale edu alanud kevadel kõiges...!
_______________________________

15.märts.
Seegi kord siis siia kirjutades täpselt selle esimese kevadise kuu nagu märsti keskel. See viimane aeg on möödunud erineval kombel. Veidi on nagu märtsi eismene pool kenam olnud kui see ebaõnnestunud veebruari teine pool. Ei tea veelgi, miks nimelt see talve lõpp ebaõnnestus. Kuid detsember ja jaanuar olid siin üsna kenad, lugesin nt. palju erinevat kraami. Nüüd märtsi keksel jälle lugema hakata üle pika aja. Ilmselt möödub see märts lugedes 16.-17. saj. Briti näitekirjanikku nagu William Shakespeare. Läbi loetud juba “Othello“ (1. x. elus!) ja täna alustatud ka „Hamletiga“. Jätktaes selle äärmiselt huvitava autoriga. Järgnevaks „Julius Cesar“ (Estonia ooper!) ja siis „Julia & Romeo“. Niipalju siis lugemisest, oluline, et nüüd märtsi kekspaigast alates loeksin jälle iga jumala päev. JA kirjutade ska päevikut hoolega. Jälle on üks talv möödunud (juba 6. korteri-talv) kui ma eriti ei kirjutanud. Praegu kahtlen veidi kas isegi unenägusi üles tähendada, millega olen ometigi tegelenud juba ligi 1,5 aastat (täpsemini: 19. viimast kuud!). JA võiks ju veidigi ka maalida pastellidega?! Üritades nõnda nagu nt. detsembris-jaanuaris. Ehk tuleb sellest alanud kevadest, ja juba ka märtsist midagi ainult kena, mida võiks hiljemgi meenutada.
Tänasega olen siin linnas, Nõmmel-Männikul olnud juba 147. päeva ja ööd. Elik siis tänasega täpselt 21. nädalat (millest siis siin Männikul juba 18. nädalat). Plaanis on jääda siia umbes kaheks kuuks veel. Praegu arvan, et 12. mai maale, ja kauakski, ja selles suhtes pole mingitki tingimist. Ei tasu sinna varem kiirustada, ei tea, kas tasubki seda maaleminemist nii oodata veel...? Igaljuhul jõuan seal maal veel kaua aega olla, kogu pika suve ja vahest ka kogu pika sügise. JA vahest isegi: koguni esimese maatalve?! Kuid jõuab veel mõelda ja juurelda. Esialgu veel 2. kuud siin Männikul. Siis mai keskel maale ja suvi möödub seal kindlasti ja enamik sügist. Eks siis maal selgub, kuidas seal läheb, kuidas seal hakkama saab. Kuid olen ju kõik suved elu jooksul just maal veetnud, peamiselt just seal Raplmaal. Kuid praegu on kevad alles alanud ja aega siin korteris veeta veel paar kuud. [Märts jääb remondi-kuuna meelde, see oli sel päeval (11.03.) kui värvisime õega siin enamike seinadest; esimest korda & helesiniseks. // Käis külas ka ühel päeval (13.03.) veel üks kaugelt sugulane, -- TAAGO T. Paistab olevat keerulisema eluga ja ajutiselt usust huvitatud. Mida veel selle kohta öelda?]. Lootes, et tuleb kena kevade siin korteris. JA ehk tuleb ka kena suvi maal...!
Juba 21 nädalat linnas varsti juba 150. päeva. [Õnneks nagu lahjema kraami peal juba ligi 4. kuud, sedamoodi ka jätkates 2. kuud. Pool viimast aatsta „alus“]. Veetes siis need paar kuud veel siis ja seal maal siis vaadata kuida seal hakkama saab. Viimased paar nädalat on tõsiseltki huvitanud see EGIPTUS. Vennas käis naisega, olen juba mõnele niisugust plaani maininud ja võimalik see ju tegelikult ka on. Lihtsalt korraks kaugemale Euroopast, esimest korda Põhja-Aafrikasse. Egiptuse kuurort nädalaks, see on täiesti võimalik. Vaja on lihtsalt mingit „Muutust“, katekstust sellele viimasele 12. tüütavale aastale. JA 3. dekaadi sarnaseid unenägusi?! [See Egpitus oleks võimalik juba pelae 05.07. ometigi ja ainult 1,5 kuu pajuk nagu 450.- EUR!?] Täiesti realistlik plaan, vahets juba suvel, hiljemalt siis sügisel. JA siis esimen maatalv. Esimene maakevad. Sest kui kunagi tõesti INDIASSE tahan minna peab sellele kinldasti eelnema vähamalt 1,5 aastat järjest maal vedetud aega. KUID üldiselt lootes, et saan selle kevadega siin hästi hakkama ja siis ehk tuleb ka kena suvi!
_______________________________

20. märts.
Seegi kord siia taas kirjutades. On juba mainitud kuupäev, märtsi kuu teisel poolel. JA tõesti on heameel tõdeda, et viimased päevad on kenamini kujunenud. Juba jälle ma loen ja kenasti, taas kirjutan ja eile alustasin isegi maalimise/joonistamisega. Juba on ehk loota, et vähemalt märsti teine pool kujuneb ehk kenamini. SEE aasta? -- Jaanuar oli ideaalne kuu mingiski mõttes, veetsin vaid kenasti aega lugedes ja ka maalides. Kahjuks oli veebruari alguses üks vastik oleng ja see rikkus õnnetul kobel ära kogu selle veebruari kuu. Märsti esimese poolega sai juba kenasti hakkama ja viimased päevad annavad lootust, et märtsi teine pool tuleb jällegi kena. Veeta kenasti need u. 7. nädalat sel kevadel siin korteris, siis maale (hiljemalt: 12.05.). Ehk tuleb kena kevade sel aastal. Märtsi teine pool tuleb ilmselt kenam, kena ehk tuleb ka aprill ja mai esimene pool siin. Siis kauaks maale, nii nagu olen seal olnud kõik suved elu jooksul. // KUID jah, viimased päevad juba jälle loen kenasti, alustasin siis märtsi keksel taas lugemisega. Veelgi pooleli William Shakespeare ja tema taragöödiad. (Praegu: „Romeo & Julia“). Olen hakanud taas kirjutama (esilagu vaid päevikut ja unenägudest, siis tsitaadid). JA eile isegi joonistasin/maalisin. SEEGA: lootes, et tuleb kena kevade ja siis maale. Edu kõiges järgnevuseski siin korteris ja siis maal...!
Tänasega olen siin linnas, Nõmmel, Männikul olnud juba 152. päeva ja ööd. Varsti juba 22. nädalat (sellest Valdku tn. 19. nädalat). Lootes, et tuleb kena kevad siin korteris. JA on tekkinud juba ka huvitavad plaanid. Paar nädalat sai mõeldud mingi Egiptuse peale, kuid tänaseks on see absurdne idee. Just täna avastasin ilmse fakti, et mul on vaja ju vaid lennupileteid ja pari kuu pajuki-raha selleks, mitte mingite „turismifirmade“ teenuseid. JA juba on ka laiuskraad paigas, mis sel aastal võiks huvi pakkuda: Vahemere laiuskraad. Kohe selgitasin välja mis maade lennupiletid huvitaksid. -- Portugal, Espanja, Tyrkie, Malta & Cypros! -- Seega see – Mediterranean Sea – laiuskraad, ja vaja on vaid lennupiletid, mis on odavad ometigi (vaid paari kuu pajuk!). Peamised põhjused on muidugi psühholoogilist laadi (vähamalt korraks kaugele!); kuid samuti pole juba 8. aastat Eestist minema saanud. (Egiptust enam ei maini, India on ulmeline, Itaalia reis tuleb kunagi hiljem). Kuid sel aatsal pean kuhugi lendama kindlasti, ilmselt juba suvel (peale 05.07 või 05.08.?); hiljemalt sügisel. JA peale (juba 6. !) korteritalve peaks tulema ka eismene maatalv. Kuid enne seda maatalve pean korra kaugel käima, juba umbes tean kuidas. Edu ja õnne siis järgnevuses. Saada hästi hakkama selle kevadega, siis oodates vaid kena suve. JA juba sel aastal lendan kuhugi ka kaugemale...! Juba suvel, uurida juba kevadel järgi kuhu ja kuidas ja millal täpselt. Edu kõiges järgnevuseski...! Ehk tuleb kena kevade ja kena suvi. JA lendan ka kaugemale siis ometigi...!
_________________________________

25. märts.
Kirjutades siis selle öö alguses, on juba 158. öö siin linnas veeta. JA kuna alles eelmisel ööl sai mindud üle suveajale, pole sellest midagi, et kirjutan selle öö hakul, kuigi on juba järgmine kuupäev. Märtsiga on hästi hakkama saadud. Selle aasta jaanuar oli vägagi kena. Veebruari teine pool kahjuks ebaõnnestus juhuslikult. KUID: märtsi eismese poolega sain juba hakkama ja märtsi teine pool on näinud vaid kenasti kujunevat. Jäänud on vaid nädal märtsi ja siis algab aprill, mille samuti kindlasti siin korteris veedan. Eile sai muide mõeldud, et miks mitte minna maale varem plaanitust, võiksin minna maale juba 05.05. ja see oleks täiesti võimalik. Viimaste nädalate peamiseks mõtteks on olnud siis üks lennureis. Kuna olen ju 8. aastat Eestis veetnud, ilma väljamaal käimata. Tekkis selle mõtetu Egiptusega seoses idee, et -- lennureisid on soodsamad. Siis sai paika pandud sobiv laiuskraad, -- Mediterranean Sea. -- JA nõnda need mõtted hargnesid. Kuid selgus ka mõndagi: nt. Malta ja Portugal ei sobi ilmselt siiski. Näivalt on ka Türgi ja Hispaania liiga kulukad või vähe-põhjendatud. Kreeka ja Küpros on veelgi vähem põhjendatav. Niipaljut siis sellest laiuskraadist. Kuigi võib veel hoolega uurida, enne kui ära otsustan. KUID viimaste päevade huvi on hoopis Prantsusmaa ja eriti just: PARIIS! -- See oleks teist korda elus sinna parimasse linna sattuda. JA lennupiletid oleksid väga odavad (110.- EUR edasi-tagasi! = sic!). Miks mitte minna varem maale, õppida hoolega kogu mai kuu maal prantsuse keelt ja juba juuni alguses (alates 05.06.) võiks lennata PARIISI, selleks, et jääda sinna mõnekski ajaks (min. 2. nädalat –- max. 2. kuud!?). See oleks ometigi midagi, millest unistada, mida oodata ja loota...?!6
Olles olnud siin Nõmmel juba 158. ööd, seega juba 22. nädalat arvan vähemalt nõndamoodi. Minna varakult, juba mai alguses maale. Loobudes kõigest liigsest sättida end juba kuu hiljem kuhugi lendama. [Seega: maale nädal varem, ja kuu planeeritust varem lennata kaugele?!]. Ja justnimelt PARIIS, see kena linn, kus olen elu jooksul veetnud vaid paar unustamatut ööd. Eesmärk pole mitte “vabadus“ vaid „vaheldus“. JA see linn sobiks tõesti alustamiseks. Esialgu veel kellegile maininud ei ole, kuid küll jõuab. Juba järgmine kord siia kirjutades (viimast korda märtsis); olen targem selleski suhtes. Uurida netist põhjalikult PARIISI kohta infot. See oleks ju täiesti võimalik ja sobiv koht, sobiv linn alustamiseks! (Peale 8. Eestis veedetud aastat). Teha oma unistused lihtsalt niisama teoks ja elu kujuneb vaid kenamini. Teaksin küll, mida Pariisis ette võtaksin. Jääksin sinna 2. nädalaks kindlasti; kuid: veeta Pariisis isegi 2, kuud ?! -- See oleks midagi mäletamisväärset. Kuid mõelda eelnevalt ja uurida põhjalikult seda võimalust. Kuid: kui kena oleks küll Pariisi lennata! // Esmalt tuleb veeta siin korteris veel kevadet. Jäänud on viimane märtsi nädal ja ka aprilli olen kindlasti siis siin. Kuid mai alguses võiks maale minna juba küll. Veetes maid prantuse keelt õppides ja raha kogudes. // Esialgu jätkates siin lugemisega. Sai loetud (2. nädalat) W. Shaksepeare´i tragöödiaid. Homsega alustan Jack London & „Martin Eden“. Ka kirjutada ja maalida sel kevadel siin. JA siis varakult maale ja siis võin unistada PARIISIST kui sellisest...!
________________________________

30. märts.
Kirjutades sel ööl viimast korda märtsis 2012. Olen juba mitu ööd üleval olnud juhuslikult. Eile oli siis MÄRDI sünnipäev, sai teine juba 27. aastat vanaks. Edu talle soovides igati, oli näha (FB), et vennal laialdane tutvusringkond, mis tuleb ju muidugi ainult kasuks. Pühapäeval (01.04.) siis tähistame sünnipäeva, eismest korda ka Märdi uues kodus. Edu talle kõiges! // Olen olnud linnas, Nõmmel/Männikul juba 162. päeva ja ööd, elik siis eilsega juba 23. nädalat. See aeg on möödunud erineval kombel: detsember-jaanuar olid kenad, veebruar oli kahjuks juhuslikult kehv; kuid märstiga sai jälle hakkama ja loota vaid kena ka viimasest kuust siin nagu aprillist. Maale plaanin praegu minna juba mai alaguses (05.05.) ja jääda sinna seekord samuti: vägagi kauaks. Vahest tõesti rohkem kui vägagi kauaks...? Kindlasti mai algusest kuni novembrini. Kuid tõsine plaan on jääda maale juba nüüd kevadelgi mõeldes, et jääda maale elu eismeseks maatalveks. Kuid eks novembris siis otsustan õieti, vara veel kirjutadagi. Üritades hakkama saada kevade ja suvega maal, siis elgub mida teha sügise ja talvega. Edu kõiges igas mõttes...!
Nagu viimastest kirjakohtadest selgub, on olnud viimased nädalad mõtteis ka reisiplaanid. JA need olid väga vahelduvad, kuid aitasid muidugi aega sisustada. Egiptusest need plaanid tekkisid, et odav ja korrakski kaugele, korrakski „eestist“ minema. Sai siis mõeldud selle Mediterranean Sea laiuskraadi peale, eri riigid Vahemere põhjakaldal. Kuid neil plaanidel ei olnud kestvust, leidus laita nii mõndagi nois eri riikides. Siis sai välja mõeldud kui Pariisi külastamine ja see on vahest hea idee veel aasta. Kuid muidugi jõudsin lõpuks välja eismese reisplaanini nagu: ITAALIA! -- See on kõige mõistlikum alustamiseks reisimisega. Olen ITALY peal emõelnud juba kaua (ligi 1,5 aastat); see oleks peale 8. aastat „eestis“ kõige sobivam tõesti. Soodsa hinnaga bussireis, mingi kultuurireis kulub ära. Kõige õigem on alustada ITAALIAGA. -- JA suvel lähen kindlasti, loodetvasti juba juunis (07.-15.06.) või siis hiljemalt juulis. Nõnda selgitasingi viimaste nädalatega välja kõige sobivama reisiplaani. Pariisi võin minna järgmine aasta, aasta hiljem täpselt, nt. kevadel 2013. Kuid sellele peaks eelneva eismene talv ja kevad (ja 2. suve järjest) maal veedetud aega. KUID: esmalt vaadata kuidas saada hakkam selle praeguse kevadega siin linnas, korteris ja siis mai kuuga maal. JA siis tuleb pikk suvi.
Olen olnud linnas 162 päeva elik 23. nädalat. Märts oli juba kenam kuu ja tänasel öösel kirjutan viimast korda praegu sel kuul. Juba loen jälle kenasti, Eelmine autor oli William Shaksepeare, praegu pooleli Jack London & „Martin Eden“. KA kirjutada rohkem aprillis ja maal hakkan jälle palju kirjutama. (Jälle üks vähese kirjutamisega korteri-periood). Ja veidi üritades ka maalida. EHK tuleb aprill vaid kena kuu. [Pühapäeval siis Märdi juurde. Teispäeval (03.04.) vertest. Lootes siiralt, et lood tervisega on veel korras!!! JA siis muid tegemisi veelgi siin.] Aastaring on juba aimatavalt teada. Mai alguses maale, juunis-juulis Itaalia-reis. Sügsiel maalt hamba-arsti juurde. JA novembris loodetavasti otsustan 1. maatalve kasuks. Kuid muidugi ette ei tea, kuidas kujuneb. -- Kuid noil 6. korteri-talvel polnud eriti mõtet ja maal ju kena eramaja. Peamiseks on loobumine sel aastal, sellega tegin algust juba eelmise aasta lõpus, alates u. sellest eel-viimasest milleeniumi-kuupäevast. Seega ehk õnnestub ja loobusin siis sel ajal (11.11.´011). Siis oleks see aasta mõistlikumalt veedetud. Kuid muidugi ei tea, kuidas hakkama saab. Üritades siiski optimistlikumalt, eriti seal maal. Kahjuks on olnud keeruline see sajandi algus. Kuid lootma peab ja ehk saab hakkma. Edukat kevadet ja suve endale soovides...! Edu kõiges ja igas mõttes...!
_________________________________

KOKKUVÕTVALT: MÄRTS -- MMXII

01. 09. ´012.
Kirjutades siis tänasel selle sügise eismesel päeval alles 3. korda selle aasta päevikusse kokkuvõtval kombel. Eilsega lõppes siis see 2012 aasta suvi, mis oli nagu ta oli. Ja tänasega on siis alanud septembri kuu ja sellega ka sügis. Sellest kunagisest märtsi kuust on väga palju aega möödunud. Ja mingis mõttes oli kogu see pea-aegu poole-aastane periood üsnagi vilets ja tagasihoidlik. Olin seal Männikul, kuhu olin tulnud juba novembris (11.11.´011) ja see talv ei olnud just kuigi ratsionaalne likviidses mõttes. Ja nõnda näis märstiga alagavat ka kevad. Kuid märts jäi siis viimaseks n-ö „kenaks „ kuuks. Süüdi oli jampslik kogus seda „alust-crevezat“, vms. Ja seal Valdeku tn. veetnud ometigi viimased 6. talve kuidagimoodi... JA siis tulin maal alles mai lõpul ja veetsin selle suve ikka siin. Olles siin maal olnud täpselt 100. päeva läksin (hiljuti alles) korraks linna, seda (selle aasta 4.) testi teegma. Ja alle snüüd hiljuti sain teada, et tervis enam-vähem korras, et tervis on muutunud nende viimase 4. kuuga isegi paremaks. See annab uut lootust. Ei mõistnudki, kui masendatud olin alates aprilli algusest. Ja nõnda siis möödus viimased 5. kuud ometigi! Kuid kuidagi pidi suvega hakkama saama... Kuid hingeline masendus oli ikka raske tõesti kõik need 5. kuud. Oli nagu painajalik vegeteerimine pelgalt kogu see aeg. Märtsis oli veel lootust, kuigi ka märts ei olnud kuigi kena kuu ometigi. Kuid unistasin, mõtlesin isegi reisiplaanide pelae, -- Vahemeremaad, Lõuna-Euroopa, siis oli veel elaani ja hoogu ja julgust plaane teha. Mida ei saanud öelda aga järgneva 5. kuu kohta. Viimati joonistasin ja maalisin pastellidega ka märtsis, hiljem ei ole tahtnudki. Seegi näitab, kui kehv oli see kevad ja seega ka see möödundu suvi. Lootes tänasega alanud sügisest vaid mdiagi kena, lootsurikast ja kena perioodi elus...!
MÄRTS 2012. -- See ei olnud kena kuu ja ometi jäi see pikaks ajaks viimaseks kenaks kuuks. See kevad oli raske ja suvi oli mõttetu. Märtsis vaid lugesin Shakespeare´i ja ei midagi muud (Taago korra + cognac paar korda. Ei midagi muud. Kuid kuidagi sai ikka hakkama ja tänasega on alanud sügis. Lootes alanud sügisest vaid midagi kena kõigiti. Loodetvasti on sügisel midagi kenamat ees oodata. Selle sügise esimese poole veedan kindlasti maal ja loodetavasti vaid kenasti. Eks siis selgub, (oktoobri lõpus?), mis kujuneb sügise teisel poolel... Märts oli juba üsna keeurline, kuid aprill oli sisuliselt masendav. Mai oli lihtsalt lollilt veedetud kuu, juhuslikul kombel ilmselt. Ja see eile lõppenud suvi oli nagu ta oli: vaid kuidagi sai hakkama. Ja erilist lootust nagu ei olnud, ähmane lootus ja tegelikult siiski teatav „hingeline masendus“. [Selle aasta 4. testi olid: 03.04. / 18.04. /04.05. / 18.08. + järgmine novembris.] -- Kuid nüüd sügise alguses on taas lootust ning seega tuleb ehk sügis sellevõrra kenam ja rahulikum.
________________________________

Abril: 2012.
_________________________________

Shakespeare: „Kuningas Richard II“. („King Richard II“).
... Ei taha ma seda näha... Jumalaga!
Mis sellest saab, on raske ennustada
Kuid kõveratest radadest on teada,
et ükski jõud ei saa neid õigeks seada.“ (II, 1.) (Lk.: 198.) 11. aprill.
Peab lihtsalt lootma ja ootama, et ehk edeneb! -- Loota ja oodata...! // MUIDUGI kipun juba maale, kuid 2.-3. nädalat peab veel siin linnas, Männikul olema. LOOTES, ET: EHK EDENEB!
_______________________________
15. aprill.
ON siis selle kevade keskpaik. Praegu arvangi, et lähen maale umbes 2. nädalat hiljem (28.04.); selleks, et jääda sinna kogu pikaks suveks ja sügiseks kindlasti. Kui seal hästi läheb, siis võiks isegi 1. maa-talve peale mõelda, kuid sellest jõuan veel kirjutada. Huvitav, mida ma siia järgmine kord kirjutan? -- Seega: soovides endale kõike head järgnevuseksi. -- Loota ja oodata...! Soovides ainult head endale järgnevuses kõiges! EDU!
_________________________________

20. aprill.
Kirjutades siis alles 3. korda aprilli kuus. JA täna võib öelda, et saabus häid uudiseid...! /---/ See oli hea uudis ikka tõesti, ei oleks osanud lootagi... /---/ See oli üle kahe nädala kõige parem uudis. /---/ JA tõesti täna juba nii hea tuju. Ilmselt pole veel täiesti „kohale jõudnud“ kuivõrd mul täna sellega seoses üldse vedas... Edu ja õnne siis edaspidisekski!
On juba siis 2. aprill ja olen siin linnas, Nõmmel/Männikul veel umbes nädal aega vaid. Plaanis on maale minna laupäeval (28.04.); selleks, et jääda sinna vägagi kauaks seekord. Olen olnud siin Nõmmel juba 26. nädalat, elik siis 183. päeva tänasega. See aeg on erinevalt möödunud. Sain hakkama selle eelmise sügise ja talvega siin linnas. Märts oli ka kena kuu. Kuid ometigi sain täna just teada, et mul siiski vedas seekord. /---/ JA on veel palju kogeda ja loota ja unistada ja oodata...!
Olen olnud siin Nõmmel juba 26. nädalat juba, elik siis 183. päeva ja ööd. /---/ Pole ilmselt veel praegugi kohale jõudnud kuivõrd mul täna ikka vedas. /---/ See tänane uudis oli tõeline rõõmusõnum! // Nädal veel linnas ja siis maal mai, järgnev suvi ja järgnev sügis. Vahest paar reisi sel aastal, -- Stockholmi kruiis (juuni keskel) ja Itaalia ringreis (septembri keskel).
________________________________

25. aprill.
Kirjutades siis alles 4. korda selaprilli kuul. Talvega sain veel hästi hakkama ja märtsi kuuga samuti. /---/ KUID järgnevuses võib õnneks palju rahulikum olla... /---/ KUID: nüüd võin rahulikult tulevikku vaadata. Ülehomme olen juba maal, et jääda sinna pooleks aastaks vähemalt. /---/ Seega soovides endale edu ja õnne kõiges järgnevuses. Ehk saan hakkama nii mai kui järgneva suve kui ka sügisega seal maal...! JA vahest jään maale isegi aastateks...?
Olin siin linnas, Tallinnas, Nõmmel siis sel korteri-perioodil 27. nädalat elik siis 190. päeva. Sellest olin Männikul 24. nädalat. JA juba ülehomme ilmselt (27.04.) lähen maale, sinna Raplamaale, Kaldasse. Seal siis palju lugemist iga päev, samuti rohkem kirjutamist, hakkan jälle maalima, ja vahest isegi tõlkima. Kõik suved ju elu jooksul maal veedetud (36. suve!). /---/ Sain hakkama sellegi korteri-perioodiga. Talv oli vaid kena ja hakkama sain ka märtsiga. Aprillis siis paar kehva nädalat. Kuid juba nädal on olnud palju rahulikum. Seega viimane nädal siin korteris olin juba jälle rahulikum. JA ülehomme siis maale. Ehk tuleb kena mai ja suvi ja sügis seal kaugel Raplamaal. EDU ja õnne siis seal maal. Soovides endale kõike head seal maal! __________________________

KOKKUVÕTVALT: APRILL – MMXII
01.10.´012.
Kirjutades siis kokkuvõtlikul kombel sellest kevadisest kuust nagu APRILL 2012. -- See oli selle aasta kõige raskem ja viletsam ja keerulisem kuu. -- Jõin õlut ja sonisin midagi seal Vahemeremaade külastamisest, igale poole tahtsin minna, Malta, Portugal, Hispaania, jne. Isegi Egiptusesse.... See oli siis 1. aprillil kui veetsime (minu jaoks ebaõnnestunult) MÄRDI 27. sünnipäeva. Nõnda see viimane ebaõnnestunud kevad alagas. /---/ Oli väga raske kuu see aprill seal Männikul veeta, ilmselt pole seal kunagi nii keeurlist kuud üldse olnudki. (Kuigi olen seal veetnud rohkem aeg a kui 6. talve). Oli väga keeruline see kuu nagu aprill 2012.
Kuid kuidagi veetsin seal paar nädalat, üritades vaid luegda, isegi mitte mõelda üritades. /---/ JA nüüd septembri veetsin juba üsna rahalikult ja kenamini, kui nt eelnenud suve. /---/ SEEGA: oli sel kevadel, eriti sel keerulisel aprillil, tegemist tõsise ´HOIATUSEGA`, mida peab vastava tõsidusega võtma. Suvi siiski kujunes nagu ta kujunes, kuid edaspidiseks meelde jätma mõndagi...? /---/ Augusti lõpus sain teada, et õnneks olid kõik kehv ka suvega vähenenud.
Seega siiski üritasin lugeda võimalikult palju, juba sellekski, et mitte mõelda oma täbarale olukorrale. Pidasime õe 39. sünnipäeva (22.04.). -- JA nõnda lähenes see aprilli kuu oma lõpule. -- JA siis, olles Nõmmel/Männikul olnud juba täpselt 27. nädalat, elik siis 190. päeva ja ööd tulin aprilli lõpus maale, siia Kaldasse, nii varakult. Oli varakevadine aeg, külm ões ja toas, olin tulnud liiga vara ja see aprill oli närvid ära rikkunud, see keeruline kuu. Seega muidugi e i läinud mul siin maal hästi (3. viimast aprilli päeva veetsin siin). Kuid juba mai alguses (03.05.) sattusin „eksikombel“ ja täiesti jusulikult kuhugi mujale...? /---/ JA siis kudagi virelsin veel (18. päeva) seal linnakorteris ka sel soojal mai kuul. JA alles mai lõpus (25.05.) tulin suveks ja sügiseks maale. Siin olen praegugi, 1. oktoobril, ja siia jään kuni oktoobri lõpuni, kui minnes linna otse Valdeku korterisse. [Seda Viktoriat nägin ilmselt viimast korda elus kunagi aprillis (12.04.); suvel, juulis, läksime kui lõplikult lahku ja rohkem temaga ilmselt tegemist teha ei soovi. Otsigu endale teisi, neid tal olnud ka juba, mõttetu ajaraisk tõesti, tõsine eksitus seega, kuid milleks siis sellest, kes ei vääri trükisõnugi.] Nõnda kujunes see keeurline kuu nagu aprill, ja raske kevad. Nüüd on suvi ja september juba möödas ja sügis on olnud kena. -- Sel septembril tundsin enda jälle „inimese kombel“, taas oli lootust ja elaani, et tulevikus paremini üritada! -- Edu edaspidisekski!
_______________________________

Mayo: 2012.
_______________________________
Shakespeare: „Kuningas Richard II“. („King Richard II“).
... Ma olen mõtisklenud, kuidas vanglat,
kus elan, võrrelda maailmaga;
kuid et maailm on nõnda rahvarikas,
siin aga ainus olend olen mina,
ei suuda ma; ent siiski murran pead.“ (V, 5.) (Lk.: 247.)

KOKKUVÕTVALT: MAI -- MMXII
08.08.´013.
Kirjutades siis taas mai kuust 2012. Kirjutasin juba novembri alguses 2012, sellest kevade viimasest kuust, kuid juhuslikult pole mul sellest ajast midagi säilinud. Kuigi arvasin, et on. Seega siis: täna 08.08.´013 – kirjutades mai kuust – MMXII. -- See kevad 2012 oli üks keerulisemaid seal Männikul üldse (eriti aprill). Ja siis aprilli lõpil sel aastal sai maale tuldud, kuid kohe varsti, nädala möödudes, tulin jälle linna tagasi (03.05.´012). /---/ See oli üks keerulisemaid kevadeid see kevad 2012. Märtsiga sain mäletatavsti veel hakkama, kuid aprill oli vägagi keeruline ja mai möödus ebamõsitlikult veedetuna. Polnud mingit põhjust sinna linna tagasi minna, erilist vähemalt, kuigi põhjusi toona ikka jagus ka. Kuid ei arvanud, siit minnes, mai alguses ´012, et nõnda kujuneb. /---/ JA siis alles mai lõpus tulin maale tagasi eelmiseks suveks ja sügiseks!
See oli väga keeruline see üle-eelmine kevad, eriti aprill, ja ka mai algus oli keeruline. Olles maal olnud nädal, läksin tagais mai alguses (03.05.´012) linna. /---/ JA olin siis mõned päevad kuskil, ja siis kevade lõpuni seal Männikul. /---/ Siis olin seal korteris veel sel üle-eelmisel mail (07.-25.05.´012). /---/ SIISKI taipasin minna maale vähemalt mai lõpus (25.05.´012) ja sinna maale jäin kogu suveks ja sügisekski, novembri alguseni, (1 korda).
Nüüd on aga august 2013. JA sellest ajast on möödunud rohkem kui aasta juba. See teine kevad, 2013 aasta kevad tuli kenam. Suvest on ka juba enamus möödunud. See viimane kevad oli kordades parem kui üle-eelmine. KA suvega sai enamikuga hakkama. See 2013 aasta oli mingis mõttes kenam. Kuid ega see suvi eriti kena just ei olnud nagu. Kuid ehk tuleb sügis kenam. // Tegeldes siin BLOGIGA, millel on juba 1245 vaatajat/lugejat Gloobusel (37 riiki ja 5 kontineti!). Tulevad selllest sügisest alates ka SPA-de külastused. JA tõlkima hakksin selle ´013 suve keskel paariks aastaks. /---/ KUID vaadata mida oma tulevikuga peale hakata. Jäänud on siin maal sel aastal veeta u 3 kuud. SIIS järgneb veel üks korteri-talv, kuna muu pole lihtsalt võimalik. /---/ KUID küllap juba kuidagi hakkama saab. JA kunagi jään maale aastateks. Parem oleks kui varem pigem kui hiljem. Kuid kui võimalik ei ole, siis hiljem. Lootes, et saab omaette.
_______________________________

Junio: 2012.
_______________________________
Shakespeare: „Kuningas Richard II“. („King Richard II“).
... eimillekski siis muutun... Kes ka olen,
ei mina ega ükski inimene
jää enne rahule, kui rahu talle
toob olematus... Kuulen muusikat?“ (V, 5.) (Lk.: 248.)

5. juuni.
Kirjutades esimest korda äsja alanud suvel 2012. See vastuoluline kevad on läbi saanud. Märts oli veel harjunud kombel, hoolimata kombel n-ö „kena“. Siis tuli aprill ja sellest tekitatud vapustus saadab ilmselt veel kaua. Sai üritatud siin maal aprilli lõpus kui n-ö „esimesel katsel“. Siis sai mindud linna tagasi kui vaid „tühja korterisse“, kuid kujunes teisti ja aprilli õppetund nagu ei mõjutanudki järgnevat mai kuud. Kuid siin ja praegu, maal, kui pole enam teist kohta ega võimalustki teatavaks, siis tuleb seda aprilli õppetundi hakata ellu viima. /---/ Lugeda palju nagu ikka (juba viimased 6. aastat), kirjutada vahel ja üritades kenasti. Võtta üks päev korraga, eriti mitte tuleviku peale mõelda. Üldiselt on kõikide nende eelnenud suvedega kuidagi hakkama saadud; ja sügised on olnud isegi „optimistlikud“. [JA tõenäoliselt see üürnik tuleb korterisse (vahetult ette teadates) juba lähipäevil, nii, et ainukeseks võimaluseks jääbki veeta ka seegi suvi maal.] Kuid teisalt olen ju kõik suved elu jooksul maal veetnud. Ka viimased 11. suve. /---/ Kuid kuidagi saab hakkama ja midagi erilist ei loodagi. Lihtsalt lugeda palju, kirjutada veidi ja vaadata, et aeg kenamini mööduks. /---/ Ja nõnda mööduvad nädalad ja siis ka kuud. Seekord siis tõesti lootes, et: loodetvasti edeneb ja ehk saab hakkama!
Olen maal juba („teisel katesel“) juba 12. päeva ja ööd. /---/ Kuid viimane öö magasin kaua ja hästi, oli huvitavaid ulmasi. JA nagu ikka: lootes, et homne tuleb kenam. Olen asunud jälle lugema, nagu viimased 6. aastat tavaks olnud. Viimane, äsja lõpetatud raamat oli: Frank Herbert & „Dune“. Eelviimane: Castaneda & „Art of Dreaming“. Järgmiseks ilmselt: Rafaello Giovagnoli & „Spartacus“. Kirjutamisega pole kiiret, küll jõuab veel kirjutada. (Huvitav mida kirjutan siia järgmine kord?). Tõlkimine/redigeerimine ja maalimine (pastellid/akrüülid) jääb ilmselt küll hilisemaks. Ilmselt hakkan just sel juunil kirjutama ka sellest ammusest plaanist nagu: INDIA...? -- Ei saa täeisti ilma tulevikuta elada ja viimased 12. aastat on olnud kõigiti „õpetlikud“. Kuigi see India on juba ammune idee, on see siiski ka küllaltki ulmeline samas olnud. Netist uurida aga võib muidugi (ilmselt näen Kadit & Johni juunis samuti). /---/ Üks päev korraga ja muid variante nagu tõesti ei ole. Pealegi see „aprilli õppetund“. Eks aja jooksul selgub, esmalt äärmiselt tagsihoidlikult kuidagi vegeteerides. Suve alguse põhitegevuseks on siis lugemine. Lootes, muidugi, et sellegi suvega saab sama hästi hakkama kui kõikide eelnenud suvedega. Lugedes palju ja unistades sellest „Indiast“! Lootes, et saab kuidagi hakkma ja soovides endalegi siiralt: kõike head järgnevuseski!
_______________________________

12. juuni.
Kirjutades teist korda sel alanud suvel nagu 2012. Alles teist korda siis juunis kirjutada, tänasel teispäevasel päeval, mainitud kuupäeval. Tulin siia siis juba 25.05., kuid mais kirjutasin selle aasta päevikut rekordiliselt vähe: vaid 3. korda. Juunis kirjutada nagu harjunud: 6. korda kuus. Ja nõnda ma siis kirjutan kogu selle järgneva suve ja sügise. Viimane nädal oli keeruline, eri põhjustel, eilsest muidugi kenam. On oodata rahulikumaid aegu ja saab kenasti hakkama. Miks ka mitte: kõik suved elu jooksul on kenad olnud. Saab hakkama ka elu 37. suvega siin maal. On oodata rahulikke nädalaid ja siis samuti ka: rahulikumaid kuid. JA nõnda möödub seegi suvi. Sügise plaanidest on veel vara mõelda. Vahest tõesti 7. korteri-talv või äkki hoopiski tõesti, -- INIDA? Kuid vaadata esmalt, kuidas kujuneb järgnev suvi ja sügiseni on veel palju aega. // Esialgu olen siin maal vaid lugenud, nagu alustuseks, kirjutanud olen veel vähe, kuid jõuab siin lugeda veelgi ja ka kirjutamisega korralikult alustada. Lugemine. -- Just äsja lõpetasin Rafalleo Giovagnoli & „Spartacus“, järgmine kord loen seda ilmselt alles 2014. aastal. Eelmine raamat oli siis Frank Herbert & “Dune“. Järgmiseks: Castaneda IX. rmt. -- „Power of Silence“. Lugeda iga päev ja hakata järjest rohkem ka kirjutama. Kirjutada on tõesti palju: päevikud, unenägudest, ja siis jätkates eelmise suve kirjatöid ja muidugi ka tsitaatide edasikirjutamisega (J. Valleé, S. Lem, etc!). Siis asudes ka esteetikat redigeerima, ja saada kaante vahele nii estetism kui esteetika kunagi. Küllap jõuab ka maalida, pastellidega, akrüülidega, etc!. SEEGA: soovides endale kena suve, selllest alanud suvest, edu siis kõigiti ja igas mõttes...!
Olen olnud siin Raplamaal tänasega juba 26./19. päeva ja ööd. Viimane nädal oli kehv muidugi, vilets oli ka viimane nädalvahetus. Kuid eilsest saan hakkam ja kenasti ja kaua. Üritades oma parimat nii mõneski mõttes. See oli siis pea nädal tagasi (06.06.) kui oli see ajalooline astronoomiline sündmus: Venuse/Aphrodite üleminek Päikesest/Solist. Oma silmaga muidugi ei näinud, nagu ka ei keegi teine, kuid vaatsin NASA salvestisi parimate teleskoopide vahendusel. Järgmine niisugune sündmus toimub siis 2117 aastal, mida ei näe ükski praegu elav hing kindlasti. // Praegu on peamiseks see, et on oodata rahulikemaid aegu, peaksid tulema rahulikud päevad ja nädalad. Viimane nädal oli tõesti kehv, suisa hale, kuid polnud midagi ette võtta. Ehk on tulevik „helgem“., jne. Lugedes iga päev ja hakata järjest rohkem ka kirjutama. Küllap jõuab siin pika suvega nii mõndagi... Ja siis selgub, mis sügisel plaanida. Igaljuhul sügist ei maingi, sinnamaani on nii palju aega. [See nädal olen siin ka üksi ja varustunud, seega saab hästi hakkama. Nädalavahetused muidugi üksi ei ole. Edneb aga nii ja teisti.] Preilidest ei tea midagi: Hannelale helistada korra 2. kuu jooksul, Viktoriale korra kuus; ja mingi pr. Liisi Andreson üritas kui „raha välja pressida“ (=sic!). {Ei, LIISI on ikka kena tüdruk, ja „raha on ainult paber“, vahest näen Liisist isegi juba sel suvel, juulis juba vahest?!} Võtta endale pikk puhkus selleski „elulises valdkonnas“... Lugeda ja kirjutada järjest rohkem ja vaadates kuidas aeg kenasti mööduma saab. Edu ja kõike head soovides siis selleks alanud suveks. Edu ja kordaminekuid kõiges...!7
{Psühholoogia kui valdkond. Möödus kuidagi psühholoogiaga seoses ka see 6. korteri-talv. Märtsiga sai veel harjunud kombel hakkama. Aprill jääb meelde mõtetu mõtetusega seoses. Mai oli samuti „äärmiselt vaheldusrikas kuu“. Juuni esimene nädal oli paras jama. Lootes, et juuni teine pool ja järgnevgi suvi tuleb psühholoogiaga seoses mõneski kenam kindlasti. Saab küll hakkama selle suvegagi seoses. Eks siis selgub kunagi, kuidas sellega kujuneb ja kuhu nõndamoodi välja jõuab. Pool aega on kindlasti rahulik kuna magan pool siingi veedetud ajast!}
_________________________________

15. juuni.
Seekord kirjutades siis veidi vähem (nõnda nagu möödunud spetembris sai otsustatud, nõnda jätkates). Täna on siis selle suve esimese kuu keskpaik, on juuni keskpaik. JA tänasega olen sel aastal maal olnud juba täpselt 1. KUU aega kokku. Seega siis 3. nädalat siin järjest (alates 25.05.) ja 4. nädalat kokku. Esimene kuu maal on möödunud sel aastal. Ja lood on juba selginemas. See nädal on olnud ja kujuneb kenasti, nõnda ka ilmselt järgmine. /---/ Kuid üritades võimalikult ratsionalistlikult ja askeetlikult. JA aega on siin maal veeta otse lõputult palju... Esialgu olen siin jõunud vaid lugeda; esimesel maakuul vaid lugesin järelikult. Kuid nüüd juuni kekselt alates hakata järjest rohkem ka kirjutama, pole ju eri valdkondi kirjalikult käsitlenud jua alates möödundu sügisest, nüüd alustamisi. Esimesel võimalusel hakkan ka esteetikat redigeerima ja küllap juba juunis jõuan ka maalida (pastellidega või akrüülidega?). Seega nõnda möödus see esimene kuu maal, ja kenasti loodetavasti möödub ka järgnev aeg siin Raplamaal. Nädal hiljem on juba Janilaupäeva õhtu, küllap kujuneb seegi vaid kenasti (nagu viimased Jaanid). See tänane kirjakoht on juba optimistlikuim sel suve alguses. JA lootes, et edeneb kenasti ka järgnevuseski! -- Kõike head endale soovides sellel suvel ja kauemakski veel. -- Edu kõiges...!
OLEN olnud siin Kalda talus sel aastal juba 1. kuu aega. Seega: 3. nädalat nüüd järjest, elik siis 4. nädalat kokku. Kuid see oli alles 1. kuu, neid kuid tuleb siin veel palju veeta. Ja võimalikult ratsionalistlikul kombel kokkuhoidlikult muidugi. [Olin sel arginädalal üksi, se tuli pigem kasuks. Täna õhtul tulevad ema ja Tõnn, homme hilisõhtul Anu. Kui üksi järgmine nädal olen, seda veel ei tea. Ka üürnikust ei tea veel midagi. Etc!]. Viimased (4.) raamtut on olnud: Castaneda IX & “Art of Dreaming“. F. Herbert & „Dune“. R. Giovagnoli & „Spartacus“. Praegu: Castaneda VIII & „The Power of Silence“. Nagu näha ei olnud viimaseid raamtuid kahjuks just lihtne lugeda, kuid ehk edeneb edaspidi. Järgnevaks plaanis paar soome keelset raamtut. // Lühidalt kolmest preili(-nime)st. Hannelaga nagu ikka (alates´05), helistada korra 2. kuu jooksul. Victoriale helistada paar kroda kuus. Muide mainitu on siiski paar kuud umbes tõesti seal Kohilas elanud, seega vaba ja vallalaine hetkel või? Kuid see aasta pole tast enam eriti kirjutanud. Eelmine aasta seevastu kirjutasin palju (40. keeles), kuigi eri ajenditel. JA siis mingi pr. Liisi Anderson. See on viimasel ajal kontakteerunud ja (alles üle-eile) tegi vist omameelest „nalja“ ja lubas „külla tulla“. Mina rumal arvasin, et vahest tõesti, eismese üllatusega. Kuid vaevalt, et seda preilit isegi juulis näeb. Kuid miks ma Vicit nt. eelmine suvi siia külla ei kutsunud? Vahest see suvi (juulis?) kustuda hoopis Victoria külla siia, nädalaks umbes? Kuid eks aeg annab arutust... Kuu olen siin maal juba olnud. Hakata rohkem kirjutama ja üritades võimalikult „askeetlikult“. EDU! Edukat suve ja sügist siia kaugel Raplmaal. Edu kõiges, mida ette võtan järgnevuses!
______________________________
20. juuni.
Olen olnud sel 2012 aastal maal kokku juba 34. päeva ja ööd, elik siis mail lõpust (25.05.) juba 27. päeva. JA see aeg on siin möödunud vahelduval kombel. {Eelmise ja selle nädala olin pea-aegu üksi ja sai hakkam muidugi kenasti. Üle-eelmine nädal oli kehva-võitu, kahjuks. Ei tea, mis ootab ees järgmisel nädalal, järgnevalt nimelt üksi siin just ei ole nagu}. Esimene kuu oli põhitegevuseks lugemine, ja lugenud olen (nagu viimased 6. aastat juba!),-- pea iga päev. Viimased raamtud: Castaneda VIII & „The Power of Silence“. Eelmine raamat: Frederick Forsyth & „The Negotiator“ („Paholaisen pelilauta“). Praegu lugemisel: R.F. Leslie & „The Bears and I“ („Karhut ja minä“). Järgnevaks plaanida see Norra romaani-triloogia Trygve Gulbrannsen´ilt. Nii, et jätkates hoolega lugemisega. KUID kahjuks olen veel vähe kirjutanud, 1. kuul siis maal ei jõunud just palju kirjutada. Kuid seda juunit on jäänud veel u. 10. päeva ja kirjutada juuni lõpus pea iga päev. Praegu siis oma 16. päevikut. // -- Mõned päevad veel, siis tuleb Võidupüha, siis Jaanilaupäev ja siis Jaanipäev. Järgmine kord kirjutan juba (esmaspäeval) peale Jaane. Kuid viimased mainitud tähtpäevad on kenasti möödunud ja kenasti möödub ka seegi nädalavahetus. Küllap jõuab siin suvel veel tõlkimisega tegeleda ja ka maalimisega (pastellid esmalt, siis akrüülid). Viimased paar nädalat on muidugi lihtsad olnud, seega saab ka edaspidigi kenasti hakkama. Muidugi: soovides endale kena suve sellest järgnevast perioodist...!
Olen olnud maal juba 34./27. päeva ja ööd. Põhitegevuseks 1. kuul oli vaid lugemine. Kuid hakata tänasest järjest rohkem ka kirjutama ja nõnda jõuab mõndagigi kirjutada. Siis maalimine ja siis tõlkimine. EHK tulevad kenad JAANID sel aastal samuti, kindel see, et kenasti laabub. [Olen siin perega, naispere (?), Tõnn, koos oma väheste tuttavtega (?); Märt on mujal need Jaanid. Kuhugi sõita nagu ei plaani? Järgneval nädalal siin üksi kindlasti ei ole.]. Preilidest ei tea midagi: Victoria on nagu minevik, vaevalt, et teda see suvigi siin näha saab, kuigi huvituda võib sellestki. See LIISI on ikka liiga noor (saab 27.06. alles 22. aastat vanaks),-- ja vaevalt, et tedagi näeb, kahtlane tõesti. Kuid sai kirjutatud KADI Jaaskale kaugele INDIASSE. On teine ikka veel seal kaugel ja ei tea millal tagasi tuleb. Eile alles kirjutasin, nii nagu talle eriti pole viimased aastad/sügised kirjutanud. Et see kauge INIDA on vahest sügisel huvipakkuv tõesti, etc! Kuid sügiseni on veel aega oma plaane seada. Mõnele olen veel kirjutanud. {Kirjutasin ka FB-s 2 x filsooofiast esmakordselt, laadisin alla A.Pärdi video, komsogoonilise sellise! Olen ka 3 x kirjutanud CC/DJ listis}. -- Seega on plaanis oma isik ja oma kirjutised ka avalikustada, mõningalgi kombel...? KUID: praegu lootes muidugi, et tuleb kena suvi ja sügis siin maal. -- Edu kõiges järgnevuseski...! -- Edukat suve – MMXII -- !!!
______________________________

25. juuni.
Kirjutades siis taas juuni päevikut, eelviimast korda siis seega, kuna see juuni kuu hakkab lõppema. Homsega on jäänud veel 5. viimast päeva seda selle suve esimest kuud. JA tänasega olen siin Raplamaal olnud juba 39./32. päeva ja ööd. Nii, et üle kuu juba järjest siin olnud. JA see aeg on möödunud erineval kombel. Juuni kahjuks ei olnud eriti ratsionalistlik kuu kuid jõuan oma kombeid veel parandada. JA möödas on nüüdseks ka need Jaanid. Oli vägagi vihmane päev see Jaanilaupäeva õhtu seekord (23.06.). Kallas hommikust vihma ja eriti seega ei tähistanud siinkandis. Kuid ometigi oli suur lõke ja sellised privaatsed Jaanid (koos naisperega; vennad olid mujal). Ja sellega need selle suve olengud pea-aegu piirduvadki. (Vahest augustis alles mingid olengud/koosviibimised). JA on siis üle kuu juba siin järjest oldud. Esmalt veelgi olen vaid lugenud, kuigi ka palju. Õieti pole veel kirjutama eriti hakanudki, vaid veidi, kuid küll jõuab siin ka kirjutada. Juuni viimastel päevadel üritades siiski ka kirjutamisega hoolega algust teha. Ja jätkates sellega kogu selle maaperioodi, -- seega: 3,5 kuud veel siin maal. Lugeda iga päev ja kirjutada järjest rohkem ja rohkem. Juulis plaanin esteetika läbi redigeerida; vahest augustis-septembris lõpetada lõplikult ka Löwith. See oleks selle suve tõlkimisega seotud tööd... Juulis alustada ka maalimist (pastellid-akrüülid). JA veeta oma aega siin maal kenasti ja rahulikult...! Loodetevasti tuleb – MMXII – suvest ainult midagi kena meenutamisekski...!
Homsega olen olnud Raplamaal, Rapla vallas, KALDA talus juba siis 40./33. päeva ja ööd. Nii, et juba üle kuu siin järjest olnud; 3,5 kuud olen ilmselt veelgi siin kenasti. Kuid sügisesi plaane veel ei ole, küll need aja jooksul siin tekivad. Selle 1. kuu maal vaid lugesin, kuigi hoolega. Viimased raamtud: Frederick Forsyth & „The Negotiator“ („Paholaisen pelilauta“). R. F. Leslie & „The Bears and I“ („Karhut ja minä“). Praegu pooleli: Castaneda VII & „The Fire fom Within“. Järgmiseks vahest see norra triloogia? JA hakata tõesti järjest rohkem ka kirjutama, vähemalt juuni lõpust ikka kirjutasin ka, peab hilisemaks meelde jääma. Juulis esteetika ja maalimisega alustamisi. Sügise poole lõpetada Löwith. Need selle 21012 aasta Jaanid olid siis küllatki tagasihoidlikud kuid rahulikult. Olid vihmased Jaanid, n-ö „lõke vihmas“... Kuid privaatsust oskan ju muidugi kõrgelt hinnata...? // Vaadata kuidas siin kujuenb ja kuidas oleks võimalik õigemini kujundada. Lugedes iga päev, kirjutades järjest rohkem ja hakata ka maalimise ja (mingis mõttes) ka tõlkimisega tegelema. JA vähendada oma harjumisi ratsionalismi ülistamise sihil, hoolitsedes enda eest selleski mõttes muidugi. EHK kujuneb sellest vaid kena suvi ja siis sügisel selgub, mis plaanid mul tuleviku tarbeks veel välja mõeldud on. SEEGA: soovides endale kena suve ja sügist siis siin maal ja üritades võimalikult mõistlikult! Kõike head endale ja lähedastele järgnevuses siis kõigiti...! Edu kõiges jätkuvuseski...! Edukat suve ja sügist ja siis selgub kuida sõigemini kujundada saab kõike edaspidi...!
______________________________

30. juuni.
Kirjutades siis viimast korda kohe lõppeval selle suve eismesel kuul nagu juuni 2012. Viimased päevad on möödnud vaheldusrikkalt. Ja see juuni kuu oli nagu ta oli, oli head, oli halba, nagu harilikult ikka. Juuni 1. nädala on kevana meelde jäänud, kuid 3. viimast nädalat oli muidugi lihtsam. Üritades olla nüüd järgnevalt siin maal ikka mõistlikum ka ja ratsionaalsem. Võib juba jälle üritama hakata. Viimasets kirjakohast pole palju muutnud, ikka loen iga päev ja hoolega ja u. juuni viimasel nädalal kirjutasin pea iga päev. Jätkates siis ka juulis nii lugemise kui kirjutamisega. Eile oli vaheldusrikas öö, selle aasta juuni viimas eöö veetsin lõkke ääres Kural, oli vaid kena vaheldus. Oli seal veidi inimesi koos ja jäi ilmslet vaid kenasti meelde. Tihti niisusguseid koosviibimisi ju suvel ja sügisel eriti ei tule. Viimased raamatud olid: Castaneda & „The Fire Fom Within“. / Evan Green & „Alice to Nowhere“. / Dominique Lapierre & „La citè de la joie“. Praegu: Herman Sergo & „Vihavald“. Selle Inida-ainelise raamatuga seoses arvan, et see Inida huvi kaob vist selleks aatsaks kindlasti. Kirjeldus Kalkuta slummide üllatavast reaalsusest mingeid reisiplaane just ei soodusta. Grotesksuse piiril, õõvastaval kombel. Järelikult mööduvad järgnevad aastad sarnaselt eelnenutele. /---/ JA muuga ei peagi nagu hakkama saama...
Tänasega olen maal olnud, tänase juuni lõpuga olen maal olnud juba 44./37. päeva ja ööd. See aeg on möödunud muidugi erineval kombel. Kuid olen jõudnud juba palju lugeda ja ka kirjutamisega algustki tehtud. JA ees ootab veel vägagi pikk aeg siin maal, loodetavasti vaid kenasti!, -- veeta muidugi ka... Alles 1/3 suve on tänasega läbi. Jõuab siin maal veel mõistlikult kaua aega sisustada. Võimalikult ratsionaalselt siis üritades. Alles eile oli uudne öö lõkke ääres Kural. (Vahest vaid paar korda satun sinna veel sel suvel?). Midagi erilist plaanis ei ole, lugeda ja kirjutada iga päev, hakates ehk ka esteetikat redigeerima. [Pole ma ka üksi siin eriti, on puhkuste aeg ja teisi liiguba ka. Praegu on A. ja T. puhkus. Mä. pidi reedel jälle reisima minema. Üürnik tuli 28.06., lõpuks ometi.] Hea, et siin juuni viimasel nädalal vähamalt rohkem kirjutasin, jätaktes hoolega ka kirjutamisega. Aega siin maal veel lõputult palju veeta. JA ees ei oota muud, kui vaid veel üks järjekordne korteritalv. Väljamaa-reisi huvisi ilmselt see aasta ei ole ega teki ka. Jõuab hiljem ka Euroopa linnu külastada, prageu on selleiseks „meelelahutuseks“ veel liiga vara. Kuigi pole ammu reisima saanud tõesti. Aega on siin maal palju ja ei tasu oodata ka sügist sel aastal. Magada palju, lugeda iga päev ja ka kirjutada rohkem. Nõnda see aeg siin möödub, loodetevasti vaid kenasti. Soovides siis kõike head järgneval suvel ja sügisel maal ja edapsidigi!
_______________________________

KOKKUVÕTVALT: JUUNI – MMXII

12. 06. 2013.
Kirjutades siis siia eelmise aasta päevikusse täpselt aasta aega hiljem, juunis 2013. See vahepealne aastaring on siis möödunud, kuidagi ja omasoodu. See oli täpselt aasta aega tagasi. Kui oli veel juuni ja 2012 aasta. Nüüd kirjutan siia juuni keskel 2013. aastal. Kirjutades sellest, milline oli see möödunud aastaring, kuidas see pikk aeg nagu aasta möödus... // See viimane kevad 2013 oli paljuski, kordades kenam kui kevad 2012. Kevad 2012 oli väga kehva. Oli kehv nii eelmise aasta aprill ja mai oli täiesti mõtetu, läksin isegi linna tagasi, toona siis, kuigi sellel mingitki mõtet ei olnud. KUID mai lõpus 2012 tulin siiski maale tagasi, teisel katsel ja jäin siia esimest korda kuni oktoobri lõpuni, isegi novembri esimesteks päevadeks (kuni 04.11. ´012). Siis järgnes talv, november ja detsember, eelmise aasta 2 viimast kuud olid üsnagi kenad ja rahulikud. Aastavahetus oli pöördeline eksitus, ja jaanauari algus oli sellevõrra kehvem. Kuid hakkama sain ka selle –2013 – aasta veebruari, märtsi ja arpilliga. JA siis tulin pidulikult maale, sel aastal õnneks varem (10.05.´013) ja siin olen praegugi, veetnud siin juba üle kuu aja. JA siis maale jään sel aastal ka kauaks, veedna siin kogu selle aasta suve ja sügise. Ennem septembrit ei lähe siit kuhugi.
Kirjutades siia praegu juunist 2012. -- Praegu on juba aasta aega hiljem, kui siin praegu kirjutan, on juuni keskpaik 2013. See aastaring kuidagi möödus. Olen jälle aasta vanemaks saanud. Heameel on tõdeda, et kujuneb siiski järjest õigemini nende aastate möödudes. Üle-eelmine kevad (2012) oli jampslikult kehv, kuid eelmise kevadega (2013) sain juba palju kenamini hakkama. Juba olen sel ´013 aastal maal olnud ligi üle kuu aega. KA selle suve veedan siin maal. /---/ Ka see suvi möödub lugedes ja kirjutades ja kunstiga tegeledes ja isegi tõlkimine on plaanis (juba juunis lõpetan ka esteetika redigeerimise). See aasta on möödunud kuidagi. See selle aasta juuni tuleb palju kenam kui eelmise aasta juuni oligi. Täiesti absurdne oli see 2012 aasta kevad ja suve algus. /---/ Lihtsalt ei vedanud mul sel ´012 aasta kevadel. JA see kahjuks mõjutas ka eelnenud suve maal. See suvi tuleb palju kenam. /---/ Siiski üritades võimalikult ratsionaalselt ja mõistlikult! [Kirjutada kuni oktoobrini seda 2012 aasta päevikut vastavatel kuudel. Lisaks mai ja eriti just novembri ja detsembri kirjutised, kuna need läksid kaduma. Selleks kunagiseks järgnevaks novembriks on selle eelmise – 2012 aasta – päevik samuti lõpetatud kõigiti! Nõnda kirjutada selleks, et varasemast õppida, et mõtleksin oma eluloo peale ja õpiksin varasematest vigadest, et tulevik oleks helgem...]. Et tuleks kordades parem aasta, kui see eelmine oligi. Üritada oma parimat ja seda igas mõttes! Niipaljut siis eelmise aasta – 2012 – juuni kuust siia täna kirjutades...?
________________________________

Julio: 2012.
________________________________
Shakespeare: „Kuningas Henry IV“ 1. osa. („King Henry IV“, 1. part.)
... Mind märgid tähistasid erakordseks,
ja kogu elu käik on näidanud,
et pole ma lihtinimeste kirjas.“ (III, 1.) (Lk.: 298.)
5. juuli.
Kirjutades siis esimest korda äsja alanud juuli kuus. Juba on läbi siin maal ka 1. suvine kuu nagu juuni, mis möödus nagu ta möödus. Peamiselt vaid lugesin, kuigi hoolega, kuu lõpus juba kirjutasin samuti. (Eriti ratsionaalne see kuu just ei olnud kahjuks, kuid teisti polnud võimalik). See juuli on alanud ja siis selgub, mis sellest kuust saama hakkab. Jätkates hoolega lugemisega ja kirjutamisega. Homsega olen olnud Raplamaal juba täpselt 50./43. päeva ja ööd. Seega olen sel aastal maal olnud juba 50. päeva ometigi. Ja mis on selle ajaga muutnud...? (Alles eilne näitas, et eriti rastionaalselt pole veelgi võimalik... Kuid üritades siiski kuidagi.) See juuni kuu oli vihmane ja jahe, ilmselt juuli tuleb suvisem. Jaanid möödusid sel aatsal ka tagasihoidlikult, oli vihmane päev ja sai siin vaid lõket tehtud, privaatselt nõndamoodi. Kuid juuni viimase öö veetsin ka lõkke ääres juhtumisi. JA nõnda see elemine kuu siis möödus, hea, et niigi hästi, kuigi oleks võinud ka paremini (ja rastionaalsemalt) kujuenda. EHK kujuneb siin järgnevuses järjest kenamini, ikkagi esimesed 50. päeva maal juba oldud. Ja mingis mõttes on suved olnud rahulikumad ja sügised isegi optimistlikumad. // Lugenud olen siiski juunis. Viimased raamatud: Herman Sergo & „Vihavald“ ja Castaneda VI & „The Eagles´s Gift“. Järgnevaks see norra triloogia. SEEGA : lootes, et edeneb ka sel juuli kuul samutigi. Aega on siin maal veeta veel vägagi palju, mingeid plaane tulevikuks ei ole, seega tuleb hakkama saada, mõõdukamas stiilis!
Homsega olen maal veetnud juba 50. pävea ja ööd sel aastal. Esialgu olen jõudnud veel vaid lugeda, kuigi seda iga päev. Kirjutamisega ka alustatud vähemasti ja hoolega ka jätkates. Juuni on läbi ja kuidagi sai selle eelmise kuuga siiski hakkama...? -- Lootes, et edaspidi siin järjest rohkem eraldatuses, mingi mõte peab ju olema noil maasuvedel. [Paregu üksi, nagu vahel juhtub. Märt läheb homme 5. päevaks Hollandisse, otselend Amsterdami. Lõbutsegu kenasti, kuni selleks õige aeg veel on! Naispere läheb üle-homme 3. päevaks Sankt-Petersburgi. Olgu sealt siis vaid häid muljeid.] Enda reisiplaane ei tea. See raamat Kalkuta sulummist vähendas viimase 4. aasta mõnetist Inidast huvitumist kardinaalselt. Veidi hakkasin mõtlema Itaalia peale, nagu juba viimased 2. aastat, kuid selge on ka see, et see Itaalia kuhugi ei kao. Võib alustada reisimisega ka järgmisel aastal. Midagi kohustuslikku isiklikes reisi-plaanides ei ilmne. Selge on see, et sel suvel veel küll kuhugi ei lähe ja sügiseni on veel palju aega. // Jätkates igapäevase lugemisega ja hakata järjest rohkem ka kirjutama. Ehk juba juulis jõuab lõpetada esteetika redigeeirmise ja mõned pastellid võib ka valmis teha. Juuli ülesandeks on vähendada (nii verbaalset kui likviidset) mõtetut kulutamist. [Läheb siin suuremaks remondiks juuli lõpus, augusti alguses. Täna käis mingi mükoloog. Kuid elutsema mahub siia ikkagi ka selle remondi ajal.] Soovides endale edu kõiges järgnevuses ja rahulikku ja mõistlikku suve kõigiti. -- Edu kõiges järgnevuseski...! Üritades selle maa-perioodiga kenasti hakkama saada, mingeid plaane ei ole ja aega on.
_______________________________

10. juuli.
Seega siis teist korda kirjutades juuli kuus. See kuu on alanud kenamini ja optimistlikumalt. Juunis aiult lugesin, kuigi palju; alles juuni viimasel nädalal kirjutasin ka rohkem. Kuid juuli on alates kaasa toonud teatava optimismi, muidugi veedan aega lugedes, kuid jätkan ka rohkema kirjutamisega. Üritades olla hõivatud ja võimalikult vähe kulutada aega ebamõistlikuma peale. JA kaugel see juuli ja sellega kogus elle suve keskpaik ei ole. Varsti juba (pühapäeval) pool suve juba läbi. Juuli ja august ja sügis siin peab mööduma ratsionaalsemalt. Aeg möödub kiirelt. Praeguseks lugemiseks on Captain Theodor Maine REID & „Oceola, seminolide pealik“. Juuli lugemine juba ära palneeritud. Ja siis juuni lõpust, viimasest nädalast, algas ka suurema kirjutamise periood. Muidu üritades veeta oma aega siin rahulikult ja mõistlikult. [Eile tuli tagasi naispere Sankt-Petersburgist. Homme peaks Hollandist tagasi tulema Märt. Endal sel suvel reisihuvisi ei ole. Itaalia peale on veel vara mõelda, vahest sügisel tõesti Stockholmi-kruiis? Viimased 5. õhtut olin üksi, kujuneb nii ja teisti.] Viimane nädalavahetus möödus filme vaadates. -- „MATRIX Trilogy“, sai seda kenasti vaadatud (2,5 filmi triloogiast) See triloogia on ikka kena film, ainuke sisuliselt mida siin maal siis järgnevaltki vaadata saan. {Sai tegeletud ka arvutiga, = Orkut, Google+, Netlog, LavaPlace ja Rate}. Juuli on alanud kenamini ja lootes, et juuli tuleb ka kena suvi. Varsti juba suve keskpaik. Midagi erilist suvel plaanis ei ole, veeta oma aega mõistlikult, kulutada vähem lollusele. Lootes, et kujuneb kenasti ka järgnevuseski!
Homsega olen maal olnud juba 55./48. päeva ja ööd. See aeg on kähku möödunud, pool suve juba varsti läbi. Põhitegevuseks lugemine olnud, alustatud ka hoolikama kirjutamisega. Juuni oli nagu ta oli, viamane ja jahe ja ebamõistlik mõneski mõttes. Kuid võtta end kokku ja üritades igal järgneval päeval ratsionalistlikumalt. [Homme tuleb siis Märt Amsderdamist, Hollandist tagasi, kuuleb muljeid. Selle „majavammi“ müritamine/töötlemine on määratud juuli eelvimaseks päevaks (30.07.); tuleb siis verandal/telgis elada mõnda aega, saab hakkama. Plaanis terapeudile helistada ja vahest juba augustus ka juba siiski (selle aasta 4.) testi-tegemine? Üritade smõistlikumalt. Hamba-arst aga võib olla ka aasta lõpu poole.] -- Plaanis oli ka Victoria külla kutsuda, kuid selgub, mis sellest plaanist saab...? (Võimalik juulis siiski vaid järgneval kahel nädalavahetusel?). Võimalik, et preili pole huvitatudki läbikäimisest, viimased paar aastat ju üsna vähe näinud teist. EI tea, kas ongi üksi seal asulas, kuigi mulje on jäänud. // Sügise plaanin maal olla, septembri kindlasti, vahest ka oktoobri. Remondi tõttu ei mõtle ilmselt sügisel ka 1. võimaliku maatalve peale. Tõenäolisem on ülejärgnev sügis maal jääda talveks. Seega siis 2013. aasta kevadest rohkem kui aastaks maale jääda? Kuid selle ajani on veel lõputult palju aega. Sellel aastal üritada vältida ebarstionalistlikku lähenemist. Muidu peamiselt lugemine ja kirjutamine ja vahest maaliminegi. Varsti juba pool suve siin maal möödunud. Lootes, et saab hakkama ka suve teise poolega. Ja siis järgneb järjekordne sügis maal.
________________________________

15. juuli.
Kirjutades siis 3. korda juulis. Täna on siis juuli kuu ja sellega kogu selle suve keskpaik. Pool suve juba möödas siin maal, teine pool ootab ees. Ja on kujunemas ehk rahulikumaid aegu ja lootes, et edeneb järjest. Juuli algus oli tõesti optimistlikum ja see annab lootust, et edeneb edaspidigi. Peamiseks saavutuseks siin maal on olnud lugemine, lugenud olen iga päev. Lõpetasin „Oceola“, siis R. J. Ch. Zelazny & „Damnation Alley“. Siis lõpetades J.H. Rosny aniè & „Le Lion Geant“. Praegu: Castaneda V & „The Second Ring of Power.“ Siis norra triloogia. Viimased nädalad olen hakanud rohkem ka kirjutama ja nõndamoodi ka jätkates. Kirjutades pea-aegu iga päev siin nüüd järgnevuseski, sest kirjutada on vel üsnagi palju. Oli vihamne ja jahe, selle suve esimene pool. Ilmselt tulebki vihmane ja vilu suvi sellest praegusest. Kuid sobivad on ka niisugused ilmad. EI ole plaanis midagi ette võtta ega kuhugi minna sel suvel kuigivõrd. Lihtsalt veetes oma aega selle suve teiselgi poolel siin maal võimalikult rahulikul kombel. [Ei lähe laupäeval sinna Naissaarele (Narö = „Kõle saar“); alles augusti lõpus (26.-28.08.) siis selle aasta IV test ja varem ilmselt linna ei satu. Üritades ratsionaalsemalt ja agusti lõpp sobib tetskiks küll, (4. kuud hiljem, oela eviimast testi umbes). Umbes 10.08. paiku on see Kura-Rave. Muidu käib siin remont täie hooga; (täna köögi põrand); see on siis juuli lõpus (30.07.) kui tuleb see mürgitamine ja kõrvetamine. Vahel oln üksi, vahel mitte. See on siis varsti (18.07.) kui on NELE juba 10. sünnipäev. Tõnni tütar sünnib sepetembris, nimeks ilmselt Iida või Paula. Soovides kõike head oma lähedastele!] JA soovides endalegi rahulikku selle suve teist poolt. Ega see suve eismene pool eriti keeurline ei olnud ja sügise poole on mul maal alati lihtsam olnud (ka ratsionaalsem); seega: soovides kõike head järgnevuseski...!
Homsega olen siin Raplamaal olnud juba täpselt 60./53. päeva ja ööd. Seega olen maal, KALDAS, olnud homsega juba täpselt 2. kuud sel aastal kokku. Seega siis nii kaua juba; ja ei olnud ju kõige kehevemad need kaks kuud? (Seega tuleb üritada järjest ratsionaalsemalt nüüd järgnevuses!). Juuni möödus nagu ta möödus. Ainsaks positiivseks nähtumuseks oli lugemine peamiselt. Juuli algas kuidagi optimistlikumalt. JA tänasega on pool seda suve siis läbi saanud. EHK tuleb suve teine pool palju kenam ometigi! // See oli alles hiljuti, 13. & reede, kui sain teada olulist tuleviku kujundamisel. Nt. India mõtteid mul enam ei ole, seoses temaatilise lugemisega (Kalkutta sulmmidest) ja juhusliku infoga, et K. J. enam India ei huvita (peale 8. aastat!). Kuid ainuvõimalik reageering on otsida endale keegi teine, palju sellised, huvituda jätakvuseski neist kõikvõimalikest tutvumiskuulutustest. JA seda ma ka teen: tutvumiskuulutused nii arvutist, raadiost kui telefoni vahendusel. JA olgu väemalt 10. erineva neiu nimed mul teada juba selgi aastal...! Senikaua kui ühe leian, keda võiks normaalseks ja kenaks preiliks nimetada; kindlasti, niisuguseid ehk siiski leidub.
__________________________________

20. juuli.
Olen siis siin maal olnud juba üle 2. kuu sel aastal. Juba on möödunud selle suve kekspaik ja ilmad lähevad järjest sügisemaks järgnevalt siis ilmselt. Praegu on veel soojad päevad ja saab isegi veelgi päevitada. Kirjutades 4. korda sel kuul selle kuu päevikusse. See viimane aeg on muidugi jällegi möödunud erineval kombel. Ikka on olnud põhitegevuseks endiselt lugemine ja üritades jällegi taas rohkem kirjutama hakata, nõnda ka praegu. Viimati lugesin Castaneda V & „The Second Ring of Power“. Siis tuli see norra kirjanik nagu Trygve Gulbranssen, loetud juba: „Og bakom synger skogene“, praegu pooleli: „Det balser fra Dauingsfjell“, järgmiseks triloogia kolmas raamat: „Ingen vei gar utenom“. Jätkates nõnda igapäevase lugemisega, nagu viimased umbes 6. aastat, ja millega seoses olen palju kuid ainult lugedes veetnud ja sellega ka: paremini vetenud oma aega nõnda. JA muidugi kirjutan juulis rohkem kui juunis kirjutasingi (+ paar joonistust ja pastelli?). [On möödundu ka vaheldusrikkam aeg. Oli NELE esimene juubel sai 10. aastaseks. Alles eile olid külas (juhuslikult samal päeval) nii Kadi Jaaska (Indiast) kui ka ANU austaja nagu Almar. Kuid hakkama sai sellegi päevaga muidugi. Muidu käimas ikka remont siin ja vaid paar õhtut saan siin oma toas veel viibida, siis verandal elada mõnda aega ja paar ööd isegi hiljem ka mujal. Muidu kulgeb lähedastel hästi ja vahel olen siin üksi, vahel aga ei ole ka].
On juba 64./57. päev siin Raplamaal veeta sel aastal. Selle suve esimese poolega jõudsin lugeda vaid peamiselt, kuid juba ka kirjutades järjest rohkem. Olen olnud maal seega juba 9. nädalat, järelikult: 8. nädalat juba siin järjest, elik siis umbes 2. kuud tõesti. Plaanis on ka siia jääda. [Juulis pole, peal käimas-oleva remondi, midagi plaanis, kuhugi ei lähe. Paar viimast ööd (nagu juunigi lõpus) siis ilmselt Kural (mürgitamise tõttu peab). Augusti alguses (u. 10.08.) on siis Kural mingi väike oleng. Ja alles agusti ja suve lõpus (26-28.08.) linna, et teha selle aasta 4. test (mis loodan on ikka parem/igem kõigiti!), käies ka nt. juuksuris ja tulles siis jälle maale tagasi. Ilmselt tõesti veedan ka kogu septembri siin rahulikult ja kenasti vaid. (Ei tea kaugele remondi-järjega siis on jõutud?). Ja ilmselt olen siin ka enamiku oktoobrist. Vahest oktoobri lõpus (?) Nõmmele siiski (nagu elemine aasta) ja siis novembris (kuu keksel?) jällegi Männikule. Kuid umbes aasta hiljem on siin Kaldas ilmselt kõik remondid pea lõpetatud ja siis (aasta hiljem) võin kaaluda tõsiselt ka esimest maatalve]. Selline oleks siis umbes järgmine aastaring eslalgu kavandatuna... Kuid eks siis järgnevuse selgub, kuidas see järgnev aastaring tegelikkuses kujuneb. Kiiret ei ole kuhugi, aega jagub nii mõnekski ja midagi erilist plaanis ei olegi. Lihtsalt veeta oma aega rahulikult ja mõistlikult. Ja üritades jääda optimistlikuks kõigiti. Mingeid reisiplaane ei ole sel aastal. Indiast olen lõplikult loobunud (ka Kadi ei taha sinna enam minna, 8. hooaega hiljem!); Itaaliasse kunagi hiljem, ei kao see kuhugi (järgneval või ülejärgneval aastal) ja isegi Stockholmi kruiisile pole sel sügisel veel mõtet minna. Seega üritades oma parimat ja aega jagub kõigeks jätkuvuseski. Üritades edaspidi, nüüd suve teisel poolel ja sügiselgi siin maal, -- võimalikult mõistlikult ja optimistlikul kombel.
______________________________

25. juuli.
Kirjutades siis siia juuli kuu lähenedes oma lõpule. Juba on suve teine pool. Ilmad on veel väga palavad aga õhtud hakkavad juba pimedamaks muutuma. Juuliga näis algavat nagu mõneti optimistlikum ja tegusam periood. Ja nüüd juuli lõpus üritades (teatavas mõttes) eriti ratsionaalselt. Juuli tõi teatava optimismi tulles kaasa. Lugesin samuti iga päev nagu juuniski, kuid kirjutama hakkasin juba juuni lõpus rohkem ja sedamoodi jätkanud ka juulis (kirjutades u. 15. korda sel kuul). Ilmad on palavad praegu, vahel olid ka vihmased, üldiselt on see suvi olnud küllatki vihmane ja jahe, selline tuleb ju ka sügis. Lugemisega lõpetasin selle nora triloogia, jalustasin midagi ingliskeelset: Jack London & „The Call of the Wild“. (Polegi inglise k. midagis el sajadnil pe alugenud, ega saksagi keelest. See suvi (ja sügis) siis lugedes nii soome (juba 6. raamtut `012) kui ka inglise ja saksa keelest midagi (kumbaski keeles 2. raamtut miinimum!). Lugedes ja kirjutades see aeg möödub ka suve teisel poolel ja sügiselgi. [Muidu käib siin majas remont, kõik põrandad on eemaldatud j ajuba homme-ülehomme tulevad nood mükoloogia-firmast selle „vammi“ vastast tõrjet tegma. Seetõttu pean mõned ööd Kural ööbima ja seal mõnedki päevad veetma. Kuid meeldiv vaheldus ilmselt ja selle vastu pole midagi. Võtta kaasa siit mida vaja ja olen „varustatud“ siis. Homme (26.07.) õhtul Kurale minna sobiks paremini (kuid vahest juba täna õhtul sinna?!). Ilmselt homme õhtul jalutan sinna ja nt esmaspäeval siia tagasi? Pole seal öödki maganud alates 2000 ja 2003 aasta suvest alates. Vahest kerkib esile varaseimaid muljeid, kuid siis ka veelgi varaseimaid muljeid kui nooruses seal kaua meeldivalt aega veetsin. Loodetavasti jääb ainult kenana meelde seekordsed Kura ööd ja päevad! Kural lugeda C. C. „Nõia selgitust“ ainult, meenutamaks olulise kirjakohaga aegus elle kena autoriga seal varasemast].
Homsega olen sel aastal maal veetnud juba täpselt 70. päeva ja ööd (= 63. päeva siis järjest). Seega üle 2. kuu juba ometigi tõesti. See aeg on möödunud siin erineval kombel, peamiselt lugedes aga juba järjest rohkem ka kirjutades. Veel on palavad ilmad, kuid aeg liigub juba sügisele vastu. Aasta-plaan on ajamatavalt teada. Veeta see suvi kindlasti ja ka pool sügist kindlasti rahulikult ja mõistlikult siin maal. [Augusti lõpus tetsi tõttu korraks linna ja siis oktoobri lõpus vahets korraks Nõmmele? Ja siis 7. ja viimane Männiku-talv. Novembri keksel Valdeku tn.-le ja mai keskel umbes maale, et jääda siia järgnevaks suveks ja sügiseks ja eismeseks maatalveks. JA nõnda jään maist 2013 maale ligi 1,5 aastaks (2. suve, sügis ja 1. maatalv ja -kevad!). Sest järgmiseks sügiseks on maja kõik remondit tehtud (valmis taas maja toad ja saun isegi ka!). Siis lihtsalt peab maale jääma talveks ja sellega meeldeldi nõus. Kahjuks selle „vammi“ tõttu etteaimamatult ja juhuslikult sel aastal talveks siia jääda ei saa. Kuid tulla kevadel varem. Aga on igas mõttes.] -- Veeta selle suve teine pool ja sügise eismene pool siin maal kenasti ja rahulikul kombel. Säilitades optimismi ja olla võimalikult ratsionaalne („kuludega“ seoses). {Sai alustatud hiljuti filosoofiliste essede ülelugemise ja redigeeirmisega, mida pole ka sel sajandil nagu teinud ja mida aastaid mõelnud. Ja tänasest alustasin ka ravimtaimede uurimist ja mõnetist manustamist, mida samuti juba aastaid, olude sunnil, vajalikuks olen pidanud. Loodetvasti on noist ravimtaimedest palju abi, uurida ja manustada neid edasigi.} -- Edu kõiges järgnevuseski!
__________________________________
27. juuli.
Olen siin Kuural. Ammuse aja kohas. Olen vaid vanemaks muutunud... Paljutki meenub siit. Lapsepõlv ja noorus... Kõik on nii muutunud. Nii palju aega on möödunud... Nii palju aega on möödunud... Oleks pidanud ratsionaalsemalt elama. Kuid pole just lihtne olnud...
Tuttav koht nooremast east. -- Ammu-unustatud tundmusi ja mälu-pilte... Vahest ehk ka uue alguse aeg ometigi...? Koguda ennast kokku ja vaadata mida oma alles-jäänud eluga peale hakata...?! -- Ehk tähendab see praegune viibimine nooruse-mail uue aja algust minule nüüd ja praegu...? -- Uus etapp minu elus?
________________________________
28. juuli.
Olles siin kunagises kohas. Meenutamas olnud aegu ja imestamas, kui kiirelt see aeg tegelikult ka kulub. Lapsepõlve ja nooruse aeg ja koht. JA nüüd, 21. sajandi kummaline 1. dekaad. -- Kuid selline oli minu saatus...
Vana aja lood. Olen siin alati ju olnud...? -- Nii kaua kui ennast mäletan üldsegi... Kamina-tuli... Ammu unustatud tundeid ja mälestusi. Mõelda oma elu üle siin järele... Juuli lõpus 2012 olin siis siin. -- Vaadata, mida oma eluga peale hakata...? -- Lootma peab...?
_________________________________

31. juuli.
Kirjutades siis peale pikemat vahet. Nimelt olin 4. päeva ja ööd vahepeal hoopiski KUURAL. -- Läksin sinna siis neljapäeva õhtul (26.07.) ja tuline, eile ehk esmaspäeva õhtul (30.07.) Seega oli mingi vaheldus ja kuidagi sia sellega ka hakkama, sest miks ka mitte...? Polnud ometi ligi 8. AASTA vältel Kural kordagi ööbinud. Viimati siis 06-07. 2003. See oli veel enne TAANIT, seega 9. aastal jälle seal öid veedetud. Alguses oli üsna kena, kuid eile sai otsustatud siiski tagasi tulla. Paar kamina-õhtut. Lapsepõlve ja nooruse kena koht, kust on plaju kenasid muljeid. Ilmselt juba 7. aastasena sinna sattusin ja sela on siis veedetud 3 dekaadi jooksul vägagi palju suvesi. Ei teagi miks (juhuslikul?) seal need 8. viimast aastat isegi ei ööbinud kordagi... Kuid nüüd olin seal ligi 4. ööd ja päeva. Tuletasin meelde ammuseid kenasi nooruse aegu seal ja mõtlesin veidi elu üle järele, tehes kokkuvõtteid... Sotreerisin maale, tõin ka sel aastal sealt raamtuid lugemiseks („Mirabilia“ = 6. x, sks. k., jooga ja „Tsivilisatsioon“). [Kuid kimbutas psühholoogia (ebameeldivaid muljet sealtki, kuigi paar eismest päeva näis, et kujuneb kenasti ja plaanisin kauemakski jääda); toidunappus (ligi 4-5 päeva olin pea toiduta, viimasel päeval täiesti); ja lõpus ka vähene tubakas.] Nõnda sai eile siia siiski tagasi tuldud, siia Kaldasse jään ma muidugi kogu augustiks ja vähemalt sügise eismeseks pooleks. Edu siis allesjäänud maa-perioodiks...!
Seega siis -- 26.-30.07.´012-- // = 4. päeva ja ööd veetsin KUURAL. Juuni viimase öö veetsin ka Kural lõkke ääres. Nüüd juuli lõpus siis neli päeva. Ja varsti (10.08.) seal üks olengu-öö, „Kura-Rave“, koos vendade ja nende tuttavatega. Sügise poole lähen korra sinna maale pildistama, rohkem sel aastal sinna ilmselt ei lähe. Selgub kuivõrd järgneval suvel. Reedega olin sel aastal maal olnud juba 10. pikka nädalat. Kural ka lugesin: Pierre Boulle & „La planète des Singes“. Ninga ka Briti detektiivikirjanikku nagu Dorothy L. Sayers & „The Unpleasantness at the Bellona Club“ (mille täna lõpetan). Lugeda sellel augustil siis ka „Mirabilia“-sarja. (Samuti jätkates lugemisega soome, inglise ja saksa keelest; ning ka Lääne tsivilisatsiooni ajalugu). Lugedes plaju, nagu ikka, iga päev, raamtuid jagub ja lugedes veedetud aeg on üks kenamaid aegu. Tänasest hakata ka rohkem kirjutama, peale mõnetist vahet, augustis ja sügise esimesel poolel kirjutada siin maal ikka palju (ja ka joonistada ja maalida vähemalt pastellidega!). Pidin sinna Kurale minema ja seal olema mõnda aega (reedene mükoloogia-mürgitamine) ja alguses näis on seal kena kamina paistel nooruse kenasid aegu meenutada. Kuid nüüd olen siin Kaldas tagasi, harjunud kombel ja lootes, et edeneb kõigiti jätkuvuses. Täna on siis viimane juuli sel aastal ja homsega algab augusti kuu. [Agusti lõpus lähen linna (26.08?), sest siis 28.08. on selle aasta IV. test, millest tõesti loodan, et see on kõigiti korras! -- Pole sügise paiku ju kunagi testi teinud, loodetvasti on kõik korras. Vahest veedan ka septembri alguses mõned päevad seal „endises kohas“, ei tea, kuivõrd. Vahest külastada Nõmme Keskust ja veeta seal üks õhtu? Reisiplaane aga sel aastal ei ole mitte mingeid. JA oktoobri sisustamise kohta ei tea veel midagi erilist öelda.] Edukat augusti kuud ja sügise esimest poolt siin maal...! Loodetvasti kujuneb see suve lõpp ja sügis vaid kenasti kõigi ainult...!
______________________________

KOKKUVÕTVALT: JUULI – MMXII
01. 07. 2013.
Kirjutade siis aasta aega hiljem, selle 2013 aasta juuli 1 päeval, eelmise aasta juuli kuust. Kirjutades siis täna siia juulist 2012, millest on möödunud juba aasta aega. [Nõnda kirjutada mõnelgi järgnevate kuude 1 päevadel eelmisest aastast. Selleks, et aasta hiljem teha kokkuvõtteid ja õppida varasemast, mitte kordamaks varasema vigasid.] Lühidalt prageusest: olen olnud maal juba 53 päeva. Peamiselt kenasti vaid ja peamiselt vaid luegdes. Blogil oli juuni lõpuks ´013 juba ligi tuhat lugejat Gloobusel. Olid mõned koosviibimised; Jaanid (kehevmad kui viimased 7 aastat) ja eilne sünnipäev Soblil (Helina = 18). Täna alsutasin Nietzsche lugemist, suve keskel hakkan seda tõlkima. Olen siin ilmselt nov alguseni (täna tuli üürnik korterisse). Septembris test ja vahest ka mingi SPA...? Tulin maale mai keskel (10.05.) ja see viimane kevad oli palju rahulikum ja mõistlikum kui üle-eelmine kevad. Sain siin maal hakkama nii mai teisel poolel kui ka kogu juuni kuu. Juba on 1/3 suvest ´013 möödunud ja pigemini just kenasti (ainult mõned kehvad päevad, teadagi miks). Lootes muidugi kõike kena sellest suvest ja sügisest siin maal. Jõuan veel palju lugeda ja järjest rohkem kirjutada, blogiga tegeleda ja isegi tõlkidagi! Niipaljut olukorrast aasta hiljem. Kuid siia kirjutan juulist eelmisel aastal.
JUULI – MMXII – See oli peamiselt ilmselt kena kuu, see täpselt aasta aeg tagasi. Kevad ´012 oli küll kehv ja ebamõistlik, keeruline aprill ja mai valed otsused ja mõttetu sehkendamine. Ilmselt juuniga harjusin juba maaleuga ja juuli oli sellevõrra kenam. VICTORIA? -- Peamine, mi kohe, meelde tuleb oli see juhuslik ja kahetusväärne „kirjalik tülitsemine“ selle viimase preiliga nagu V-ga. Kuid kahetsesin seda juba aasta tagasi ja veidi kahtesesin ka kogu selle aasta vältel. Kahetsusväärne eksitus. Sellel möödundu aastaringil olen vaid V.-ga veidi helistanud, muud midagi. Läbisaamini (telefonitsi) on vist enam-vähem sõbralik. Vahest tõesti kutsuda ta korraks suvel külla isegi (juuli-august?); helistada justnimelt täna talle??)). Kuid ilmne on, et selle suhte parimad ajad olid juba aastaid tagasi (2009 aastal = sic). Ei teagi, miks selle ühe nime küljes nõnda kõõlunud olen, ilmselt teiste „nimede puudumisel“. Vahest näen teda suvel korra (viimati: 04. ´012; üle-eelmine kord: 01.05.´011, night-club). Ebaõnnestunud ja liiga kaua kestnud „suhe“, millel polnud mingit mõtet. See nimi on juba painav ja sel ainsal põhjusel, et teist „sellist nime“ ei ole olnud jushulikult?! Või olen liiga hilja peale jäänud selles vallas millegi tõsisemaga alustamiseks?! Vahest siiski leidub keegi, kellest kasvõi ainult mõeldagi, keegi eelistatavam...? Olla siis sügise poolel aktiivsem selles vallas kõigiti.
JUULI 2012. -- Oli pigem kena kuu, kogu see eelmine suvi sain ju siin maal üsnagi kenasti hakkama?! Peale seda kõige kehvemat kevadet ´012 olin suvel juba üsna rahulik ja omaette. Lugesin palju, ilmselt ka kirjutasin? (Sisuliselt ei tegelenud esteetikaga aastatel 2010-2012, ühe päevaga praegu lõpetamisel). Kuu lõpus pidin ööbima teises suvilas (K.-, 4 päeva) sealt vaid kehvi muljeid. Polnud seal naaber-suvilas ööbinud juba 8 pikka aastat (alates: 06.-07. 2003, enne Taanit). Oli külalisi (K. J. & A. nt).. Lugesin ka soome k rohkem eriti just. Loobusin kui ammusest uitmõttest nagu India, (juba aasta pole eriti „maininudki“). Juulis ´012 ei teadnud ma midagi blogist, millest juba septembri lõpust alates on saanud aga praeguseks peamine saavutus ja oluliseimaid tegevusvaldkondi ja ilmselt nõnda veel selle aasta lõpuni ja järgmistekski aastateks vahest! [Juulis ´012 olid hõimkondsed välismaal, Mä. Hollandis ja naispere St.-Petersburgis. Ehitus käis rohkem lammutuse kombel (maja-vammi likvideerimine); praegu, aasta hiljem on ehitamine ikka ehitamine tõesti. Juulis polnud veel IDA sündinud (29.09.2012). /---/ Lõppkokkuvõttes oli vist juuli ´012 ja kogu eelmine suvi üsnagu rahulik periood. See oli siis 7 maasuvi (peale väljakolimist, nüüdne on juba 8-s). // Soovides edu ja õnne kõiges ka nüüd aasta aega hiljem, juulis 2013! -- EDU igas mõttes kogu järgnevaks ajaks..:!
_________________________________

Agosto 2012.
_________________________________
Shakespeare: „Kuningas Henry IV“1. osa. („King Henry IV“, 1. part.)
... Kuid tõesti väärib austust ta kui mees,
kes palju lugend, salateadustesse
on süvenenud, vapper nagu lõvi
ja imeliselt lahke, sama helde
kui kaevandused Indias... Võin öelda:
ta peab suurt lugu teie tulisusest,
end loomu vastaseltki ohjeldades,
kui vastu räägite; jaa, nii ta on.
Võin vanduda, et pole ilmas teist,
kes, nõnda teda ärritanud, pääseks
tast noomituseta ja ohuta.“ (III, 1.) (Lk.: 302.)

5. august.
Kirjutades siis esimest korda äsja alanud augusti kuul, sel suvel. On alanud selle suve viimane kuu siis jällegi. Mai lõpus siia tulin, kuidagi möödusid juuni-juuli. Peamiselt olen vaid lugenud, veidi kirjutanud, jne. Tänasega olen olnud maal juba 80./73. päeva ja ööd. -- Juba nii kaua siin maal olnud. Seega: üle 2. kuu ometigi. JA nõnda see aeg on siin möödunud, kuidagiviisi... Ilmad on veel suvised, päeval on veel palav, õhtuid on juba varasemad, varsti algab see tähistaeva vaatlemise periood, kui sügisesed ööd muutuvad pimedamaks. Siis lugeda astronoomiat ja vaadelda tähistaevast. // Juuni oli veel pöörane kuu, kuid juuni lõpus juba hakkasin rohkem kirjutama, lugemisele lisaks. Juulis kirjutasin üsna palju (15. x.) ja sellega rahul. (Alles üle-eile alustasin soome keelse esteetika redigeerimist ja hakata augusti algusest saati uurima ka SPA-de võimalust ja ka joonistama ja maalima.) Ehk tuleb kena see selle suve viimane kuu kõigiti!
Lugemine on olnud selle suve peamine saavutus (sel aastal juba 50. raamatu loetud!). Viimased lugemised olid: Maurice Leblanck & „L´agence Barnett & Co“. Siis: Ellery Queen & „The American Gun Mystery“. Praegu: Castaneda II. & „A Separate Reality“. Vahest juba täna alustada ka iidse Egiptuse armastusluulega saksa keelest. Nõnda see agusti kuu kujuneb, loodetavasti vaid kenasti, muidugi... [Pole eriti üksi siin olnud, kuid tänasel õhtul siiski. Muidu käib maja remont täie hooga. Selle „majavammi“ tekitatud kahjude likvideerimine. Varsti saab toale taas ehk põrandad alla. Vendadel on puhukuse aeg, näeb neid rohkem. Ja järgmine reede on siis see „Kura-rave“, loodetavasti kenam kui viimane oli.] Ehk saab hakkama ka kenasti selle suve viimase kuuga. Tulevikuplaane eriti ei ole, ei mingeid reise sel aastal ja ilmselt kujuneb järgnev aastaring nagu viimased olidki. Seega üritades jätkuvalt võimalikult ratsionaalselt ja mõistlikult...? Üritades võimalikult mõistlikult jätkuvuseski kõigiti...?
Juuli lõpus olin (sunnitul kombel) Kural u. 4 ööpäeva (26.-30.07.) -- Meenutasin seal vanu aegu ja üritasin kuidagi olla. Oli ka kenamaid hetki seal kamina ääres näitena. Viimased päevad on möödunud nagu ikka kuu alguses. On hilis-suvine aeg, indiaani-suvi juba varsti... Varsti algamas sellegi suve astronoomiliste vaatluste periood. Sügisöödel on ju näha tähti ja Linnuteed... Kavatsen hoolega lugeda ja kirjutada sel augusti kuul. Lugedes nii soome, saksa kui ka inglise keeles midagi. // Reedel (10.08.) on siis see Kural toimuv noorte-üritus nagu: „Kura-Rave“. (Ehk saan sel korral seal viisakama mulje jäetud kui eelmisel korral?! ) -- Muidu: soovides endale kena suve lõppu ja sügise esimest poolt siin maal. See on augusti viimastel päevadel kui pean korra linnas käima. Loodetvasti on see (4.) test ainult kena ja korralik! Kuid septembri ja ilmselt ka oktoobri esimese poole veedan kindlat maal. Edu edaspidigi kõiges jätkuvaltki...!
_____________________________

10. august.
Seega siis kirjutades taas, selle suve viimase kuu, augusti, lähenedes oma keskpaigale. On möödunud see suvi juba varsti ometigi. Oli see suvi nagu ta oli. Juuni-juuli olid sarnased kuud, „võitlus oma vaimu peale-jäämise eest“...? Ei olnud just eriti ratsionalistlikud kuud, teatavas mõttes...? Kuid üritades jätkuvuseski kuidagi. Täna õhtul ja järgneval ööl (11.08. ööl) on siis see suve-lõpu üritus Kuural nagu nn. „Kura-Rave“. [Märt juba mõndade küla-meestega seal. Ise plaanin minna õhtul koos Tõnniga. Jäädes selleks järgnevaks ööks kenasti ärkvele. Likviidset kraami jagub. Üritades kõigiti jätta palju viisakama ja korrektsema mulje kui aasta aeg atagasi (20.08.´011 ööl =sic!), kui oma õla (3. nädalaks!) õnnetul kombel välja väänasin (ööl vastu taasiseseisvuse päeva). See roheline kraam oli kangem nimelt kui viimased 13. aastat (!!!) juba, kui pole pea proovinudki seda THC-d. Ei tea, kas järgneval ööl on proovida? Selgub peagi, säilitades mõistust ja korrektsust iga s olukorras! Loodetavsti tuleb järgnev öö vaid kenasti meelde jääv öö kõigiti...!] -- On möödundu vaheldusrikkad päevad. Juuli lõpus olin (4. ööd-päeva) siis Kural. See agusti algas kuidagi ka enam-vähem kombel...? Ja siis oli see Reinu 65. astane juubel. Tähistasime seda Soblil alles üle-eile õhtul (08.08.). [Oleks võinud parem tuju olla ja tegusama mulje jätta, kuid kahjuks see ei õnnestunud ilmselt siiski. Kuid ei mingeid negatiivseid nüansse teiste teadvuses. Lihtsalt juhuslikult kujunenud tagasihoidlikum õhtu. Võimalik negativism võib vahel olla isegi positiivne? Rein on siis 65. aastat vanaks saanud; ei tea mida arvan aasta aega hiljem sellest juubelist siis kunagi...?]. Sai lõpuks ümber-istutatud need Adila mõisa hiigeltaimed (Adila Guthaus Riesen-Pflantzen). Seda tegin siis (7.-8.08.) olles selle peale mõelnud juba pea 12. aastat, kogu selle uue sajandi ometigi. Kuid nüüd on sajaks aastaks need (10. taime) ümber istutatud ometigi! (Adila Manor plants). Edu edasises kõigiti soovides ja eriti järgneval ööl nüüd!
Olen olnud siin Raplamaal juba 12. nädalat sel aastal kokku, seega: 11. nädalat siin järjest juba veedetud. Juuni-juuli peamiseks saavutuseks oli vaid lugemine ja kirjutamine (mis hoogustus juuni lõpus juba, ja millega tegelen intensiivsemalt ka augustis ja järgnevuseski). Maalida pole veel jõunud, aga plaanis nüüd järgnevuses nii joonistada, pastellidega ja ka akrüülidega maalida. Redigeerida ära se esteetika raamat. Praegu arvan, et järgnev aastaring kujuneb nagu eelnenudki on kujunenud. Olen siin nii septembris kui oktoobris. /---/ Novembri keskel Männiku korterisse ja siis mais 2013, kunagi, tulles maale, et siia jääd aligi 1,5 aastaks, kaheks suveks järjest (kui aasta hiljem siin remondi ja ehitusega valmis on saadud). Kuid ilmselt siiski tuleb see 7. korteritalv veel Männikul veeta...? Lootes siiralt, et see (selle aasta IV) test agusti lõpus (28.08.) on parem ja lootust andvam (olles võtnud kogu suve „Essentialt“ maksimum-koguses ja ratsionaalsemalt elenevalt üritades?!). Jätkates igapäevase lugemise ja kirjutamsiega nüüd agustis. (+ Redigeerida esteetikat ja tegeledes ka „kujutav kunstiga sellegi sügise lähenedes!). Viimased loetud raamatud olid siis Castaneda II ja siis alustatud saksa keelega, palju aastaid hiljem, vahest esmakordselt sel sajandil üldse? Ning heameel on tõdeda, et saksa keel polegi meelest läinud ja loen üsna vabalt. Algust sai tehtud (väiksemahulise) Egiptuse luulega: „Libe sagen. Lyrik aus dem ägyptischen altertum“, -- vanim individuaal-lüürika inimsuse ajaloos! Eile sai alustatud Tolkieniga (sks. k.) = „Tuor und seine Ankunft in Gondolin“. Pooleli on ka intelligentne Briti dedektiiv-romaan, nagu: P. D. James & „Shroud for a Nightingale“. EDU siis sel augusti kuul kõigiti ja saada hakkama järgneva öö seltskondliku peoga seal Kuural! = „Ülimalt hoolikalt“!
_____________________________

15. august.
On siis selle – 2012 aasta – suve viimase kuu nagu augusti keskpaik. See suvi hakkab juba oma lõpule lähenema... On siis augusti keskpaik ja olen siin maal üksinda moemndil ja kirjutan... Vaid paar korda kirjutan sel kuul siin veel. Tänasega olen olnud siin Raplamaal, KALDA talus, juba täpselt 90. (järjest: 83.) päeva ja ööd sel aastal, elik siis täpselt III. kuud juba. Seega olen maal juba olnud 3. kuud ja kindlasti mööduvad siin veel 2. kuud. Need 3. kuud on siin kuidagi möödunud, võinuks kujuneda paremini, kuid hea teisalt, et niigi hästi on kujunenud siin üldsegi kogu see pikk aeg. // Viimati kirjutades oli oodata unetut ööd siin lähedal Kural, kus siis vastu seda ööd (11.08.) toimus see nn. „Kura-Rave“. -- Oli vaid kena pidu, nii palju noori pole seal kunagi koos käinud (ligi 150. aasta jooksul), oli seal ligi 30-40. noort inimest koos. Oli kena pidu, oli joodavat, oli kena (värvus-)muusika ja üldse kena oleng, millest siis järgnevaks aastaks vaid kenad muljed võivad jääda. Järgmiseks õhtuks olin muidugi pea 30. h. ilma uneta olnud. Ja midagi nagu sugenes, teatav optimism ja lootusrikkus ja oli nagu mingi „Neue Anfang“ tõesti järgnevalt...? Igaljuhul oli see Kura pidu midagi vaid kena ja jäi kenasti meelde. Ja vahest tõesti sugenes midagi optimistlikumat hilisemaks sellest ettevõtmisest otsekui tuleviku tarbekski? -- „The biggest rave-paerty of Kura all times!“ -- Sellel peo-ööl olin olnud maal juba täpselt 85./78. päeva, elik siis 12. nädalat juba ometigi.
Tänasega olen maal olnud siis sel aastal täpselt III. kuud, seega juba 90. päeva ja ööd ometigi. Selle 3. kuu peategevuseks oli muidugi lugemine (sel aastal tuleb vist loetud raamtute rekord). Olen ka kirjutanud ja järgnevad 10. päeva kirjutan iga päev nüüd agusti lähenedes oma lõpule. (Ja hakkan ka vähamalt joonistama ja pastellidega maalima, sügise poole peab ka akrüülidega proovima!). Juunis lugesin soome keeles (4. rmt.); juulis võõrkeeles ei lugenud; kuid nüüd augustis juba saksa keeles lugedes (täna juba 3. õhuke sks. k. rmt.!); rõõm vaid tõdeda, et saksa keel isegi meeles on, loen täitsa vabalt. Sai siis lõpetatud 2 ülalmainitud rmt.-t, siis täna lõpetasin: M.Y. Joensuu & „Harjunpää ja poliisin poika“ (= ebameeldiv soome autori soperdis). Kuid alustades täna siis Castaneda I. osaga („The Teachings of Don Juan“) ja juba 3. sks. k. raamtuga augustis: prantsuse filosoof nagu Albert Camus & „Licht und Schatten“. Seega jääb august meelde kui saksa keelega alustamise kuu, mis on vaid kena, et midagi kunagisest ohtrast keeleõppest midagi ka meelde jäänud on...! // [Muidu ei tea mida tulevik toob, siiani olen mõelnud, et järgnev aastaring möödub nagu viimased, et alles mais 2013 maale, et jääda siia ligi 1,5 aastaks, (kui remont siin on valmis). Kuid varsti valmivad siin paar tuba kapitaalremonidga ja küttepuid oleks kogu talveks... Vahest isegi üritades siin sügisel võimalikult kaua, septembri kindlasti ja kuni oktoobri viimase nädalani? Esimese maatalve peale on veel vara mõelda, kuid täiesti mõeldav on siit minna alles oktoobri lõpus (viimaseks, elik 7. korteritalveks linna?); sest siin oleks ju rohkem mõtet üritada igas mõttes. Teada, kuidas need 6. Männiku korteritalve ju möödusid. Ja tervist peab säästma järgnveuses veel kaua ja hoolega.) Kuid nüüd augusti lõpus korra linna (4. test ehk korras!) ja siis kuni oktoobri lõpuni siia jääda...?] -- Eks siis selgub, kuidas mul kujuneb tulevikuski!
_______________________________

20. august.
Seega siis kirjutades augusti kuul, selle suve lähenedes oma lõpule, ilmselt eel-viimast korda üldsegi. Ilmselt vaid korra kirjutan selle aasta päevikusse agusti kuul. On esmaspäevane õhtu ja olen siin üksidna. On ka mingi tähtpäev, -- „newly indenpendence day“, etc! Ei tähista sel aastal sedagi päevakest. Nüüd vastu sügist hakkan siin maal rohkem omaette olema. Plaanis on veeta siin nii kogu septembri kuu kui ka enamik oktoobrist. Selle nn. „vammi“ tõttu ei saa arvestada sel aastal esimese maatalvega, kuid eks siis aasta aega hiljem plaanin seda tõsiselt ja tõesti...? See suvi on varsti läbi, olen veetnud maal juba rohkem kui 3. kuud sel aastal. Tänasega olen olnud siin Raplamaal juba 95. päva ja ööd sel aastal. See teeb siis üle 3. kuu juba ometigi. Lootes, et tuleb kena suve lõpp ja sügise eismene pool siin maal kõigiti. JA siis sügise teine pool ja talve ja enamik kevadest mööduvad taas Männikul.
Need kolm kuud möödusid siin kuidagi. Juunist pole muud head meenutada kui lugemist (ka soome keeles). KA juulit näis iseloomustavat peamiselt lugemine ja ka kirjutamine. Ka selle agusti teise poole veedan lugedes (3. rmt. sks. k.) ja kirjutades. SEE oli siis umbes 10. päeva tagasi kui oli see „KURA-RAVE“. Oli vaid kena noorte pidu, mis aastaks siis vaid kenasti meelde jääb. /---/
Tänasega olen siin KALDAS veetnud juba 95. päeva ja ööd. On jäänud veel 6. päeva ja siis lähen mõneks päevaks sinna linna, „endisesse kohta“. [-- Ilmselt linna siis 26.08. ja tagasi mõni päeva hiljem. Septrembri ja enamiku oktoobrit veedan siin maal. Kuid järgneva sügise teise poole ja kogu järgneva talve veedan ilmselt seal Valdeku tn. korteris. See on siis juba 7. korteritalv seal. JA siis mais 2013 tulen siia maale, et jääda siia ligi 1,5 aastaks.] Tuleb huvituda ka preilidest, uurida läbi kõik (u. 50. tutvumis-kuulutuste portaali), et kellegi leiaks, kellega siin maal aega veeta. Selle sügise nagu 2012 sügise esimese poole veedan kindlasti siin maal, Kalda talus. Ei tea, kuidas möödub see suve lõpp ja sügise esimene pool siin maal...?
Kuid talv tuleb veel Männikul veeta. Siis aasta aega hiljem on maal kogu remontimine ära lõpetatud ja siis võib siia jääda kauemakski. Sel aastal nagu -- MMXII -- väljamaareise plaanis ei ole, vahest järgenval aastal! [Huvituda SPA-dest ja esteetika-õpiku kirjastamisest järgmisel talvel. Nend eSPA-dega tuleb lihtsalt lõpuks tegemist teha, ikkagi 5ooo.- eek´i aastas, 1o ooo.- eek´i 2. aastaga. Alustades seega n-ö „siseturismiga“. Esteetika redigeerin veel maal ja siis talvel uurin kirjastamise võimalusi.] -- Kuid esmalt soovides endale kena suve lõppu sel aastal. Umbes nädal siin veel siis linnas kenasti hakkama saada! -- Lootes siiralt, et see 4. test on enam-vähem korras! Et see test oleks täitsa korras! (=“Essentiale Forte N´!). Ja siis mööduvad september ja pea kogu oktoober siin maal. Ja siia maale ma tegelikult ka jään kunagi. Sest sealt linnast pole midagi otsida....?! EDU kõiges edaspidigi ja igas mõtteski...!
______________________________

30. august.
Kirjutades siis täna viimast korda sel homsega lõppeval suvel selle aasta päevikusse. See suvi on siis homsega läbi. Ja ei olnud ju eriti kehv suvi, sai isegi kuidagi hakkama, kohati isegi kenasti...? Järjekordne suvi siisn Raplamaal, (juba 6. suvi peale väljakolimist Nõmmelt). JA olles olnud siis maal täpselt 100. päeva ja ööd, elik siis 14. nädalat pidin korra linna minema. Ja käsisin seal ära ja sain kõigega seal ka kenasti hakkama. Olin siis seal kolmel päeval (ligi 2. ööpäeva), seega siis: 26.-28.08. -- Sai loetud läbi üks raamat, E. M. Remarque: „Die drei Kameraden“. /---/ Lootes, et tuleb kena sügis sellest järgnevast! Jään siia kindlasti selle sügise esimeseks pooleks. Siin ju ainuõige koht olemiseks Kaldal... Ja saab ka kenasti hakkama, olen olnud maal ju kõik suved oma elu jooksul (ka viimased 12, muide).
Olles olnud maal 100. päeva elik 14. nädalat veetsin 3. päeval aega linnas, õiendades seal , mida vaja. Homsega on see suvi läbi ja oli küllatki õnnestunud suvi (nagu nüüd tean). Lootes, et tuleb kena sügis, sellest peagi algavast. Kindlasti veedan siin kogu septembri kuu ja ilmselt ka enamiku oktoobrist. Praegu arvan, et veedan siin kenade soludes 7.-8. järgnevat nädalat (kuni oktoobri 4. nädalani?). Võimalikud on variandid, sest siin tõesti kenad olud, remonditud toad ja mujalt pole midagi otsida. [Sealt Vanemuise tn.-lt pol sel aastal midagi otsida ilmselt. Vahest jääda siia kuni üürniku minekuni? Kuid novembri spole kunagi maal olnud. Kuid alles august. Siin maal täielk euro-remont 2. toas, küttepuid jagub, (jaguks isegi talveks!); nii, et kenasti veeta selle algava sügise esimene pool siin kindlasti. Sügise poole olen ilmselt siin rohkem üksi, muidugi käiva dsugulased, kelle ka vaid kenasti läheb kõigiti.]
Veetes aega lugemise ja kijrutamisega, nagu ikka.. Sellegi suve peamiseks tegevuseks oligi lugemine. Kuid jõudsin veidi ka kirjutada. Nüüd sügise esimesel pooel ka ikka maalida (pastellidega kindlasti, vahest ka akrüülidegagi?;); ja redigeerida esteetikat. Viimaseks raamatuks enne asukohavahetust jäi see aasta aega pooleli olnud (teatud põhjustel) Steven Weinbergi käsitlus kvantfüüsikast ja elemetaarosakeste teooriast nagu: „The First Three Minutes. The Modern View of the Origin of the Universe.“ Oli huvitav raamat. Linnas lugesin siis Remarque´t. Siin maal sai alustatud Victor Sanchez & „Don Calorse õpetus. Carlos Castaneda raamatute praktiline kasutamine“. Mida lugedes paralleelselt Stevensoniga. Täna siis lugesin läbi Robert Louis Stevensoni „Treasure Island“. Homme alustades: „The Black Arrow. A Tale of the Two Roses.“ Niipalju viimase aja lugemisest. Lootes, et peagi algav sügis tuleb vaid midagi kena ainult...! Edu kõigiges kõigiti! Lootes, et algavast sügisest kujuneb vaid kena aeg kõigiti. Loodetavasti tõesti! EDU!!!
______________________________

KOKKUVÕTVALT: AUGUST -- MMXII

01. 08. 2013.
Kirjutades kokkuvõtlikul kombel aasta aega varasemast ajast, nimelt augustist 2012. Sellest ajast on möödunud täpselt üks aasta juba. See oli eelmisel aastal, kui oli see kehv kevade, aga suvega sai hakkama. Augustiks oli kujunenud ilmselt juba kenamini...? -- Ei mäleta, mälu järgi midagi eirlist, olin maal, augusti lõpus ´012 ka paar päeva linnas. Istutasin neid mõisa-taimi (7-8.08´012), nn. „Katku-taimed“; ja oli Reinu sünnipäev, augusti esimesel poolel. Taimed, (ei teagi palju neist ikka kasvama jäi,) on umbes 1 sajandiks. See sünnipäev (8.08.´012) oleks võinud juhuslikult kenam kujuneda. SIIS oli ka see „Kura-rave“ (10.08.´012). See pidu oli kena, palju rahvast koos, polegi seal niisugust pidu peetud. Värvusmuusika jne. Muidu möödus ilmselt august rahulikul kombel lugedes ja kirjutades. /---/ Linnast tagasi tulles oli ka minu tuba siin juba kenasti remonditud, uus põrand alla ja tapeet seinas. JA augusti lõpust jäin järjest siia maale, kuni novembri alguseni, kui (03.11.´012) otse Männikule läksin. Niisugune oli mälu järgi 08.´012.
AUGUSTO – MMXII – See oli siis aasta aega tagsi. See eelmine suvi oli isegi lihtsam kui praegune. No, „loogiline“ ka, üle-eelmine kevad oli raske, seetõttu suvi siis „kenam. Eelmine kevad oli kergem, seega siis suvi „muidugi“ kehvem. Kuid kogu seda absurdi ei soovigi mõsita kunagi. Eelmise aasta juuli lõpp oli keeurline, siin naabruses veedetuna. Eelmisest augusti algusest ei mäleta midagi. Lugesin 3 keeles ja seda „Mirabilia“-sarja. Istustasin noid Adila Manor/Guthaus taimi, ülelmainitud kuupäeval. Oli üks ebaõnnestunud juubel, teadagi miks. JA siis muidugi üks „pidu“ (ööl vastu 11.08.´012.). Oli kena oleng, nõnda sõnastades. SIIS oli agusti lõpus (26.-28.08.) ka linnas-käik, mis oli sisuliselt kehva ja vastunäidustatud. KUID uudised olid üle pika suve head: tervis oli pea täitsa korras ja muretsesin liiga palju eelmisel kevadle ja suvel. Kuid head uudised kulusid muidugi ära kõigiti. JA nõnda see eelmise, 2012 aasta, august nagu mööduski. // Nüüd on 1. augusti õhtu aasta hiljem, 2013 aastal. Ei tea kuidas kujuneb selle aasta augusti kuu ja järgnevgi veel...? Olen siin maal olnud juba homsega 85 päeva sel aastal. Ei tea, kuidas kujuneb järgnevalt, ehk ikka kenamini?! Kuid sügised maal on mul ju kenam aeg aastal üldse olnud viimased pikad aastad. Nii, et ehk kujuneb kenasti ka see august ja järgnev sügis siin maal. Maa-talve peal eie tasu mõeldagi. Järelikult siis kujunevad järgnevad aastad nagu viimased on möödunud. Kunagi siia maale jään, aastateks järjest, kuid esilagu mööduvad veel mõned aastad, nagu viimased. JA eks siis selgub, mis mõtet sel lool kokku oligi...?
______________________________

Septiembre: 2012.
______________________________
Kuningas Henry IV“, 2. osa. („King Henry IV“, 2. part.)
... Oo, uni, magus uni,
sa põetaja, kuis kohutasin sind,
et sa ei taha sulgeda mu lauge
ning unustust mu meeltele ei laota?“ (III, 1.) (Lk.: 386.)

5. september.
Kirjutades siis esimest korda äsja alanud sügisel. Alanud on septembri kuu ja sellega ka selle 2012 aasta sügis. Ja see sügis saabus, jahedamate ilmadega, kuigi on veel soe küllaltki, „inidaani-suvi“, kui selline... Kaselehed juba kuldsed, nagu ikka septembri kuus. Ilmad ilmselt muutuvad nädalast-nädalsse jahedamaks. Kuid praegu on kindlasti plaanis maal veeta kogu septembri kuu. Ja vahest ka kogu oktoobri kuu. Kogu septembrit olen siin viimastel aastatel veetnud, kuid kogu oktoobrit pole siin Kaldas veel veetnud. Ja vahest just seekord, sel aastal veeta maal ka kogu oktoobri kuu. Maatalvest on veel vara kirjutada, kuid kunagi tuleb ka november maal ja siis esimene maatalv. Kuid olen olnud maal siin sel aastal tänasega juba 108. päeva ja ööd. /---/ Ja nüüd olen jälle nädal juba siin maal veetnud ja kavas siia jääda sel alanud sügisel kauemaks kui ühelgi varasemal sügisel. On korralik olemine mul siin, puhas ja viisakas. [Selle kevadise „majavammi“ tõttu on nüüd sügisel 2. toas euro-remont, korralikud soojustatud põrandad, viimstletud remont. Ja küttepuid jaguks kogu talveks ometigi?! Kunagi tuleb maale jääda aastaks järjest. „Miks ma maale ei jää“?! -- See küsimus vajab veel vastamist! Nüüd sügisel olen ka rohkem üksi siin maal, kuigi vaid hea meel, kui sugulased siin käivad vahel.] Oodata ja vaadata, kuidas see sügis kujuneb siin järgenvalt. Loodetavasti vaid kenasti kujuneb kogu see sügis!
Tänasega olen siin Raplamaal veetnud juba 108. päeva ja ööd sel – MMXII – aastal kokku. -- See kevad tulin siia liiga vara ja liiga hilja, eri põhjustel. Kuid kogu suve veetsin siin, ja see suvi oli nagu ta oli. Oli paremat oli kehvemat, peamiseks saavutuseks oli suur lugemus, lugesin pea iga päev. Ja siis juuni lõpust alates juba olen ka kirjutanud, mida vaja ja kui palju vaja. Kuid nt. kunstiga sel suvel ei tegelenud, ehk nüüd sügisel ometigi. Alates märtsist pole pastellidegagi joonistanud. Kuid juba täna joonistan, ja nüüd sügisel tegelen nii joonistamisega (eri fromaatides) kui ka pastellidega ja vahest isegi akrüülidega?! -- KUID peamine on see, et jään siia sel alanud sügisel kogu septembriks kindlasti. Ja enamiku oktoobrist veedan ka siin maal. Vahest isegi, -- esimest korda siin Kaldas elus, -- olen isegi kogu oktoobri siis siin maal...?! Pole aga elu jooksul ühetgi novembrit maal veetnud ja vaevalt, et ka sel aastalgi...? KUID olen mõelnud juba aastaid esimese maatalve peale. Mõsitlikuks lahenduseks on see, et jääda siia maale sel sügisel võimalikult kauaks. JA siis novembris lähen linna (ja ka Männikule), ning mai keskel umbes tulen jälle maale, seekord siis selleks, et jääda siia vägagi kauaks, vähamalt 1,5 aatsaks järjest...? KUID kõige selleni on veel palju aega jõuan nii mõelda kui ka mõeldust kirjutada. // Lugemisest: lõpetasin selle möödunud suve 2. viimasel päeval R.L. Stevensoniga (selleks aastaks). Lõpetasin ka Castanedaga, tema epigooni, nagu V. Sanchez´t lugedes. Siis lugesin läbi: „Linnud. Valik põnevusjutte“ (7. Briti-U.S. autorit). Siis sai eile alustatud (juba 4.!) sks. k. teosega nagu: „Phantastische Zeiten“, (15. autorit), mis on septembri sks. k. lugemisvara. (Oktoobris siis: Heinrich Mann & „Das ernstes Leben“). Täna sai alustatud (sks. k. paralleelselt lugemiseks) Hermann HESSE & „Nartziss und Goldmund“. Plaanis on lugeda septembris läbi ka Gioanni Vattimo & „La società transparente“ („Läpinäkyvä yhteiskunta“). // EDU siis kõiges järgnevuses äsja alanud sügisel, edu ja õnne kõiges...!
______________________________

10. september.
Kirjutades siis teist korda alanud septembri kuul alles ja sellega alanud sügisel 2012. -- See sügis on saabunud tõesti, vihmaste ilmadega ja juba jahedate õhtute ja öödega. Kuid loodetavasti tuleb sellest vaid kena sügis jällegi. Harilikult ongi nii, et mul on sügised olnud viimastel aastatel kenamad ja rahulikumad, kevades on närvilised ja sellevõrra kehvemad. Kuid sügis on alanud ja kenasti. Tegelen siin ikka lugemise ja kirjutamisega nagu möödunud suvigi. JA nüüd õnneks olen alustanud ka kunsti kui valdkonnaga, juba valmis mõned joonistused, ja 2. „oil pastels“ ja eile valmis esimene akrüül („Die Vase“) ja täna teen teise ka (Tolkien: „Gondlolin“). -- Seega lõpuks alustasin ka oma „kunstis kui valdkonnas“; ei tea öeldagi, mis ometigi ei võinud sellega möödundu suvi samuti tegeleda?! Kuid nüüd on algus tehtud ja nii mõnegi akrüüli-pastelli jõuan selel kahe kuuga siin maal veel valmis teha! JA praegu arvangi nii, et olen siin veel umbes 7-8 nädalat. Juba on möödundu 1 septembri-nädal. Kuid ikkagi olen siin veidi alla 2. kuu veel kindlasti. Praegu mõteln, et võiks siin kenades oludes elutsedes tulla kogu täielik oktoobri kuu, 1. selline siin maal...? (Ja prageu isegi, et: jääda siia pühapävani, 04.11. ...?). Lugenud olen iga päeva, pea 6. aastat juba ometigi. -- Sai alustatud juba selle „Phantastische Zeiten“ (15. autorit, 10. veel, 09. sks. k. lugemine, jätkates). Siis sai lõpetatud Hermann Hesse & „Narziss und Goldmund“. Ja täna siis alustasin itaalia filosoofiaga som.k. -- Gianni Vattimo & „La società transperente“ („Läpinäkyvä yhteiskunta“). Seega loen praegu soome ja saksa keeles hoopiski, mida pole ka ammu juhtunud. KUID soovides endale kena sügist sellest alanust...!
Tänasega olen siin Raplamaal veetnud juba 113. päeva ja ööd sel aastal kokku. Eilik siis 16. pikka nädalat homsega. JA see aeg on siin erinevalt kujunenud. /---/ Viimane nädalavehetus oli siis kunstiga sisustatud ja nõnda ka jätkates sel sügisel. Juba tänagi maalin jällegi taas... JA vahepeal tekkis ka mõnetine huvitatus resimisest kui sellisest? -- (See K. J. nimelt vahest plaanib isegi Hispaaniasse...?! -- Kuid esmalt veel kahtlane, ilmselt mingi „private friend“ seal vaid teda ootamas.) KUID veeta see september ja kogu oktoober kenasti maal. Siin saab loodetetavsti vaid kena sel sügisel olema. Ja siis alles novembri algul linna, ja siis 7. korteritalv, millel ei ole küll mingit mõtet, kuid millega peab ilmselt , kahjuks arvestama ...? EI ole ju tõenäoline elu esimene maatalv...?! //-- „Psühhologie als solche“. -- Oleks lihtsam, siis oleks kõik võimalik ka muidugi just ennekõike see esimene maatalv. Kuid psühholoogia vaevab endiselt ja ole ilmnenud märke, et see hakkaks lõppema või nii kuidagi...? Niisiis pole midagi teha, ja loota vähemalt tulevikust kõike head....? Ei soovinud endale sellist möödunud dekaadi, kudi see ei olnud valida muidugi. Hea, et veel niigi hästi on tegelikult läinud kõigiti. Edu alanud sügisel kõiges...!8 -- Soovides kena sügist ja head, toimekat aega, kuid rahulikku ja meeldivat!
__________________________________

15. september.
Kirjutades siis 3. korda sel sügisel. Täna on siis sepetembri, kui eismese sügisese kuu keskpaik. Seega juba 1/6 sügist juba läbi. Ja see september on kenasti möödunud siin maal. Viimased päevad kohe eriti kenasti. Ilmad on veel soojad, hämmastav tõesti, kuid septembri eismene pool oli väga soojad ja päiesepaistelised ilmad. Jäädes siia sel aastal kindlasti ka kogu oktoobri kuuks. (Praegu arvates, et alles 04.11. linna). Päevad mööduvad rahulikult, loen palju (nagu juba viiamsed 6. aastat!), kirjutan hoolega, on palju kirjutada mul veel tõesti. Viimasel ajal olen ka maalima hakanud, selliste tegevustega ka siin jätaktes hiljemgi. See näib tuelvat kena sügis siin maal veeta..?. -- JA viimastel päevadel on tekkinud positiivsem nüanss, ühe uudse ideega seoses. Nimelt: äkki läheks sel sügisel mõneks ajaks isegi HSIPAANIASSE...?! -- Selline idee on tekkinud ja näivalt selle ka (koheseid psühholoogilisi) positiivseid kaasumusi. Nimelt See pr. Kadi plaanib vahest tõestis ügisel Hispaaniasse minna, ja mina olen juba (mitmes mailis) ilmutanud huvi kaasa minemisega seoses. Raha ju selleks oleks ja oleks ka pealehakkamist ometi ju kõigiti. Kuid veel ei tea midagi konkreetsemat, isegi ei tea, mis Hispaania linnaga on tegemist, millal oleks minek ja mis tingimustel seal elu mööduks. KUID huvitav ja ootamatu idee tõesti: veeta vahest kogu järgnev talv seal kaugel Lõuna-Euroopas. Viimased päevad (ja ööd, unenäod) on selle ideega seoses olnud eriti kenad kohe kõigiti. Järelikult siis huvitav idee kui selline. ON oodata kena sügist siin maal. Esimest korda jään sel sügisel kogu oktoobriks maale. Alles novembri alguses siis linna. Soovides endale kena sügist siis kõigiti...!
Olen olnud tänasega siin Raplamaal juba 118. päeva ja ööd. Ülehomsega juba siis 17. nädalat sel aastal kokku. JA see aeg onb küllatki kenasti (muidugi!) kujunenud ja möödunud. Põhitegevuseks oli sel eelnenud suvel lugemine, kuid ka kirjutasin üsna palju. Nüüd sügisel jõuab veel ka maalida kenasti. JA nõnda mööduski elu 37. suvi mul kuidagi siis ometigi. Nüüd sisi elu 37. sügis edukalt alanud. Lugemisest: lõpetasin muidugi G. Vattimo & „La società transparente“ (sel sajandil pole lugenud, ega noid filos. koopiaidki ju tegelikult mitte?). Pooleli on septembri sks. k lugemine: „Phantastische Zeiten“. Läbi lugeda ka „Täheatlas“ ja vahest ka CC/DJ IX .osa. [Sai ilmutatud huvi üle aastate ka selle SPA-de võimalusega seoses, kuid vahest polegi see eriline ja konkreetne võimalus; uurida muidugi lisaks. Sai isegi (7. aastat hiljem!?) huvitatud veidi kunagisest töökohas: „Firetrust Ldt“, New-Zealand, Christchurch. Vaevalt, et sellest midagi tuleb. JA muidugi nüüd sügisel ka hoolega tutvumiskuulutustega tegeleda. Muidu läheb kenasti, vahel olen üksi, pool nädalat ka mitte. Kogun raha, kuid saan hästi hakkama]. Huvitav, mida kirjutan siia järgmine krod sellest HISPAANIAST kui võimalusest...? Sõltub Kadi järgnevatest kirjadest. See oleks ju reaalne variant ja midagi selles reisiplaanis ka haaravat. Viimased päevad (ja ööd ja unenäod) on eriti kenad olnud. Muidugi, milleks oodata veel aasta ja siis alles maal talvel üritades. Vahest tõesti hoopis lennata Hispaaniasse ja siis on kõik järgnevad aastad (maal või linnas) midagi vaid kenamat...?! Edu siis sellel sügisel siin maal! Ja vahest tõesti siis hoopiski: Hispaania...?
______________________________

20. september.
Seekord siis siiagi taas kirjutades. On juba septembri teine pool. Ilmad on veel soojad, kuigi õues on juba sügist tunda, lehekuld ja nagu ikka need rahulikud ja võrdlemisi kenad viimased septemrbid on olnud. Päevad on veel soojad ja päikesepasitelised, kuid õhtud juba jahedamad ja ööd ilmselt külmad... Plaanis on siin sel aastal veeta kindlasti kogu septembri kuu (nagu viimastelgi aastatel) ja sel aastal siis esimest korda veeta siin maal ka kogu oktoobri kuu. (Praeguste plaanide kohaselt linna alles 04.11. ja vahest siis vaid nädal seal Nõmmel ja siis selgub mis edasi.) Ilmad on kenad ja poolteist kuud siin maal kindlasti veel. -- JA selle Hispaania kohta ei oska midagi positiivset enam mainida, loobusin sellest mõttes juba eile, kui sai sellele pr. Kadile vastu kirjutatud viimati. See Hispaania-idee oli vaid pealiskaudsel esmapilgul midagi intrigeerivat, järele-kaalumisel ja -mõtlemisel seal enam midagi huvitavat ei leidnudki. [Muidugi, Hispaania ja Màlaga linna lähedal maja, paar km Vahemerest. Kuid mingite nn. „eesti asotsiaalide“ uberik, pole seal ei elektrit ega vett, ega muudki viiskaks ja normaalseks elutsemiseks tarvilikku. See Hispaania paistab olevat üsna vähetõenäoline variant praegu. Vaevalt, et see pr. Kadi ka enam (peale eilset kirja) midagi intrigeerivat oskab vastu kirjutada. JA sellest pole midagi: vaid 1-2 nädalat natuke sellise reisi idee mind intrigeeris, rohkem aga mitte. Ei huvita isegi Lõuna-Hispaanias ringireismine ilmselt ja Põhja-Aafrikast vähe head kuulda olnud viimastel aastatel. Lihtsam on mul maale jääda, paljugi viisakamtes oludes. JA tean ju, et väljamaal pole ka lihtne, kui lähe sinna ja ei viibi seal enam-vähem korralikes oludes; olin ju 13. kuud väljamaal ja kenasti, kuid siiski põhjendatul ja viisakamal kombel]. Lihtsam on maale jääda ja sügiseks siia maale ka jään, kuni novembri alguseni. Edu ja kõike head siin selleks sügiseks maal kõigiti...!
See suvi on läbi, juba on septembri teine pool jooksmas. Ilmad veel nagu ikka „indiaani-suvel“, päikesepaistelised ja soojad, kuid õhtud muutuvad järjest jahedamaks; tuleb hakata siin kütma, kuid see lihtsasti võimalik... // Loobusin eile ametilkult sellest Hispaania-ideest (Màlaga, Alicante-Valencia). See ei sobi ju tõesti, end kehvadesse oludesse ümber-paigutada, kuis el vähimatki kasulikku efekti ka ei ole. Sest olen ju kaugel Euroopas elanud ja veelgi kaugemale reisinud... (2001-2003)! // Suvi möödus lugedes (iga päev lugesin nagu viimased 6. aastat juba!) ja kirjutades kenasti. Kunstiga tegelesin seni üsna vähe, kuid küllap jõuab veel sedagi (söega, pastellidega ja akrüülidega!). Viimasest lugemisest: jätsin (ajutiselt?) pooleli selle sks k. „Phantastische Zeiten“ ja alustasin (Hispaaniaga seoses?) selle eismese ing. k. rmt.-ga sel saj. sisuliselt. -- Sheri S. Tepper & „King`s Blood Four“ (C:1983, New York); selle sept. lugemine, ing. k. ometigi ka lõpuks! (Sks. k. lugesin läbi umbes 4. rmt. Nüüd viimasel ajal, hiljuti.) Viimaseks rmt.-ks oli ka J.B. Harris´e (John Wyndham´i) & „The Day of the Triffids“ (viimati 04.´012 & järgmine kord: 05.´013!). Järgnevaks: jätakata ing. k.-ga ja siis see U.S. Autor nagu Dashiell Hammet. // Hsipaania huvi on kadunud, jätkates lugemise ja kirjutamise ja „kunsti-loomega“. [Ja huvituda sel sügisel ka tõsiseltki esimest korda kõikvõimalikest tutvumis-kuulutustest neti-teel. Ligi 20-30 tutvumiskuulutust ometigi läbi vaadata ja end registreerida. Kindlasti leian ühe kena eesti neiu kunagi, kellega saab aega veeta nii maal kui linnas! Lootma peab. Praegu pole ühtegi neiut, kes veidigi huvitaks: pole ju mingit seost nendega nagu Kadi ? Hannela ?? Viktoria ???, jne. (=Sic!). Üle-eilsega olin maal olnud juba 17. nädalat sel aastal. Seega kokku juba: 123. päeva ja ööd tänasega. -- Edu kõiges järgnevuses, sel sügisel siin maal, kuna siia ma jään sel sügisel veel kauaks, kauemaks, kui ühelgi varasemal sügisel! // Psühholoogia -- ?! -- Muidugi, see psühholoogia vaevab mõneti juba tosin aastat, kuid üritades ikka võimalikult viisakaks ja korrektseks jääda ja seda kohel igal juhul, see on nõutav tõesti. Üldiselt on hakkama saadud kuidagi ka nonde kõikide viimaste suvedega ja talvedega (6. aastat peale nn „väljakolimist“); ja loodetavasti saab hakkama ka edaspidigi. Praegu pole ühtegi preilit kahjuks aga küllap ma neid veel leian kuidagi järgnevuses. Saab hakkama selle sügisega siin maal ja kui tulebki (järjekorras juba 7.) korteritalv, siis saan hakkama sealgi. (= Vähendada lihtsalt ainult n-ö „verbaalset“ ja „likviidset“ hõivatust ja tarbimist; ning edeneb vaid kenasti järgnevuseski!) -- Ja ka järgnev mai ja järgnev suvi ja sügis tulevad maal veedetuna kindlasti pigem kenad. JA kunagi jään siia maale, väga kauaks, vahest isegi aastateks. Seega: edu kõiges järgnevuses ja seda igas mõtes...!9 --- Edu ka Tõnise perele, praegusel erilisel ajal...! Kõike head neile! EDU!
___________________________________

25. september.
Kirjutades siis siin ja praegu, selle septembri kuu juba lähenedes oma lõpule. Eelviimast korda kirjutan siin septembris. JA tuleb mainida, ets ee lõppev september oli pemaiselt vaid kena kuu, kindlasti parem kui eelmine kuu august, seega parem kui ükski eelnenud suve kuu. Nagu harilikult on mul sügised kenamad olnud kui nt. kevaded, eri põhjustel. See september jääb ilmselt vaid kena kuuna meelde. JA esimest korda on sel aastal plaanis jääda siia maale kogu oktoobri kuuks, mis samuti möödub siin, (ilmselt sarnaselt septembrile) maal vaid kenasti. Praeguste plaanide kohaselt linna alles novembri algul (04.11, ja 05.11 dentist). Seega: kena sügist siin maal endale soovides. Ilmad on muidugi septembri lõpuks juba jahedaks muutunud, väljas õhtuti ja öösel muidugi üsna külm (kuid kütmisvõimalus olemas, mida ka kasutada). Üldiselt oli septemrbi esimene pool üllatavalt soe. Niipaljut ilmast. Jätkates siin maal nagu ikka igapevase lugemisega, kirjutada nüüd septembri viimasel 6. päeval iga päev ja jõuan siin ka oktoobris kenasti lugeda ja kirjutada (lõpetan oktoobris mõne artikliga). Tegeldeda ka oma „kunsti-huviga“; sel sügisel siis söejoonistused (palju, alates 1999 aastast pole söega ju joonistanud) ja ka akarüülid (u. 7.8 kokku?). Olen siin sügise poole rohkem ka üksi (nt selgi nädalal). Üldiselt läheb hästi, Tõnni peres on ka lähenemas tähtis sündmus. Soovides neile edu. // Hispaania-reisi mõtet pole enam edasi arendanud. Alguse stundus küll olevat huvitav idee: ikkagi Hsipaania, ja Màlaga lähedal mingi elamise võimalus, minna kaugele ja kauaks ja lihtsamini kui harilikult minnakse. Kuid kainemal kaalutlusel ka negatiivseid nüansse (ikkagi „maja hõivamine“ ja nn“ restoranitoit“ jm., ei tea mis seltskond, jne). Seega täna Kadile kirjutades erilist indu üles ei näita, jätta mulje, et otsustamisega on aega ja uurdia seonduvat. Viimasel ajal olen Hispaania võimallikkuses kahelnud (peamiselt nn „psühholoogilistel“ põhjustel, milledest lahti ei saa nõnda kahjuks, kuid mis võivad elu seal kaugel nivelleerida mõtetuks isegi absurdsel kombel). Kuid võtta Hispaania-ideega endale kogu oktoober aega otsustada ja järele mõelda veelgi.
Tänasega olen siin Raplamaal olnud juba 127. päeva ja ööd, elik siis täpselt 18. nädalat sel aastal juba. Möödus kuidagi see suvi, kuigi üle-eelmine suvi oli ilmselt kenam. See september on kenamini möödunud kui suvised kuud, seega veeta siin oktoober ka. (Hakata maisid ja oktooberid maal veetma edasistel aastatel). Siis vaid u. nädal nn. „endises kohas“ ja siis tuleb järjekordne korteritalv (juba 7.), pool aastat Männikul ja mai alguses `013 maale tagasi ja siis jäädes siia kauaks, talveks, kaheks suveks, jne. Lugemisest. -- Pooleli on üks sks ja ing k. rmt (mida mõlemat lugeda oktoobris palju just jõuan). Sai läbi loetud John B. Harris/Windham & „The Day of the Triffids“. Siis sai läbi loetud U.S. Autor nagu Dasiell Hammet & „tHe Glass Key“ & „The Thin Mann“. Eelmine lugemine oli Ottfried Preussler & „Krabat“. Praegu pooleli A. C. Clarke & „The City and the Stars.“ Lugeda on erinevat, võtta ette midagi kasvõi mahukamat oktoobris, vahest ka need 2. prantsuse filosoofi. JA üritade siis ka söega ja akrüülidega veidigi selgi sügisel. Esteetikat vaevalt palju redigeerida jõuab, kuid selle aasta lõpuks olgu siiski kaante vahel. Leidsin ka avaldamise võimaluse netis, (blog´i, esilagu pseudonüümi nagu „Miikael Laaneots“ nime all), kuhu hakata paigutama läbi loetud (EHI) filosoofilisi esseid. Tegeledes ka tuvumiskuulutustega järgenvad kuud, on vaja läbi töödelda kõik need vastavad võimalused netis, kui üldse veel midagi leida on siis selle korteritalve jookusl ehk midagi „vastavat“ ka leian. Üldiselt arvan, et järgmine aastaring on juba teada, vahest ka järgnevad. Lõppkokkuvõttes jään ikkagi maale, siis aasta hiljem on see juba täiesti ilmne ja nõnda lõppeb „kogu see mõtetus“ (=“Wofür eine Unisinn wäre dass?!“). Hispaania on ideena muidugi väga kena kuid praktikas kaasneksid sellega absurdsed psühholoogilised fenomenid, mis nivelleeriksid kogu selle potentsiaalse ettevõtmise võimalikud positiivsed psühholoogilised aspketid nullini. Lihtsam oleks sellisel juhul juba selleks talveks maale jääda?! (Kuid aasta hiljem siin remont tehtud, 4. tuba ja saun ka ehk valmis; see „majavamm“ lükkas lihtsalt 1. maatlave aasta võrra edasi). Kuid ka talve-korteril omad (psühholoogilised) positiivsed eelised kuivõrd teataavd psüühilised tendentsidehk väheneksid...?. // Psühholoogia on endselt nagu ta olnud on need tosin aastat. Kuidagi saab hakkama, kuid kohati tõesti eemaletõukavat ja vastumeelset tõesti kahjuks. Mingit lahendsuvarianti eislagu ei olegi, vahest aga aitab seegi kui oletada järgnevat aatsaringi ja hoida ka end hõivatuna võimalikult iga päev. Peaksin olema ka harjunud kogu selle „psühholoogiaga“ juba põhjalikult: ikkagi tosin aastat juba nõnda möödunud, (etnoloogia vallas ehk loodetavasti piirdub dekaadiga, säiltada korrektsust selles mõttes, see on isegi primaarne mõneti tõesti!). Kuid ka unenäod on normaalse inimpsüühika osa ja maganud olen hästi kõik need tosin aastat igal ööl ju ometigi. Vahel aitab see, et tean arvestada juba järgneva aastaringiga ja igapäevane lugemine (nagu viimased 6. aastat juba!) ja muu mõistlik hõivatus, tulevad ehk samuti kasuks. Edu ja hakkama-saamist ka selles vallas nagu psüühika ja kõike kõige paremat siis tulevikuks! 10
________________________________

30. september.
Kirjutades siis täna selle aasta septembri kuu viimasel päeval. Homsega alagab siis oktoobri kuu. JA ülehomme, teisipäeval olen maal olnud juba 135. päeva ja ööd, elik siis 19. nädalat sel aastal, siin, Raplamaal. EILE oli tähtis sündmus, -- TÕNISE ja EVELYNI peresse sündis teine laps, tütarlaps, kellele pandi nimeks IDA...! --- See oli tähtis sündmus tõesti, kõikidel sugulastel oli siiralt hea meel, kõik olid nii elevevil. Ema sai siis juba 3. lapselapse endal eometigi, tal kindlasti nii hea meel selle üle. Nagu kõigil sugulastel muidugi. See tähtis sündmus leidis aset siis eile, laupäeval, 29.09. 2012. -- Laps sünids kelle 13.00-13.30. vahel päevasel ajal. Ema ja lapsega on kõik korras, kosuvad selles asutuses kenasti. Isegi naispere pole veel titat näinud, kuid kõik on kõige parimas korras muidugi. JA täna on juhtumisi ju ka TÕNISE 36. aastane sünnipäev, niisiis: päev enne oma 36. sünnipäeva sai Tõnn teist korda isaks. On alles planeerimine!, nii täpselt ajastatud. Vennas sai siis torda sünnipäevakingi tõesti, mida ju muidugi harva juhtub. Tütreke IDA tal siis ka Kaalude tähtkujus, nagu ta ise, nagu oleks olnud vanaisa ja üks vaaremadest. -- SEE oli suur sündmus, ilmselt selle 21012 aasta tähtsam sündmus üldse meie peres ja see kujunes vaid kenasti. (Kuivõrd nagu ikka, kuna inimliik on ju olemas tõesti). See oli siis väga erandlik nädalavahetus see praegune, laupäeval sündis Tõnise teine laps ja ja täna on tal endal 36. aastane sünnipäev. -- Oli vaid kena see tähtis sündmus sel aastal ja kõik kujuneb järjest kenamini. [Laupäeval nägin korraks elevil naisperet, õhtul tuli siia Kaldasse ootamatult Märt, kellega sai räägitud ja nalja-juttu aetud. Täna nägin siis tänast sünnipeävalast ja värsket isa nagu Tõnist ka isiklikult. Varsti astuvad veel siit läbi enne linna minekut. Tõnn muuseas ka uue auto omale ostnud: „NISSAN“ linnamaastur (u. 5ooo.- eur!); endine auto („Volkswagen Golf“) läheb Märdile (u. 5oo.- euri eest).] -- Seega kujuneb peres praegu need lood vaid kenasti kõigiti, mille üle on siiralt heameel...! Nõnda on lood praegu, selle septembri lõppedes aastal nagu – MMXII – paremini ei saaks ju enam kujunedagi!
Varsti (ülehomme) olen maal olnud juba 135. päeva elik siis 19. nädalat. Plaanis on maale jääda veel u. kuuks ajaks (üürnik pidi see aasta minema Hispaaniasse juba oktoobri lõpul ja juunis varem tagasi tulema). [SEEGA sel aastal selle nn. „endise koha“ perioodi ei tulegi, olen siin maal oktoobri lõpuni niikaua, kui see Valdeku tn. korter tühjaks jääb. Ilmslet otse korterisse sisi oktoobri viimastel päevadel (nt. 28.10.?), või siis jääda maale kuni novembri alguseni siiski (04.11.?); -- sõltub kuidas kujuneb, võimalikud on variandid. Aga varsti panen dentisti aja kirja ja just 05.11. siis ilmselt tõesti. Sel järgneval nädalal saan ka oma viiamse parema testi näidud teada, siis oskan tulevikus ettevaatlikum olla.] KUID see september oli üldjoontes ka kena kuu, eriti kena oli nüüd muidigi selle kuu lõpp, kuid kogu septembriga võib rahule jääda. See esimene sügisene kuu sel aastal oli ju muidugi kenam kui selle aasta kevadised kuud ja kenam ka kui selle aasta suvised kuud.
Kuid kuidagi sain siin maal hakkama kõik need 19. nädalat. JA kuu aega plaanin siin rahulikult veel veeta, küttes, lugedes, palju kirjutades ja veidigi maalides. Selle sügise eisimesed 2. kuud mööduvad siin maal siis ilmselt kenasti vaid kõigiti. Oktoober tuleb kindlasti sama kena kuu kui september oligi vahest isegi kenam. Lugeda iga päev ja oktoobris kirjutan ilmselt rohkem kui ühelgi kuul varem (ja hiljem?) sel aastal. [Mingeid erilisi plaane ei ole, väljamaale sel aastal ei lähe; ei veetle Kadi ja Màlaga, ega muidugi ka mitte see Pr. Elsa „allüürniku“ variant Alicante lähedal. Järgmine suvi telgi (ja mingi kena neiuga?!) Hispaanisse või Itaaliasse?! // Märdile kirjutan järgmises kirjas mitte enam THC-st, vaid hoopis niisugusest eilsest ootamatust mõttest/ideest, et kuidas 8oo.- eur kuus teenida on võimalik. ET kas on ka keeruline töö, jne. See oli eilne juhuslik idee, järgmine kord siia kirjutades tean selle kohta juba rohkem!]. OLI kena kuu see september. -- See oli tähtis nädavahetus see praegune, Tõnise ja Evelyni tütar ometigi, tänaseks, Tõnni sünnipäevaks umbes pealegi...! -- JA homsega algab oktoober, millega kindlasti vaid kenasti hakkama saan kõigiti muidugi!
_________________________________

KOKKUVÕTVALT: SEPTEMBER – MMXII
01.09. 2013.
Kirjutades siis täpaselt aasta aega hiljem, tänasega alnud septmbril 2013 aasta aega varasemast ajast elik siis septembrist 2012. See aastaring on möödunud sellest ajast, ja 1 x kirjutades sellest ammusest kuust. Paistis päevikust, et see september eelmisel aastal oli pigem kena kuu. Lugesin siin maal hoolega. Olin saanud tervisega seoses rahustavaid uudiseid (augusti lõpu test oli täitsa korras!). Põhitegevuseks oli ka aasta aega tagasi lugemine. Peamiseks, millega september 2012 hiljem meeld ejääb, on see, et alustasin blogiga (21.09.´012), millega praegui tegelenud juba üle 11 kuu. Blogi lugejaid/vaatajaid on juba u 1500, 38 riiki ja kõik kontinendid. Avaldatud on 27 esseed, ligi 400 lk filosoofilist teksti. See on alles 1 blogi, nüüd, aasta hiljem, samuti septembris alustan ka blogiga nr 2. See oli pigem kena kuu see eelmise aasta september. Peamiseks oli muidugi see, et Tõnni perre sündis uus laps, tütar IDA (29.09.´012). See oli muidugi rõõmustav sündmus kõigile lähedastele. Siis lugesin palju, alustasin blogiga ja sündis Tõnni 2 laps. Selline oli peamiselt see september aasta aega tagasi, eelmisel aastal.
TÄNA sega olen maal olnud juba üle 110 päeva sel 2013 aastal. Tulin siia mai keskel, ja kuidagi see suvi ikka möödus. Oleks võinud muidugi parem olla, kuid hea, et niigi möödus. Põhitegevuseks oli lugemine, kirjutamist oli vähem. Tõlkimisega sel suvel ei õnnestunud (natuke tõlkisin üht Fr. N. teost, kuid selgus, et asjatult); pole tegelenud ka kunstiga (kuid 4 sügis siis akrüülidega?!). ALLES eile, suve viimasel päeval käis külas VICTORIA, polnud teda ammu näinud. Oli kena meil lõkke ääres vanu aegu meenutada, kena tüdruk, kuid tal austajaid ilmselt teisigi? Linna lähen alles septembri lõpul (22.09. , selle aasta 2 test), ja siis tulen veel maale tagasi ka. Vahest oktoobri lõpus ka varem linna. JA vahest novembri alguses ka mingi SPA külastamine (Keila?). Üldiselt tuleb siis järjekordne korteri-periood. See suvi on siis läbi saanud, alanud on sügis 2013. Need aastad mööduvad nii kähku (Vicit tean juba 4,10 aastat ometigi!?). See dekaad on lihtsalt nõnda kujunenud. Vaaadata kuidas kujuneb edaspidi...
SEPTIEMBRE 2012. -- See oli siis täpaselt aasta aega tagasi, pragusest arvates, kui siin kirjutan. Oli rahulik kuu, see kuu, aasta aega tagasi, lugesin (4 keeles!) ja alustasin blogiga elus esmakoprdselt. Sündis Ida Liibek. See oli rahulik kuu, ehk tuleb see septmber ka rahulik kuu, siis oleks aastaring üks jälle läbi saanud. Eelmine aasta oli 1 aasta kui maalt otse Männiku korterisse läksin (03.11.´012); sel aastal tuleb ilmselt kerge viibimine ka „külas nr 1“, nagus see oli (okt-nov) 2011. Ilmselt on see selleks aastaks parem variant. Ilmslet oli eelmise aasta kevad kehva ja suvi sellevõrra parem. See aasta aga vastupidi: kevad parem ja suvi kehvem. KUID üldiselt on siiski hakkama saadud nende aastatega. Olen siin sel aastal kuni septembri lõpuni (22.09.) ja tulen oktoobriks tagasi. Ilmselt on hilis-sügised 2011 ja 2013 natuke saranased, sest ilmselt veedan ka käesoleval aastal hilisügisel veidi aega Nõmmel. Tuleb ainult kasuks, maal ei tasu üksi külmetada ja Männikul jõuan olla. EILE nägin VIKIT; kuid ei tea, kas meil kooselu tulevikus plaanis on, lihtsalt hea tuttav, tüdruk-sõber, kena neiu...? EDU siis soovides tänaseg alanud sügisel 2013. Ja sügisele järgneb siis talv. JA saan hakkama kenasti, järgnevad aastad on juba ähmaselt teada, kuidagi need ikka kujunevad kenamini. Edu tänasega alanud sügisel 2013...!
_______________________________

Octubre: 2012.
_______________________________
Shakespeare: „Kuningas Henry IV“, 2. osa. („King Henry IV“, 2. part.)
... On inimeste elukäigus mõnda,
mis möödund aja pahet kajastab;
kes seda märganud on, see ennustada
üldjoontes tabavalt võib neidki asju,
mis sündimata nõrgas algmes veel
ja mille idud ajalaekas on.“ (III, 1.) (Lk.: 388.)

5. oktoober.
Kirjutades siis siia praegu esimest korda sellel teisel sügisesel kuul nagu oktoober. See kuu on siis juba alanud ja september on läbi saanud. Kuid see september oli juba küllatki kena kuu, kui selline. Lootes oktoobrist ka midagi kenamat. Praeguste kavatsuste kohaselt lähen linna (7. korteritalveks) oktoobri lõpus (vaevalt, et 04.11.); seega on jäänud maal veeta sel aastal u. 3.-4. nädalat veel. Olen veetnud siin mai lõpust juba palju aega ometigi, mis aeg on ka erinevalt kujunenud. Kuid sain hakkama selle (7. suvega) perioodiga siin maal. Eks selgub kuidas kujuneb (7. talvel) seal korteris. Oktoober on kenasti alanud. Septembri lõpp oli eriline: T. ja E. said oma teise lapse (IDA = 29.09.2012), ja T. sünnipäevaks umbes seda samuti. See oli muidugi eelmise kirjakoha tähtsündmus, muidugi ikkagi: tähtis südmus kõigle sugulastele. Kõik sujub, T. just helistatud, eriline aeg, kuid kujuneb kenasti vaid. // Sain hakkama suvega ja oli seal head ja kehvemat. September oli juba kenam kuu, eri põhjustel. Oktoobrist oodata sama. Vahest olen vaid alla kuu siin maal; kindlasti, üle kuu ma siin ju muidugi ei ole tõesti. Aeg möödub siin lugedes, nagu viimased 6,5 aastat juba iga päev. Lõpetasin aeglaselt A.C. Clarke´i; täna lõpetasin ka järgneva rmt. Nagu Isaac ASIMOV & „Foundation“. Olen hakanud palju kirjutama, sept. viimane nädal kirjutaisn rohkem. Lõpetades mõned (juba 2. aastat pooleli olevad!) artiklid sel kuul. Kirjutada ka okt.-s üsnagi palju, selle maaperioodi lõppedes. Maalinud olen vähe, kuid veidi veel jõuab. [Tegelenud olen ka oma Blogiga: avaldatud juba B.A.-Thesis & 3. filos. Esseed (EHI) + matricel ja CC tsitaadid. Tegeledes ka Date-pages´iga ka okt.-s. Plaanis on filosoofiline esteetika soome k.-st avaldada samuti sel aastal juba Blogis, kritiseerimiseks ja täiendamiseks.] Seega tegevust jagub sel oktoobril siin veelgi, selle aasta maaperioodi lõppedes.
Varsti juba 140. päeva maal veetnud elik siis 20. nädalat sel aastal kokku. -- See oli pikk aeg ja sai sellega ka kenasti peamiselt vaid hakkama samuti. Põhitegevuseks oli ka sel maaperioodil lugemine,kuid jõudis ka üsna palju kirjutada ometigi jällegi; maalida jõudis vähe, kuid ehk jõuan veelgi? Nüüd on juba õhtud külmad ja pimedad, oktooberi algus, puud nii värvikirevad, nagu siin jalutades selgus, kõikvõimalikud kirevad värvuse toonid sügseselt jahedas õhus... // Ilmselt siis oktoobri lõpus otse Männikule (see aasta „endisesse kohata“ ei satu kuigivõrd); seal Valdeku korteris siis plaanis samuti palju lugeda (juba autorid välja mõeldud). Saan hakkama seal korteris sama hästi kui varasema 6. talevga. // Väljamaale sel aastal ei lähe, nood variandid polnud ikka sobilikud. Veeta siis siin rahulikult sügist (ja vaadata, et siin ära ei külmetu.) Viimased nädalad siin maal veeta, viimased 3.-4. nädalat umbes veel, vähem kui kuu siin veeta jäänud igal juhul. Kuid veeta see maaperioodi lõpp siin kenasti ja rahulikult, lugedes, kirjuatdes ja maalides. Siis algab jälle see linna-elu. Maatlave peale vist ei saa sel aastal veel mõelda, kuigi veidi veel võib, mõelda...? Siiski on palju tõenäolisem see korteritalv, nagu olnud paljud varasemad. Eks siis selgub, kuidas kujuneb, edu soovides, igas mõttes... Veeta see oktoober veel kenasti maal ja ilmselt kujunebki siin kenasti vaid...
______________________________

10. oktoober.
Seekordne kirjapanek siis teist korda oktoobri alles üldse. On varsti juba teise sügisese kuu keskpaik. Olen kenasti siin maal, veel alla kuu aja. September oli muidugi juba kenam kuu. Esimest korda veedan sel aastal maal kogu oktoobri, linna lähen alles novembri alguses (04.11.). Siis järgneb pool aastat seal Männikul, kuid seal ju hakkama saadud juba 6. varasemat talve. Ilmad on juba jahedad siin maal, kuid saab muidugi kenasti hakkama. Õhtud on juba üsna külmad ja järgmine nädal (juba!) pidi isegi lund hakkama sadama... Eredad sügisevärvid puulehtedes, jahedad ilmad, vihmased, ja külmad ööd juba. Kuid ikkagi veedan esimest korda oktoobrit maal. Jõuan seal linnas siis novembris ja talvel ja kevadel veel palju olla. Võtta endale teadmiseks, et edaspidi hakkan alati kõiki mai ja oktoobri kuusid maal veetma. Siis nagu ikka: veedan pool aastat linnakorteris ja pool aastat siin maal. Ilmselt see on ainuõige lähenemine tuleviku tarbeks. // Muidu siin rahulikult veelgi aega veetmas, lugedes, kirjutades ja maalides, nagu ikka. Seega kenasti veedetud aeg. Juba september oli kenam kuu ja oktoober ilmselt ka selline kujunemas. Lugenud olen sel korral maal iga päev (nagu juba 6,5 aastat ometigi!) ja ka kirjutada on jõdnud üsna palju; ning juba 4. akrüüli valmis (mõned veel + söejoonistused, talvel tegelen pastellidega). See sügis tuleb samuti rahulikum aeg, nagu need sügised on mul rahulikumad olnud kui nt. kevaded. Kordaminekuid siis igas mõttes!
Olen olnud siin Raplamaal, Rapla vallas, Kalda talus sel aastal juba 143. päeva elik siis veidi üle 20. nädala. Ja plaanis on siin maal veeta aega kuni nov. alguseni (04.11.); siis pooleks aastaks linnakorterisse. Seal saab samuti kenasti muidugi hakkama, lugedes järgnev talv ja kevad rohkem: Zelazny, Tolkien, Adams, Herbert, Pratchett, jne. (üle 2 talve ka raamtukogut väisates). Praegu loetud viimased rmt.-d: Isaac Asimov & „Foundation“ & (täna lõpetatud) „Second Foundation“. Eelmine raamat oli Jean-Babtiste Rossi (alias: Sebastien Japrisot) „La Dame dans l´auto avec des Lunettes et un Fusil“ (Paris, 1966). Järgnevaks ilmselt need 2. prantsuse filosoofi, -- Giles Deleuze & Felix Guttari, ja siis Castaneda IX osa. Jätkates ka hoolega kirjutamisega, osad artiklid kuuluvad oktoobris lõpetamisele. Ja mõned akrüülid tuleb ka veel maalida. SEEGA nõnda ilmselt kujuneb see jahe ja värviküllane sügis siin maal, see esimene oktoober mille tervenisti maal veedan. Ja siis novembri alguses linna ja siis veel üks korteritalv. Väljamaale lähen järgmine aasta (kruiis ja/või Itaalia). Seega soovides edu järgnevuses nii mõneski mõttes. Edu siin kuu umbes veel maal ja siis pooleks aastaks korteris Männikul. Edu kõiges!
Psühholoogia kui selline. On plaanis olnud kirjutada psühholoogiast võõrkeeltes kuni selle aasta lõpuni. Mõnes arusaadavamas keeles rohkem, mõnes arusaamatus keeles teisti. Ja psühholoogiast avameeleslt kohati vaid niisugustes võõrkeeltes, mida ei mõista ja mida tülikam tagasi tõlkida. See päevik ei ole muidugi psühholoogiast avameelselt kirjutamiseks mõeldud, kuid lühidalt ja ääriveeri võib siiski mainida. SEDA, et psühholoogia on ka sel sügisel paremaks hakanud kujunema. Kuigi need 2. viimast suve olid nagu nad olid ja 3. sügist. See viimane suvi kuigi kena ei olnud, kuid kevad oli veelgi kehvem. See sügis on juba jälle veidi kenam ja ehk tuleb kena ka järgnev talv. See psühholoogia on vaevanud kuid ka samas lõbustanud pelgalt samuti teisalt: mingi psüühilise aktiivsusega tuleb ilmselt veel kaua arvestada, seega varuda kannatust endale. Ja ega see feminiinne psüühika eriti ei sega olelemist. Seega: edu selleski mõttes igati!
_______________________________

15. oktoober.
Täna on siis selle sügise nagu 2012 keskpaik, pool seda sügist on siis läbi saanud. Olen olnud sel aastal siin Raplamaal juba 148. päeva ja ööd, elik siis homsega juba 21. nädalat. See oli pikk aeg aj see möödus erineval kombel mõneski mõttes. Kuidagi sain hakkama selle möödundu suvega aga see sügis esimene pool on kujunendu kenamini kui suvi oligi (eri põhjustel). JA jäänud on siin maal veeta tänasega 20. päeva veel, siis linna, talvekorterisse Männikul. Seega on jäänud siin maal veeta alla 3. nädala jagu aega. See aeg möödub siin kenasti ja üritada seal linna talvekorteris oma parimat nagu ikkagi. See aeg siin maal möödus pemaiselt lugedes, lugesin pea iga päev (nagu seda teen ka järgnevad pool aastat Valdeku tn korteris). Kuid jõudis ka kirjutada suve ja sügise jooksul siin maal (lõpetan oktoobris mõningate kirjutistega). Maalida jõudis vähe aga veidi ikkagi. Seega nõnda see suvi möödus, lugedes, kirjutades ja sügisel ka siin maal veidi maalides. Tõlkinud see aasta ei ole, kuid jõuba redigeerid aveel esteetikatki (plaanis on avaldada filos. esteetika vähemalt oma Blog´is, kus on olnud juba 52 pagefiew´s! Ja 6. kirjutist veel alles). Jäänud on tänasega viimased 20. päeva siin maal siis veeta. Sisutada need viimased nädalad lugemise ja eriti just kirjutamisega ja veidi ka maalides. Ja muidugi edu kõiges järgnevuseski...!
On sügise keskpaik, olen olnud maal 148. päeva elik siis 21. nädalat. Jäänud on veeta maal veel 20. päeva, elik siis alla 3. nädala. See aeg kulutada pemaiselt kirjutamise ja lugemise ja maalimise peale. Siis järgneb juba 7. korteri-talv seal Männikul, saan hakkama muidugi ja kenasti. Sel aastal väljamaale ei lähe (ei sobinud Kadi Màlaga variant ega ka pr. Elsa Alicante variant.) Kuid järgmine aasta kas kevadel (05.05. või 05.06.) telgiga Hispaaniasse, või sis turistina Itaalia linnadesse või vähemalt kruiisi-laevga Stockholmi. Järgmine aasta siis kindlasti reisin kuhugi. // Lugenud olen sel aastal juba rohkem kui eelmine aasta kokku. (Eelmine aasta: 50. rmt., sel aastal juba 75!) Ja loen ilmselt hoolega ka seal korteris veel paljugi. Viimased raamatud olid Isaac Asimov´i 2. rmt.-t ja üks prantslane. Praegu pooleli Castaneda IX = „Art of Dreaming“ (selle aasta viimane CC/DJ?). Edu kõiges järgnevuseski!
__________________________________

21. oktoober.
Kirjutan jällegi. On juba oktoobri teine pool. Siin maal on jäänud veeta veel u. 13. päeva ja ööd. On möödunud vaheldusrikkad päevad, nagu muidugi... On olnud meelelahutust siin ja muudki, mida hing ainult ihaldada oskaks. Igaljuhul: sisutihedalt veedetud aeg, ja küllaltki mõistuslikult, muidugi... JA igav pole ka hakanud, nii, et veelgi lisakasusid, kõigiti, muidugist-mõista. Peamine ongi see, et pole igav ka hakanud siin mõndagi aega juba õnneks! Sest mis võiks olla kehvem igavlemisest...?! Nii need lood ongi, tegelikult...? OLEN olnud siin-mail juba (homsega) ligi 155. päeva ja ööd ning (ülehomsega) 22. nädalat. Seega üsna kaua siin maal juba aega sisustanud.Tegevuseks on olnud muidugi lugemine ja kirjutaminegi. Loetud on siis nii Asimov (=2x) kui ka see prantsuse kirjanik („Le Dame...“); ja siis ka Carlos CASTANEDA raamtutest IX osa („The Art of Dreaming“.) JA siis loetud ka Ursula K. Le Guin & „The Tombs of Atuan“. JA nüüd siis isegi kunagise esimese ülikooli rektori nagu REIN RAUD jutustus nagu „Ratsanik Melchior“, (oli küllaltki huvitav lugemine). JA üllataval kombel lugesin täna läbi ühe poolaka aforismi-valimiku: Stanislaw Jerzy LEC & „Vastakarvan. Siistimättömiä mietelmiä“ (=8. rmt som. k. sel ´012 aastal!). Sel aastal loen raamtuid ilmselt palju rohkem kui eelnenul, olengi juba lugenud. Talveks-kevadeks on plaanis ligi 5. autorit Männiku raamtukogust. Seega lugemist jagub ka järgnevaks pooleks aastaks kindlasti paljugi. (Miks ma maale ei jää?! - See oleks ju täiesti võimalik variant selleks talveks?! Kuid kahjuks pole veel võimalik siin esimest talve veeta, järgmist talve vahest kindlasti...?).
Lähipäevil siis 155. päeva siin veetnud Raplamaal, elik siis 22. nädalat juba ometigi. Põhitegevuseks sel suvel ja sügisel oli kindlasti lugemine. Suvi oli veel tagasihoidlik, kuid sügisest sain kui „jalad alla“ ja elu edenema. MUIDU olen viimasel ajal huvitatud olnud isegi nii kaugest kohast nagu BRAZIL. -- Nimelt sai hakatud huvituma sellest Brasiilia stipendiumist. -- Sao Paulo & „International Business School“ („SP-IBS“), ja alles üle-eile (19.10.) oli ka mingi interneti vahendusel tomimunud „live-meeting“, mis siis (osaliselt tehnilistel põhjuste) eriti neil brasiillastel ei õnnestunud. Kuid sai vähamalt mingi positiivse impulsi, et nende stipendiumitega pole veel lood ühel pool üldsegi. Kuigi viimasel ajal vaid huvitunud olnud just sellest vähetõenäolisest Brasiilia stipendiumist (polegi seal stipendiume ega vastavat erialagi). Kuid Saksamaal peaks ju ometigi ülikoole leiduma, miks seda varem siia ei kirjutanud?! Muidu rahulikult, järgmine rmt. ilmselt Daphne Du Maurier & „Patuoinas“. Jätta huvitavamad rmt.-d järgnevaks suveks. Tegin (selle Brasiilia-huviga seoses) endale TWITTER´i konto. Lugenud peamiselt, veidi kirjutanud, mõnda filmi vaadanud ja vaid liiga vähe veel maalinud seinini. Minu BLOG´is on juba olnud 55. „pageview´s“ (2. from France?!). Ning minu kahel Facebooki kontol on vastavalt siis: 530 & 110 „friends´i“. SEEGA: veeta veel ligi 2 nädalat siin maal (12. päeva veel) ja siis ligi 6. kuuks sinna Männikule talvekorterisse. -- See on selleks aastaks siiski kõige õigem variant. Muid variante (1. maatalv?!) selleks aastaks siiski ilmselt ju leida ei ole...?
______________________________

25. oktoober.
Taas siinse päeva-raamatuga tegelemas. On juba oktoobri lõpp ja nii kaua ei ole kunagi sügisel veel maale jäänud kui seekord. Jäänud on tänasega 10. viimast päeva siin veeta. JA siis järgmine pühapäev (04.11.) kindlatsi linna ja see kord (õnneks) otse oma Valdeku tn. korterisse. Viimane aeg sellekski, siin maal pol eenam kuigi kena, ilmad juba külmad (homme pidi lunda sadama hakkama) ja ainult hoolega küttes siin veel vaid võimalik on. Kuid soovisin sel aastal otse Männiku koretrisse minna ja vahest edadspidigi hakkan siin maal oktoobereid (ja maisi) kogu täiega veetma. Muidu mööduvad need järgenvad aastad (kahjusk või õnneks?) nagu eelenud ilmselt. Jäänud on vaid 10 viimast päeva siin maal veeta. Nii kauaks sügisel pole siia varem jäänud ühelgi aasal veel. Õues on juba lausa jäine, hilis-sügisene aeg. Olin siis siin sel aastal kokku üle 5. kuu ometigi. Siis järgneb siis ligi pool aastat seal Männiku korteris. Põhitegevuseks sealgi lugemine ja kirjutamine. Mida jõudsin siin maal ka üksjagu. Selle perioodi viimane (80.-nes rmt!) oli siis pragune: Daphne Du Maurier & „Scapegoat“. Järgmine raamat tuleb ju koretris loetu. [Eile sai kirjutatud siis, 8,3 aastat hiljem Neu-Zealand´i, oma endisse firmasse nagu „Firetrust Ltd“. Ja see firma omanik vataski lühidalt, Nick D. H. Bolton ja selgus, et nonde firma ei tegele vastava valdkonnaga juba ammugi, kõik automatiseeeritud. Seega pole midagi kahetseda, ilmselt poleks seda tööd kunagi olnud varemaltki. Üks variant on ammendunud, leida teisi. Vahest tuli isegi kasuks (8,3 aastat!), et võimalik „easy many“ otsekui „käeulatuses oli“...? // KA see Brazil variant ammendus. Polnud seal mingeid realistlikke võimalusi; lihtsalt nädala meelelahtus, vahest järgmine aasta. Kuid hakata talvel siiski stipendiumitest taas huvituma (nt. Saksa ülikoolid, jne). Saata kõik online ja otse ülikooli variandid ikka ära. JNE.]. Edukaid viimaseid päevi siin maal siis ometigi. See periood siin maal oli tegelikult ikka üsnagi taultav. Tuleb veel palju maasuvesi järgenvuseski. Edu ka seal linnas,s eda läheb seal vaja kõigiti...!
Jäänud on veeta maal viimased 10. päeva ja ööd. Siis ootab ees pikem linna-periood. Kuid kõik need varasemad (6. korteri-talve) ajad seal Männikul vaid hästi hakkama saanud. On oma eeliseid ka nii maa- kui ka linna-elul. Pool aastat veedan maal, pool linnas ka järgnevatel aastatel just nõnda. Põhitegevuseks on olnud juba 6,6 aastat lugemine pea iga päev, nõnda ka jätkates. Sel aastal väljamaale ei lähe, vahest aasta hiljem alles selliseid plaane. Ilmad on juba sügiseselt jäiselt külmad, vartsi hakkab lundki sadama. Esimest korda olin sel aastal maal siis kogu oktoobri. Kuid hakatagi kogu mai ja oktoobri kuid maal veetma. Novembri alguses pole siin (Kaldas) veel kunagi varem olnudki. // Üks kena „tundmatu neiu“ helistas eile (23. a., Tln., kuulutuse peale); tegeleda selle n-ö„ elulise valdkonnaga“ intensiivselt järgnev talv. Vahest siis järgmine suvi maal nii üksi ei olegi ja tasub ju kahele hingel rohkem (ülejärgmisel) talvel siin eramajas kütta. Nii, et tasu kaotada lootust ja vaadata tulevikule ikka optimistlikult vastu. Saan hakkama seal Männikul, veedan veel palju suvesi-sügiseid maal. Jõuan vahel ka välismaale turistina ja vahest ka õppima (ka Triin Kallas kontakteerus, soovitaja olemas!), stipendiumitega või ilma. Küllap leian selle ainsa ja õige ka küllap jaguks ka mõistlikut tegevust (nagu tõlkimine ja kirjutamine). -- See minu Blogi tuleb huvitav, avaldada seal järgnevuses pea kõik filosoofilised esseed, mõned uuemad kirjutised ja tsitaadid, ning isegi see som. k. „esteetika õpik“!). Seega : soovides edu seal Männikul.
_________________________________

KOKKUVÕTVALT: OKTOOBER – MMXII
01.10.2013.
Kirjutades siis aasta aega hiljem, täna on siis 1 oktoobert 2013. Ja nagu kombeks on olnud viimased kuud, kirjutades siis just kuu esimesel kuupäeval eelmise aasta vastavast kuust. Seega meenutada siin tänasel õhtul aasta aega tagust aega, oktoobrit 2012. Sellest ajast on möödunud just täpselt aasta aega siis juba. JA kuidagi sai sellegi aastaringiga hakkama. Oktoober ´012 oli 1 oktoober elu jookusul, mille lõpuni maal olin. EI tea, kuidas sel aastal plaanin. (Ilmselt 3 nädalat u veel maal olla, vähemalt kuni 20.10.´013?). Siis läksin siit novembri alguses (04.11.) ja talv ja kevad möödusid muidugi Männikul (kuhu eelmine aasta maalt otse läksin 1 x!). Maale tulin alles mai keskel (10.05.), kuidgai möödus see suvi, tegelikult ju üsnagi kenasti peamiselt...? JA nüüd eilsega möödus ka september. // On mul siin nüüd ka väike KASS ja viimased päevad on ka rahulikult möödunud. Kass kui väike silmarõõm. Kuid isiklikku ajalukku läheb tänane päev, et alustasin Nietzsche „Rõõmsa teaduse“ tõlkimisega pidulikult. Kaminas vuhiseb tuli, kass närib varbaid/juhet, ja saab hakkama siin ka oktoobriski. EI tea täpselt, kui kauaks sel aastal maale jään. Kuid mõned nädalad võib siin veel rahulikult veeta. Ilmad on muidugi juba jahedad, õhtud ja ööd on üsna külmad. Kuid on võimalik muidugi kütta ja ega midagi eirlist sealt linnast otsida ei ole (eriti nr 1 = sic!). Edu sel oktoobril siin maal (vahest tervenistigi?!).
OKTOOBER – MMXII – Eelmise aasta, 2012 aasta sügis on meelde jäänud kui eriti rahulik aeg. Peale keerukaimat kevadet järgnes üllatavalt rahulik suvi ja eelmine sügis maal oli vist üks parimaid aegu üldse. Mäletan, et eelmine september oli küllatki rahulik. Ja see, et 1 x elus kogu oktoobri maal veetsin näitab, et oli see pigem kena aeg. Esimest korda läksin novembri alguses linna alles (nov oli ka rahulik, lugesin midagi ajaloost). Ei tea, mida sel aastal plaanida, kuid pea oktoobri lõpuni jään vist rahulikult siia maale tõesti. Koos oma uue väikese kassiga! (Täpselt 10 aastat tagasi, 06.2003. toodi ka mul üks kassipoeg, nii palju on sellest ajast juba aega möödunud...?). // Aasta aega tagasi oli muidugi blogi midagi uut. BLOG: Praeguseks on blogis Gloobusel juba 1630 vaatjat, Eestis ligi 800 lugejat (USA = 300, Germany = 160). Avaldatud on täpselt 30 kirjutist , lugejaid/vaatajd ligi 40 riigist ja kõikidelt kontinentidelt. JA see blogi pole kaugeltki valmis (avaldada veel u 20 kirjutist kindlasti järgnevate kuude lõikes! Ja ka blog nr 2!!). Kuid aasta aega tagasi ei teadnud ma midagi, mis sellest blogist saab. Huvitav, mida mõtlen blogist aasta aega hiljem? Aastaid hiljem??
Octobre ´012. -- ??? -- Olin natuke külmetunud eelmise oktoobri alguseks. Muidugi oli väljas loodus siin maal sama värvikirev kui nüüd praegu, aasta aega hiljemgi. Lugesin hoolega (nagu viimased 7,5 aastat!), kirjutasin palju (rohkem kui seekord maal) ja veidi ka maalisin (4 sügist akrüülidega!). [Huvitusin ka mingist Brazil-variandist (mõttetu!); kirjutasin korra New-Zealandile (8,3 aastat hiljem, tuli isegi vastus, pole veel vastanud = sic); tegelsin ka Facebook´iga nr 2 (palju neidusi tänaseks!); suri üks tädi (27.10.´012). Kurb.]. Oli külm tõesti eelmine oktoobri lõpp ja isegi korra sadas lund. Kuid kütsin hoolega ja nõnda jääbki oktoober ´012 meelde kui 1. maal veedetud oktoober. Vahest korrata seda ka sel aastal?! Ainult minust sõltub selgi aastal millal linna kipun?! Mida sealt ikka nii kiirustades otsida, jõuan seal Männikul ju talvel olla veel piisavalt. Muidugi teisalt on selge, et ka sel talvel maatalve ei tule (1 elu jooksul), sest jõuab aasta soojemal poolel ka siin maal olla, (korter Tln.-s ju olemas ka kõigiti, etc!). KUID miks mitte veeta ka sel aastal kogu oktoober (enamiku ju kindlasti?!) ka siin maal...? Lugedes, kirjutades, maalides ja jätkates (täna alustatud!) tõlkimisega. Väike kass ka siin seltsiks ja elu sellevõrra kenam. Kuid võimalik, et siia enam ei kirjuta maal (01.11. olen linnas?!). Kuid igal juhul soovides endale kena järgnevat aega. Edu sel külmal sügisel siin maal. JA edu ka linnas järgnev aastaring...!
________________________________

Noviembre: 2012.
________________________________
Shakespeare: „Kuningas Henry V“. („King Henry V“.)
... Ja mis on vürstil, mida teistel pole,
kui üksnes hiilgus, kõrge koha hiilgus?
Ja mis sa oled, ebajumal hiilgus?
Mis jumal oledki, kui kannatad
maist valu oma kummardajaist rohkem?“ (IV, 1.) (Lk.: 497.)

KOKKUVÕTVALT: NOVEMBER -- MMXII
01.11.2013.
Kirjutades siis 1 korda sellest eelmise, 2012 aasta novembrist, tänasel 1 novembril 2013. Tänasega on alanud selle aasta november. Olen veel maal, rohkem kui 175 päeva juba järjest ja plaanin siia jääda elu 1 novembriks siia Kaldasse. Eelmisest aastast ei säilinud siis päeviku-ülestahendusi ei novembrist ega detsembrist 2012. Seega on praegune kirjutis omalaadne ja järgin eelmise aasta novemrbis märkmiku sissekandeid. Paljutiki on aastaga teiseks saanud, paljutiki on muutnud. Olen siis eilsega olnud elu jooksul maal juba 2 oktoobrit. Eelmine aasta oli 1 oktoober üllatav ja midagi uudset, sel aastal plaanin siia jääda pea novembrigi lõpuni. Ei tea, kuidas kujuneb, kuid ilmselt kujuneb esimene november, sel ´013 aastal, vaid kenasti. Sama võib ju väita eelmise sügise kohta ´012, siin maal, et kujunes vaid kenasti...? JA ka november eelmisel aastal oli talvekorteris vaid midagi kena peamiselt, on meeles, et lugesin kenasti ajaloo kohta. Eelmine aasta läksin (1 x) otse Männikule (04.11.´012); sel aastal plaanin minna alles novembri lõpus (24.11.´013, samuti otse Valdeku tn-le). Seega: selgub siis hiljem kas nende kahe novembri ja aasta pürgimustes ka midagi positiivset leidus, loogiliselt võttes peaks leiduma.
TÄNA on siis: 01.11.2013. JA kirjutan täna novembrist 2012. Läksin siis selle kuu alguses linna ja november möödus vaid kenasti seal Männikul. Seega siis 2 oktoobrit olen juba maal veetnud, neid oktooberid maal tuleb veel palju hiljemgi...! Aasta aega tagasi oli rahulik päev (lugesin C.C.-d nagu tänagi, aasta hiljem). Eelmine 2012 aasta olin maal siis kokku 168 päeva, ehk 23,5 nädalat, elik siis 5,5 kuud. Linna läksin siis novembri alguses (04.11.´012). Ja oli kena seal Männikul, (1 x) otse sinna maalt minnes. Peamiselt ongi meelde jäänud eelmisest oktoobrist just selle ajaloo ainelise monograafia lugemine (Roger Osborne: „Civilization. A New History of the Western World“). Oli väärt lugemine ja huvitav ja õpetlik ja rahulik (loen 2 aastaste intervallidega seda järgnevalt). Olid muidugi filmid siis midagi uut, oli poeskäike ja muid. Kuid see november , eelmisel aastal on tõesti vaid millegi kenana meelde jäänud, oli igas mõttes rahulikum kuu kõigiti. Loodetavasti tuleb selle aasta november, (1 x siin maal) midagi vaid sama kena. Ei tea veel, kuidas siin maal, 1 novembril, kujuneb, kuid ehk edeneb siiski kenasti!
November – MMXII -- Oli vaid kena kuu, kena oleks kui see november siin maal ka samagi kena tuleks! See on vägagi oluline, et see november, 1 november maal üldsegi elu jooksul (!) siin kenasti kujuneks. Järgnev on alles teine novembri-öö. JA plaanis on siin veeta veel 3 nädalat. KUID arvan, et saab kenasti hakkama ja edaspidi hakkangi vähemalt oktoobreidki maal veetma. JA kunagi tuleb ka 1 maatlav ja neid maa-talvesid tuleb veel mitmeid ja palju kümneid. Eelmine november oli Männikul kena, selle aasta november on 1 maal veedetuna. Loen ja kirjutan. Vaja on vähemalt 2 x Nietzschet tõlkida veel ja 2 x maalida akrüülidega. Korra veel üks blogi-kirjutis vähemalt. BLOG: On Gloobusle juba kõik kontinedid ja ligi 44 riiki. Lugejad Maakeral juba 2341 ometigi, Eestist ja USA-st juba üle 850 ometigi. Avaldatud on 32 kirjutist ja ligikaudu 400 lk teksti. Viimati avaldatu oli Fr. W. N. teose osa (5 eestalsena ajaloo jooksul!). Aasta tagasi oli blogi veel midagi uut, kuid huvitav, mida mõtlen blogist nt aasta hiljem...? SEEGA: soovides kõike head 1 novembril maal. Männikul jõuan olla veel 5 kuud siis järgnevalt. -- JA loodan, et kõik kujuneb vaid hästi...! (Järgmine kord siia juba linnas 01.12.´013.)
_______________________________

Diciembre: 2012.
_______________________________
Shakespeare: „Kuningas Henry V“. („King Henry V“.)
... Mu keel on konarlik, nõbu, ja mu esinemine pole sile; kuna mul polnud seega abiks ei meelituse häält ega meelituse vaimugi, siis ei suuda ma ta ette manada armastuse vaimu nõnda, et see ilmuks oma tõelisel kujul.“ (V, 2.) (Lk.: 530.)

KOKKUVÕTVALT: DETSEMBER -- MMXII
(01.12. 2013.)
Kirjutades täna alanud 2013 aasta talve 1 päeval, 1 detsembril 2013 eelmise aasta detsembri kuust. JA tänase kirjakohaga on eelmise, 2012 aasta, pävik siis mõneks ajaks lõpetatud. Harjunud viimased kuud kirjutama eelmisest aastast just 1 kuupäeval. JA nõnda jätkates ka järgneval, 2014 aastal, kirjutades kokkuvõtlikult lõpule lähenevast, 2013 aastast. TÄNASEGA olen olnud siin Männikul seekord siis nädalajagu päevi juba. Ees ootab ligi 5 kuud siin veeta. Järgnev talv 2013/14 on juba 9 talv siin Männikul veeta. Sai nädal tagasi tuldud maalt. Maal veetsin 2013 aastal siis 204 päeva elik siis täpselt 6,5 kuud. See oli senise elu rekord, nii kaua pole maal veetnud veel ühelgi aastal aega. Kuid läkski seal kehvaks, nii, et on õige, et siia Männikule tulin talve veetma. (Ikkagi 2 oktoobrit, viimast olen maal veetnud, ja 2 x otse siia enda korterisse tuludud otse, vältides mingit jälestusväärseimat hurstikut. Ja viimane november, eile lõppenu, oli sisiuliselt1 november (pea-aegu) maal-veedetuna). JA jääb üle vaid loota, et järgnev, tänasega alanud talv, tuleb siin linnas vaid midagi kena. Viimane maasuvi ja -sügis olid kehvemad kui üle-eelmised. Kahjuks tõesti, nii, et tuleb veeta aega siin palju veel järgnevalt. EHK tuleb talv vaid midagi kena...?
DECEMBER 2012. -- Peamine, mis kohe meenub on muidugi see, et sain 38 aastat vanaks (varsti, nüüd aasta hiljem, paar nädalat hiljem, juba 39 siis). JA muidugi meenub ka see, et eelmise aasta lõpus läks kirjutisi kaotsi, nii 2 kuu jagu. Pole eelmise aasta lõpu ülestähendused säilinud (nov-dec ´012, mingis protsessoris vist veidi teoreetiliselt on?). SEEGA lõpetasin juba detsembrist ´012 unenägude ülesse-tähendamisega ja sellega lähi-aastatel ka ei tegele, takistas juba und ja parem on kui teatavatele dententsidele liigset tähelepanu ei osuta. Polegi midagi eirlist jäänud meelde eelmisest detsembrist. Ilmselt oli siis pigem kena kuu. Mäletan, et üle-eelmisel novembril olin meeldivalt üllatnud, et siin korteris olid elud-olud nagu lihtsamad kui maal. (Kuigi üle-eelmine suvi ja sügis olid maal paremad kui sel praegusel ´013 aastal, palju paremad...) Kuid november ´012 oli üle ootuste rahulik kuu siin korteris (lugesin üht ajaloo-õpikut) ja ilmselt nõnda just ka eelmine detsember (lugesin Zelaznyt ´012 lõpus siin ja ka jaauariski veel). SEEGA: lootes, et ka järgnev talv tuleb midagi vadi kena siin aast aega hiljem. Sest palju talvesi siin ju veedan veelgi. Ilmselt tuleb jälgiks moondundud „eestist“ varem või hiljem kuhugi minna, kuid eks taolist olla ka varem kirjutatud. Aasta viimasel päeval käisin kinos („The Hobbit & An unescpected Journey“). -- Edu sellel pikal talvel ja kevadel siin Männikul...!
__________________________________
KOKKUVÕTVALT AASTAST 2012 a. D.

(25. 05. 2019.)
Millest ma siis siin ja praegu ometi mõtlen? -- Siin ja praegu kirjutades, redigeerides üht oma ammust päevikut, mõtlen, Sokratese sõnadega, „et ma ei tea...“ -- See oli ammune aasta nagu 2012, see oli ligi 7. aastat tagasi, kui seda päevikut siin kirjutasin. -- Ja plaanin avaldada ka? -- Miks ma üldse peaksin oma (Google Inc blogides) ammuseid päevikuid avaldama?! -- Aga, miks ka mitte, lihtsalt niisama. Shakespeare´i Hamleti sõnadega: „... et keegi teaks minust tõtt...“ -- Ja need blogid võimaldavad ka ju nii hõlpsasti seda n-ö „avaldamist“. (JA oma varasematele päevikutele ei unustanud ka Shakespeare`i tsitaate motodeks panna!). -- {Mida kirjutada Issanda aastast nagu 2012. a. D. -- ? -- Sellest aastast on möödunud juba 7. pikka aastat. Sellest aastast ei mäletagi eriti ju midagi...? -- Kuid selleks ma kirjutangi oma päevikuid, et midagi, ammustest aastatest üldse mäletadagi...? -- See aasta nagu 2012 algas ilmselt rahulikult, muud ei mäleta. Siis oli see kevadine „muretsemine“, eri põhjustel (peaaegu, et n-ö „hüpohondrilistel“ põhjustel?). -- See oli siis aprillis `012. Ja siis mai `012 jaburused. -- Suvi ´012 möödus siis sellevõrra lihtsamini? Muud nagu ei mäleta, v. a. mis siin ülal kirjutatud on. -- JA kuidagi möödus ka see aasta lõpp nagu 2012. Ilmselt oli pigem kena aasta see ammune aasta, ligi 7. aastat tagasi...?} -- Juba on möödunud aastast 2012 ligi 7. aastat...? -- Olin keegi teine, hoopis teine inimene, ligi 7. aastat tagasi...? -- Kuid midagi inimeses jääb siiski samaks, palju ka aega ei mööduks...? [JA Teie, minu lugupeetavad võimalikud lugejad, ärge pange pahaks, vaid kommenteerige minu ammust päevikut. Mõtestatud kriitika on ka nõutav! Ja minu täiesti kehtiv e-maili aadress on: madisliibek@gmail.com]
--`UNENÄOLINE VÄRAV`...? -- See on mul, oma mõteteis, olnud korduv motiiv, elik siis korduv kujutelm...? -- Kirjutada natuke sellest siiagi selle (7. aasta taguse) kunagise päeviku otsekui lõpetuseks? -- Sest ma pole sellest veel eriti kirjutanud kunagi, vähemalt avaldnaud ei ole. -- See on nagu minu arusaamine elust, kui sellisest. -- See näib olevat, see inimelu otsekui keeruline ja läbipääsmatu rägastik, see inimeste elu, see igapäevane rähklemine, mis võtab aega aasta-kümneid. Läbipääsmatu rägastik, kus kehtivad kohati pea tõesti džungliseadused...? Seda nimetatakse inimese eluks...? -- JA siis, on veel midagi, mida saaks vahest nimetada ´unenägemiseks kui kunstiks`? -- See on midagi väga kummalist, see `unenäoline maastik`, mis ternedab teiselpool seda igapäevase argielu armetust askeldamisest kaugemal. -- See on väga kummaline see `unenäoline maastik`, kõik, mida unes kui nähtud on...? Sõnadega raskesti kirjeldatav. Kuid siiski on see unenäoline reaalusus ka täiesti, omal kummastaval kombel, sama reaalne kui igapäevane tühine askeldamine, argielu halluses...?
JA mis see inimese jaoks mõeldud elu muud tähendama peakski? Argine hallus, igapäevane askeldamine ja sehkendamine? See on nagu mingi maastiks täis argist hallust, tühjajooksnud lootusi ja millede lahenduseks polegi nagu muud kui lootusetus ja masendus ja ennasthävitavad küünilised teod. -- JA siis on muidugi midagi muud ka, see, mida unes nähakse. See on ju argisest päevast nii erinev, see, mida unes nähakse. Kummalised unenäod, otsekui oleks ee mingi teine maailm. Nii erinev argisest maailamst. Ja oma kummastuses lausa lummav. Nagu inimene mõtleks ja mäletaks täiesti erineval kombel, oma argises igapäevasus ja siis, täiesti erinevalt, siis kui nähakse lihtsalt und...? KUID on veel midagi, mida kirjeldaksin kui `unenäolist väravat`... -- See on kui olles läbi nähtud inimliku argise halluse masendvause; olla imestunud vaadeldes unenäolist reaalsust... ON veel midagi, mida läbi selle `unenäolise värava`...? (Vt & vrdl filmist „Gladiator“, USA, 2000, peaosas Russel Crow, see episood: `värav`?!) -- Teiselpool seda väravat otsekui „õhkab maailmaruumi jäist õhku“... Sest teiselpool seda on ju Univerusm oma otsatuses, oma jäises ja õhuta vakkumis. Seal, kus numbrid kaotavad igasuguse neile omistatud tähenduse. Lõpmatult lõpmatusse plahvatav ja taas-kokkutõmbuv ilmaruum. Ja seda vaadeldes on inim-mõistus vastakuti seatud Lõpmatuse ja Igavikuga. Vahest see ongi minu n-ö „isiklik jumalatõestust“, -- see inim-mõistuse suutmatus Lõpmatust lõpuni mõelda?! -- See ongi Jumala kogemise hetk kui üks inimene üritaks kui Lõpmatust „selle viimase lõpuni mõelda“...? -- See Lõpmatuse lõpuni kogemise hetk on mingis panteistlikus mõttes, otsekui „jumala-kogemus“...? -- JA seal teisel pool seda nn. „unenäolist väravat“, teiselpool argiaskeldusi, isegi teiselpool kummastavat unenäolist maastiku; veel kaugemal, läbi selle „värava“ vaadeldes kumab vastu kõigi religioonide algus (kristlus, jesuiidid, mormoonid, jms.) -- Ja mis heiastub veel, nõnda, inimloomust uurides, inimese piiridest kaugemale vaadates...? -- See on tühjus, olematus, eimiskisus, niente, nihil, Le Nèant, das Nichts, die Leere... -- See on inimene oma elus, kes on seatud keset Universumi... -- Mõtlemaks „inimese kombel“, sest vahest polegi kedagi teist mõtlemas, üldsegi, Kosmoses...?
___________________________________
1 William Shakespeare (1564-1616). „Kogutud teosed VII. köites“. (I köide.) „Ajalookroonikad I.“ Tallinn, 1959. Kirjastus: „Eesti Riiklik Kirjastus.“ Tõlkinud, ees- ja järelsõnad kirjutanud: Georg Meri. („Kuningas John“, „Kuningas Richard II“, „Kuningas Henry IV“ (1. osa), „Kuningas Henry IV“ (2. osa.), „Kuningas Henry V“). Lk.: 7-602. [Siin ja edaspidi tsitaadid sellest W. Shakespeare`i köitest nagu „Ajalookroonikad.“]
2 25. 05. 2019. -- Redigeerides siis oma ammust päevaraamatut, päevikut aastast 2012. -- See oli nii ammu, kui seda kirjutasin, tänaseks on sellest ajast möödunud juba 7. pikka aastat. Lugesin enda jaoks üle ja redigeerisin ja plaanin isegi avaldamist oma blogides...? -- Milleks avaldada aga üldse vaid enda jaoks kirjutatud päevikuid, nii ammusest ajast? -- Ei teagi täpselt, lihtsalt niisama...? -- Ehk Shakespeare`i (keda ei unustanud selleski ammus päevikus motodena tsiteerimast!) Hamleti sõnadega: „et keegi teaks minust tõtt...“ -- JA lugege siis ometigi ja kommenteerige siiski! -- See blogides avaldamine on ju nii lihtne. Ja mul juba (4. Google Incorporation Bloggeris) avaldatud juba ligi 120 kirjutist. [Lugejaid/vaatajaid on Gloobusel juba 43 ooo hinge ja Eestist lugejaid ligi 5ooo inimest. Kuid, kuigi olles kirjutanud 4 keeles, need pelgalt nn „globaalsed vaatajad“ mind eriti ei huvita, sest ikka peamiselt eesti keeles kirjutanud.] JA kommenteerige muidugi minu blogisi? -- Kõikvõimalikud kommentaarid ja mõtestatud kriitika on vägagi oodatud minu täiesti kehtivale e-maili aadressile nagu: madisliibek@gmail.com
3 15. 01. -- LADINA keel. -- / / Et sicut Gloria - Victoria -? - Esimest korda novi anni admoneo commentarius. Quamvis proxime scripsi eum commentarius kirjutuskord (et linguam etiam circa 30). Nescio quomodo vadam smeil duos. Nunc uno et altero tantum. Et Veevbuaris vult venire ad Castrum Danorum opus. Nescio, et iam non STA interested in me, et accipe mihi cogitans ecu bene steda vocare ad eius. Diligenter inspicite, et quoque potest multa ratione nolo deferretur. Nullam interdum ullamcorper et realiter cum eo? - Ad evidentiam igitur aliquid commune cum nos nunquam specto futurus? Forte eo anno ex omnium sit, et non scribere, ut quisque liber aditus, tamen non ignorans quoniam iustus est ... scribere? I / /

4 25. 01. -- HISPAANIA keel. -- VICTORIA -? - Esta mujer es, probablemente, todavía anda por ahí Kohila, presumiblemente. No cree nada, y probablemente vavevalt este año el diario de escribir todo lo que tenía el anterior (que no estaba justificada). PERO: Tengo korrketseks en cada situación, acaba de revelar (3 años, por lo menos 3 meses!) - Que no se ajustaban a uno con el otro tanto. Esto fue probablemente debido a la gran diferencia de edad, y similares., ETC! Tal vez siguió las recomendaciones y encontrar a alguien más, simplemente kõnelemisekski ...? Pero, por supuesto, en este sentido mejores tiempos ya pasaron ... Pero muchos no soovikski, todavía?

5 05. 02. -- HINDI keel. -- / / और विक्टोरिया इस तरह अच्छी औरत? यह लगता है कि इस औरत को "मेरे लिए सच बनी हुई है, लेकिन वास्तव में वहाँ है और Raplamaa, Kohila क्षेत्र में रहते थे. शायद वहाँ के लिए इंतज़ार कर हमें कभी वास्तव में आने के लिए कुछ है. फिर भी, "pikajaline निवेश", या इस तरह के रूप में. काफी लंबे समय के पहले से ही सोचा था / उस के बारे में लिखा था ...? सभी पिछले साल, मैं महिला (30 के बारे में विभिन्न विदेशी भाषाओं में) लिखा था - और नहीं कुछ विशिष्ट के रूप में यह इस प्रकार है ...? / / लेकिन जीवन के साथ सामना है, तो किसी और को खुश

6 25. 03. -- PRANTSUSE keel! -- Mais ces derniers jours a été très intéressant, et surtout en France: Paris! C'est la deuxième fois d'entrer dans la ville d'attirer le meilleur dans la vie. Et les billets d'avion pas cher sont très (110e - retour EUR = Sic!). Pourquoi ne pas passer devant le terrain, d'étudier attentivement tous les mois de mai et le pays d'expression française au début de Juin (du 6.5) pouvait voler à Paris pour y rester pendant quelques temps (min Semaine 2 - max. 2 mois!?). . Pourtant, ce serait quelque chose de rêver sur ce qu'il faut attendre et espérer ...?

7 12. 06. -- KALIITSIA keel. -- O campo da psicoloxía. Foron polo camiño da psicoloxía na sexta apartamento-inverno. Marzo foi aínda acostumados o suficiente para xestione. Abril será recordado como a histeria eo pánico inútil. Maio foi tamén "mes moi variado." A primeira semana de xuño foi un pouco do inferno, intentando o "non" de tratar. Coa esperanza de xuño ea segunda metade da psicoloxía do verán järgnevgi nalgún mellor con certeza. Aínda que pode comezar este verán e os psühholoogigagi que non presentan outros signos de estreitamento. Eu creo que nunca mostra como a psicoloxía da vontade, e así vai facer logoff. A metade do tempo é certo para calmar ata aquí por mor do tempo gasto durmindo. O éxito da chamada "psicoloxía" do!

8 10.09. 2012. -- / / -- "Psychologie als solche." --- Es wäre einfacher, wäre es auch möglich, natürlich alle unmittelbar vor der ersten maatalv alles. Aber Psychologie ist immer noch beunruhigend und keine Anzeichen, dass es irgendwie zu stoppen oder so ...? Es gibt also nichts zu tun, und hoffen für die Zukunft alles Gute ....? Wollte nicht diesen letzten Jahrzehnt leisten, es war nicht eine Wahl, natürlich Kudi. Gut, dass es in der Tat bereits in jeder Hinsicht gut gegangen. Erfolg begann im Herbst ... alles! / / Das ist die Psychologie seiner Derivate ist leider die 12. getrübt Jahr noch. Ab heute wird die Änderung in Fremdsprachen beschreibbaren Tagbuch als historische Element, es ist alles bis keine Bedeutung zu finden, jetzt im September ekksel veergudel Blog. Das ist meine persönliche Frustration Historie. Aber ich habe es getan und ich kann problemlos übernehmen die tuelvikus weiter. Weil du geschrieben hast, dass das Leben einfach sein ...? Viel Glück und Erfolg in jeder Hinsicht ...!

9 20. 09. -- Suomen kieli. -- / / Psykologia -?! - Tietenkin se psykologian vaivaa hieman jo kymmenkunta vuotta, mutta yrittää silti mahdollisimman kohteliaasti ja oikein pysyä ja kohel joka tapauksessa, se on todella tarpeen. Yleensä alkaa jotenkin saatu myös nonde kaikkien viime kesät ja talviin (6 vuotta ns "väljakolimist") ja toivottavasti pystyy myös jatkossa. Tällä hetkellä ei ole mitään neiti valitettavasti kyllä ​​minä vielä löydän jotenkin sarjana. Selviää tämän syksyn tässä maassa ja jos tuleekin (järjestyksessä jo 7.) korteritalv, niin Pystyn sielläkin. (= Vähennä yksinkertaisesti vain ns "sanallista" ja "rahaksi" kiireinen ja kulutusta ja etenee vain hienosti järgnevuseski!) - Ja seuraava toukokuuta ja seuraava kesä ja syksy tulevat maalla vietetty varmasti mieluummin mukavia. Ja koskaan tulen tähän maahan, hyvin kauan, joskus jopa vuosia. Siis: menestystä kaikessa sarjana ja kussakin mõtes ...!

10 25.09. -- ENGLISH -- / / -- Psychology has as it were, these dozen years. Any way you can do it, but sometimes, unfortunately, really really repulsive and obnoxious. No lahendsuvarianti eislagu's not, but sometimes even this will help if it were next aatsaringi and also keep yourself busy as possible each day. Should also be used throughout the "psychology" for the time: still a dozen years already so passed (or will hopefully be limited to the field of ethnology Decade säiltada correctness in this sense, it is a primary, even some really '). But the dreams of a normal part of the human psyche, and I slept well every night all these years, after all, a dozen though. Sometimes it helps to know as early as next year to take into account the daily reading and circle (like the last sixth years already!) And other reasonable occupancy, will perhaps also benefit. Success and do well-received in this area, such as mental illness and all the best for the future!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar